shte glasuvate li na 25ti ?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот hlebarka » Чет Юни 23, 2005 8:23 pm

[quote="Darth Vader"]

За тези, които не си спомнят или не знаят:
Ще говоря само за неща, които всеки може да види около себе си. Годината е 1996-97, когато на власт бяха тези, които се канят да дойдат и сега!

Имаше почти само една марка велосипеди на българския пазар, Castello, и събирането на 200 долара за такова колело беше много трудно, да не кажа непосилно за нормален човек. Нямаше RAM, DRAG, Sprint, Corratec, Cannondale, Shimano, 661, Manitou, Rock Shox, и т.н.! Да не говорим за официална дистрибуция!
Нямаше Billa, Metro, Mr.Bricolage, HIT, Praktiker, Ramstore, Tehnopolis или други вериги магазини!
Нямаше Shell, OMV и още куп други!
Нямаше пари в банките! То почти не останаха банки тогава...изгърмяха барабар с влоговете на хората.
Нямаше почти всяко семейство читава кола, макар и купена на старо от Европа!
Нямаше компютри в почти всеки градски дом!
Нямаше компютърни клубове зад всеки ъгъл и достъпен интернет!
Не се гожореше изобщо за членство в НАТО или ЕС!
Нямаше BTV, Нова телевизия (като национална), един куп кабеларки!
В курортите не се строяха нови лифтове и купища хотели, в тях просто нямаше развитие, чуждите туристи бяха с пъти по-малко, а българите почти не пътуваха!
И т.н.

Затова пък имаше:
Принудително застраховане на всяк кола, която си струва да бъде открадната и на всеки магазин!
Пенсии по 3 долара, заплати по 5-20 долара, хиперинфлация!
Банкови фалити!
Мутри зад всеки ъгъл, всякакъв вид престъпност!
Никаква подкрепа от чужбина
Никакви шансове за развиване на горе-долу честен и нормален бизнес, особено дребен и среден!
Имаше зърнена криза, защото изнесоха житото!
И т.н.

Същите хора са на избираеми места в листите на БСП и ДПС. Някои от тях се канят отново да бъдат министри! С негласуване увеличавате шансовете на тези две партии за повече места в парламента и поредна тяхна пагубна коалиция. Наистина ли смятате, че те са се променили и всички са еднакви?! Ако е "ДА", не гласувайте, НО И НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ ПОСЛЕ!!!
[/quote]

Мола, въздържайте се от такива постове, и мола без коментари по този, намерете си форум за политика и блестете там.
След няколко дни ще се успокоите.
Иначе ще заключвам теми, щото ме дразните.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Чет Юни 23, 2005 8:24 pm

За мен гласуването с невалидна бюлетина според мен не е гласуване. ;) То изразява нещо, но не е гласуване.

@GECKO
Всички искат да сме Швейцария на Балкните, но без швейцарци няма как да стане :crazy2:

За нещастие, след време може пак да ви попитам дали смятате, че всички са еднакви...само че тогава и да мислите друго, ще е късно не само за вас :banghead: Но аз ще ви попитам ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Чет Юни 23, 2005 8:30 pm

[quote="hlebarka"]
Мола, въздържайте се от такива постове, и мола без коментари по този, намерете си форум за политика и блестете там.
[/quote]

Това изказване на многоуважаемия ми модератор да не се взима предвид. Въпросният пост ако трябва ще го копирам като мой, да те видя тогава как ще го затриеш :evil: Ако не ти харесва темата, не я чети ;)
Всякакви отговори по този пост са допустими и hlebarka по-добре да не ги пипа! :nono:
Ясно? :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот ZmD » Чет Юни 23, 2005 9:12 pm

Тази година за пръв път 6те имам правото на глас вупроса е 4е нз за кои да гласувам поради това 4е политиката не ми е страст за тва обявих наддаване за моя глас сред роднините ми барем спе4еля не6о пък и в лотарията 6те се регистрирам вупреки 4е не ми харесва 'да се дава захар4е на ку4ето за да дигне лапа' образно казано,така я разбирам тази лотария :beer:
Изображение
Аватар
ZmD

Рейтинг: 1352

Мнениеот hlebarka » Чет Юни 23, 2005 9:20 pm

[quote="Admin"]

[quote="hlebarka"]
[/quote]

Това изказване на многоуважаемия ми модератор да не се взима предвид. Въпросният пост ако трябва ще го копирам като мой, да те видя тогава как ще го затриеш :evil: Ако не ти харесва темата, не я чети ;)
Всякакви отговори по този пост са допустими и hlebarka по-добре да не ги пипа! :nono:
Ясно? :D
[/quote]

