HERO написа:значи рамката е рам хт2 и е от курбела не е от рамката ... ще пробвам да намажа с грес сигурен съм,че е от курбела защото като не съм на колелото и натисна самия курбел и пак се чува това !
SeSSion написа:Ще използвам темата за да не пускам нова.
Рамката ми е HT2, курбелите са Shimano Hone. Когато натисна по- силно започва да се чува пукане. Преди също имаше такова и се оказа, че пука от връзката между педала и курбела. Сега съм сигурен, че не е от там, защото в момента е гресирано и затегнато (преди беше сухо и не достатъчно затегнато). Чудех се дали не е от лагерите на средното, но и тях смазах и скърцането продължава. Пукането не се чува за кратко ами е през частта от оборота, когато съм натиснал въпросния педал (и двата пукат). Остава вариант да е от рамката, самата ос на педалите или средното. От кое може да е?
ico 1 написа:@ HERO, просто си затегни курбела яко.
Ако имаш инструмент за демонтаж го свали, почисти го добре и го смажи с грес. После следва монтаж и сериозно затягане на болта.
В случай, че скърцането и след това продължи търси на друго място.
HERO написа:ico 1 написа:@ HERO, просто си затегни курбела яко.
Ако имаш инструмент за демонтаж го свали, почисти го добре и го смажи с грес. После следва монтаж и сериозно затягане на болта.
В случай, че скърцането и след това продължи търси на друго място.
А да попитам каде точно да го намацам с грес >
geco написа:Върху квадрата където контактува курбелът с оста.При мен понякога(средно на квадрат) се получава едно скърцане ,което си го знан че кат осе появи е необходимо да затегна болтовете на курбела.
geco написа:did написа:geco написа:Върху квадрата където контактува курбелът с оста.При мен понякога(средно на квадрат) се получава едно скърцане ,което си го знан че кат осе появи е необходимо да затегна болтовете на курбела.
И щом при теб скърца оттам, значи при всички скърца от същото място???![]()
![]()
![]()
![]()
Още даже не знаем какви курбели коментираме (всъщност знаем, но е добре да го прочетем и тук, написано от неграмотния автор на темата).
Ако си още със същата рамка, с която се изумяваше лятото, мисля че сам знаеш отговора. т.е. има голяма вероятност плоблема да е миниатюрна пукнатина.SeSSion написа:....Остава вариант да е от рамката, самата ос на педалите или средното. От кое може да е?
veskoz написа:Средно. Разглабяш, леко смазваш резбите и стягаш обратно.
ico 1 написа:миниатюрна пукнатина
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 14 госта