:DПрез 2000 година, когато Иван Костов беше министър-председател, в София се продаваха 4 твърди рамки, три от които бяха втора употреба. Най-евтината струваше 180 лева и беше със странния размер 21". :D

Ха, ха. Страшно смислени дискусии пораждат постове в стил DarthVader.
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Чет Юни 23, 2005 9:28 pm

[quote="hlebarka"]
:DПрез 2000 година, когато Иван Костов беше министър-председател, в София се продаваха 4 твърди рамки, три от които бяха втора употреба. Най-евтината струваше 180 лева и беше със странния размер 21". :D

Ха, ха. Страшно смислени дискусии пораждат постове в стил DarthVader.
[/quote]

Пак казвам, не си длъжен да четеш темата. Това първо. Второ, кое точно от поста му ще отречеш? Трето, дори констатацията ти за 2000г. да беше напълно вярна, тя пак показва, че е имало развитие напред, а не назад ;) Или ще го отречеш?
Аватар
Admin

Мнениеот hlebarka » Чет Юни 23, 2005 9:38 pm

Хуу, няма да я чета.

Ъ, развитието назад е сложна работа.

Констатацията ми е вярна :gnasher:
Аватар
hlebarka

Мнениеот Victor » Чет Юни 23, 2005 9:59 pm

Да започна с това че аз още намям право на глас чак след няколко месеца но това няма значения.

Искам да споделя обаче удволетворението си от кампанийте който подтикват населението да гласува. Незнам кой седи зад тези идей но по мое мнение са хора с идей с здраво мислене.

Не смятам че трябва да има хора който да не гласуват. Защото ли? Ами ако не го направят губат правото си да коментират следващото упреавление и да не говорим за това че правото ни на глас не е нещо което може да се пренебрегне толкова лесно. Само се замислете колко хора са умрели за това ни право?!

Не съм дълбоко заинтересуван от политика засега но смятам като има пак избори да навляза навътре в нещата за да мога адекватно да използвам правото си на глас.
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Рейтинг: 1700

Мнениеот George » Чет Юни 23, 2005 10:04 pm

[quote="mih"]

[quote="George"]

Е, да, само да не мислите че тия велосипедчета дето ги карате щяхте да ги имате, ако не беше 1989. Преди това имаше само балканчета.
Аз съм пръв в 7:30 или в колкото там отварят и отивам да разцъквам на Витоша.

[/quote]

ти сериозно ли си мислиш, че събитията през 89-а/90-а са се случили по волята на народа?:crazy:
[/quote]
Не съм изказвал такова мнение. Ако имаш време, виж [url]http://www.data.bg/torrents/details.php?id=3885&hit=1[/url] (нужен ти е акаунт в дата.бг). Съдържа отговора на въпроса ти.
Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матрял
George

Рейтинг: 1200

Мнениеот velco » Пет Юни 24, 2005 7:33 am

[quote="Victor"]
Не смятам че трябва да има хора който да не гласуват. Защото ли? Ами ако не го направят губат правото си да коментират следващото упреавление ...[/quote]

Защо? Откъде следва? По тази логика, следва ли, че гласувалите са персонално отговорни за последиците от управлението?

@Admin:
Според мен, hlebarka е прав, не е добре форумите да се превръщат в медия за евтина политическа повръщня. Да не приказваме, че въпросното изсиране на DarthVader няма нищо общо с topic-а "shte glasuvate li na 25ti ?".
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Alien » Пет Юни 24, 2005 9:05 am

@Admin - да, на мен ми е (почти) все едно кой ме управлява, ДО ЕДНА граница. Ако ме караш да гласувам за Волен Сидеров или Комунистическа партия на България (ако я имаше отделно) нямаше да го направя. Аз и сега няма да го направя - първо, защото не обичам някой да ми казва какво да правя (:D), второ просто защото не ми се занимава. Това е, нищо друго. И не мисля, че не заслужавам правата си заради това, че не ги упражнявам. Когато му дойде времето - ще го направя. Не мисля, че имаш право да говориш така.

@mih - ааа ясно, разбрах те. Естествено, така е. Просто мислех, че имаш предвид, че не НИЕ сме направили преврата, ами друг. Естествено, кой има интерес от това е друг въпрос. Но ти го казваш сякаш си недоволен?

Аз повече в тази тема няма да пиша, така че, плс, не се обръщайте към мен.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот did » Пет Юни 24, 2005 9:16 am

Яяя, каква тема:crazy:

За сетен път се убеждавам, че който иска да гласува, да се занимава с политика и въобще да има нещо общо с всичко това, просто трябва да го прави. Да се опитва обаче да убеждава други в нещо, да агитира или да върши всякакви подобни щуротии е напълно безмислено занимание. Особено пък във форум за планинско колоездене.

Та след като питате дали ще гласувам: Да, както и винаги съм правил, щото съм твърда глава от твърдото ядро на твърдия електорат на ......., и не желая по никакъв начин да си променям идеите, в които искрено вярвам.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Пет Юни 24, 2005 10:16 am

[quote="velco"]
@Admin:
Според мен, hlebarka е прав, не е добре форумите да се превръщат в медия за евтина политическа повръщня. Да не приказваме, че въпросното изсиране на DarthVader няма нищо общо с topic-а "shte glasuvate li na 25ti ?".

[/quote]

Аууу, голяма работа, една тема! :D Не виждам причина хората да не говорят по тези проблеми и тук, в нашето микрообщество. Ако има време, когато има смисъл да се говори за политика дори на такива места, то това е сега!
А за "изсирането" на Darth Vader - нещо не виждам някой да го е оспорил, опровергал... А дали е по темата или извън нея всеки решава сам за себе си.

@did
Знам, че няма особен смисъл човек да убеждава другите на политическа тема, дори за такова просто нещо като ползата от гласуване :V: Но все пак ще ти обясня и знам, че ще ме разбереш. Както каза hlebarka, след два дни ще се поуспокоим, поне за известно време. След това ще стане или по-добре, или по-зле. Каквото и да е, аз, като човек, който желае да живее и работи в България, а не някъде в странство и който се интересува живо от това какво става около него и кой и как ще борави с парите от данъците му, искам да знам, че съм направил всичко възможно да спечеля повече хора за каузата си. Разбира се, след изборите ще трябва да се съобразя с резултата, с новата ситуация и да действам според нея, но поне ще знам, че съм се опитал и аз да повлияя, а не съм стоял пасивно. Това е. Съвсем просто и нормално.
Аватар
Admin

Мнениеот did » Пет Юни 24, 2005 10:23 am

Admin, ще ти напомня, че днес агитацията е забранена.

И пиенето е забранено!

Според мен трябва да ограничим до минимум и употребата на алкохолните и бирени емотикни!

Въобще, трябва да ограничим писането в тая тема до минимум. Най-добре е хората без работа да излезнат да покарат.

А иначе, ас тебе та разбирам и та уважаам мноу, да знайш!

Хлъц...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Пет Юни 24, 2005 10:31 am

Че къде видя да агитирам за конкретна партия? ;) Аз си имам своите политически пристрастия, но тях нямам намерение за споделям, нито пък да убеждавам някого в тях. Аз агитирам единствено за гласуване по принцип, а пък днес дори и това не съм правил, ами само ти обясних подбудите си :D
Аватар
Admin

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 24, 2005 11:06 am

Parvo - sorry za latinitsata:V:
Treto - temata e gotina, no kato znam silata na politicheskite pristrastia v nashata mila rodina toku vizh stanala on-line razpravia, a tova e vredno za kolectivnia duh ha mtb - obshtestvoto. Za tui vi predlagam da sa ukrotite i da si chovarkate bikovete:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот halcor » Пет Юни 24, 2005 1:00 pm

Не ме бийте, аз толкоз разбирам от политика:
[img]http://www.bgalbum.com/albums/userpics/11084/Biuletina%20Nomer%203_6943229e81de591ae47c9e3710fc870d.jpg[/img]
Аватар
halcor

Мнениеот lechuga » Пет Юни 24, 2005 1:29 pm

[quote="Admin"]

Че къде видя да агитирам за конкретна партия? ;) Аз си имам своите политически пристрастия, но тях нямам намерение за споделям, нито пък да убеждавам някого в тях. Аз агитирам единствено за гласуване по принцип, а пък днес дори и това не съм правил, ами само ти обясних подбудите си :D
[/quote]

Но точно това прави Дарт Вейдър, което според мен подразни Хлебарка, Велко, а и мен! Абсолютно неуместен пост.
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот bikerider » Пет Юни 24, 2005 2:06 pm

[quote="Alien"]

[quote="mih"]
ти сериозно ли си мислиш, че събитията през 89-а/90-а са се случили по волята на народа?:crazy:
[/quote]

Какво искаш да кажеш с това? Просто ми е любопитно какво имаш предвид.

[/quote]

Малко материал за размисъл до утре: [url]http://free.data.bg/mixmike/Todor%20Zivkov.mpg[/url]
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Юни 24, 2005 2:10 pm

[quote="mih"]

не мисля, че у нас има работеща партийна система, работеща демокрация, изградено партийно обществено самосъзнание, обособени идеологически програми, ясно разграничени политически пространства и доктрини...
[/quote]

То пък все едно някъде има :D

[quote]

ако се вгледаш в обещанията на различните партии ще забележиш социални обещания у "десните" и не толкова социални при "левите"... обещава се какво ли не
[/quote]

Ами как, нали трябва да се докопат до кокалЪ ;)

[quote]

... според мен на теория са верни, но не и в конкретните ни условия. а те са ясни - мафията контролира всички - и полицията, и следствието, и съда... :(!: имат си лоби на най-високите етажи на властта, просто те имат най-много пари [/quote]

Разбирам само у нас да беше така, щеше да е "пей сърце". Ами че то на практика така е навсякъде! Във всички страни едрият бизнес (дали легален или не) контролира политиците, издига едни, сваля други. В Италия пък най-големият мафиот е и начело на властта, за какво си говорим :uhh:

[quote]

... като (ако) дойде ЕС може и да се променят нещата на добре, а може и да не се променят така лесно... а дотогава - дупе да ни е яко.
[/quote]

Ша са оправят, ша... Автомагически...

[quote]

както е казано - избори не се печелят - те се купуват.
[/quote]

Не е необходимо, ако всички кандидати са взимали пари от теб... ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот PtD » Пет Юни 24, 2005 2:20 pm

[quote="Alien"]

Какво искаш да кажеш с това? Просто ми е любопитно какво имаш предвид.
[/quote]

Има предвид това, че Партията, разсъждавайки трезво върху развитието на зрелия социализъм побърза да преобразува политическата си власт в икономическа, докато все още е възможно. Точно както стана в СССР, само че в по-малки мащаби - държавната собственост (изцяло под управление на партията) беше преобразувана тихомълком в частна, под формата на начални капитали.

Предполагам, че и сам можеш да провериш колко от висшия управленски ешелон от онова време се преобразува в бизнес-елит. Особено от силовите ведомства.

Абе изобщо, ще цитирам Проповедника: "Нищо ново под слънцето". :bawling:
Аватар
PtD

Мнениеот Alien » Пет Юни 24, 2005 2:32 pm

[quote="Admin"]

[/quote]

Хммм, ами мен, а? Не се ли опита да ме зарибиш да гласувам за ТВОЯТА партия? :) хахах

[quote="PtD"]

Има предвид това, че Партията, разсъждавайки трезво върху развитието на зрелия социализъм побърза да преобразува политическата си власт в икономическа, докато все още е възможно. Точно както стана в СССР, само че в по-малки мащаби - държавната собственост (изцяло под управление на партията) беше преобразувана тихомълком в частна, под формата на начални капитали.

Предполагам, че и сам можеш да провериш колко от висшия управленски ешелон от онова време се преобразува в бизнес-елит. Особено от силовите ведомства.

Абе изобщо, ще цитирам Проповедника: "Нищо ново под слънцето".
[/quote]

Хитро са си изиграли картите. Виждат, че края идва и си осигуряват бъдещето. Не ги виня.

Уф, казах, че няма да пиша, а сега... :) Нищо, ще ми простите неспазването на думата си, надявам се. :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Пет Юни 24, 2005 2:45 pm

[quote="Alien"]

Виждат, че края идва и си осигуряват бъдещето. Не ги виня.
[/quote]

А би трябвало. Защото това което е било мое, твое, на нашите родители, баби и дядовци, те са го присвоили, при това противозаконно. С други думи - откраднали са го. Сега твоята част от общото е парче от Мерцедес, търкалящ се под гъза на някоя депутатска метреса. :angfire:
Аватар
PtD

Мнениеот yahutu » Пет Юни 24, 2005 3:02 pm

verno che dnes ne se pieshe we no vse nqkade trqbva da prodavat alkohol trqbvashe da se zaredq ot vchera :banghead: :banghead:
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот did » Пет Юни 24, 2005 3:08 pm

еййй, не слушате какво ви се говори.
казах да не се агитира тука, а вие продължавате.
щом ще е така работата, обръщам дебелия край и почвам и аз с агитацията.

[url=http://veselba.kafence.com/pix/tabeli/glasuvaite_i_za_nas_togava.jpg]ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МЕНЕ!!![/url]
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alien » Пет Юни 24, 2005 3:16 pm

[quote="PtD"]

[quote="Alien"]

Виждат, че края идва и си осигуряват бъдещето. Не ги виня.
[/quote]

А би трябвало. Защото това което е било мое, твое, на нашите родители, баби и дядовци, те са го присвоили, при това противозаконно. С други думи - откраднали са го. Сега твоята част от общото е парче от Мерцедес, търкалящ се под гъза на някоя депутатска метреса. :angfire:
[/quote]

Това, естествено, е така, от наша гледна точка. Казах, че не ги виня, защото много хора биха направили същото... човешко е. Аз, слава Богу, такива избори не правя, така че не знам аз какво бих направил. А не обичам да раздавам правосъдие при все, че не знам какво е от другата страна. И все пак това, което са направили е ... нищо ново под слънцето. ;)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот biggfoot » Пет Юни 24, 2005 3:38 pm

Според мен е редно човек да упражни правото си на глас защото изказвания от рода на "всички са еднакви" са безпочвени. Не искам да кажа че целта на всяка партия не е да облаготетелства членовете си и спонсорите си и че има такива които не са свързани с добре облечените бизнесмени, но все си мисля че има някоя която ще е по - малкото зло. И ако аз мисля че има такава то съм длъжен да гласувам не защото съм обладан от фанатизъм за ПОБЕДА, а за да гласувам СРЕЩУ тези които не искам да доидат на власт(а те не са малко, но не е редно да коментирам).
Що се отнася поста на Darth Vader - вижда ми се напълно удачно човек да се позовава на историята, макар и за някои да не им е приятно. Не мисля че целта на този пост е била да всява противоречия и кавги. Все пак това не е било отдавна и е била цялата деиствителност. Помислете си че поне ако не можете да подобрите положението поне можете да предотвратите това да се случва отново. Вината не е само на тези които гласуват за "лошите" а и на тези които не гласуват против тях. :nono:Така че не се ослушвайте!
Айде със здраве и помнете че това все пак е субективно мнение...
Take the long road and ride it
Аватар
biggfoot

Рейтинг: 1220

Мнениеот chiMol » Пет Юни 24, 2005 4:33 pm

аз също като някой гореспоменати мнения съм да ни управлява 1 човек дори да трявва да е диктатура или монархия или квото и да е там ...обаче 1 требе да е отгоре за да може НИЕ И НАШИЯ НАРОД да храниме 1"бог" и неговете подчинени а не 240"бога"
1во че като е 1 земе да остане нещо и за нас
2ро като се насере ще знаеме кой да псуваме а не така като нещо се усере се съседа е виновен ...
надявам се това да не ви прозвучи като агитация за някоя така или иначе скапана партия....ако на някой му звучи така изтриите ми топика ...

а и аз ще гласувам защото смятам че хората които са се разочаровали(нормалните хора) ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ а не да осатвят СКАПАНИТЕ ЦИГАНИ ТУРЦИ и ДРУГИ ЕТНОСИ КОИТО СЕ РАЗМНОЖАВАТ В НАШАТА СТРАНА да ни управляват (не сички турци са лоши ама повечето са такива).....

........................................................
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот PtD » Пет Юни 24, 2005 5:17 pm

[quote="did"]

еййй, не слушате какво ви се говори.
казах да не се агитира тука, а вие продължавате.
щом ще е така работата, обръщам дебелия край и почвам и аз с агитацията.

[url=http://veselba.kafence.com/pix/tabeli/glasuvaite_i_za_nas_togava.jpg]ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МЕНЕ!!![/url]
[/quote]

Тъй като си единственият участник в изборите, който казва истинската причина да иска властта, имаш един глас от мен :beer:

П.П. Забранено е да се продава, не да се пие ;)
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юни 24, 2005 5:34 pm

[quote="Alien"]
Хитро са си изиграли картите. Виждат, че края идва и си осигуряват бъдещето. Не ги виня.

Уф, казах, че няма да пиша, а сега... :) Нищо, ще ми простите неспазването на думата си, надявам се. :)
[/quote]

Изслушай онова MP3 което пуснах като отговор на въпроса ти - там ще чуеш доста интересни неща от устата на Тодор Живков. Неша като "митингова демокрация" и така... все неща показващи, че така наречената демокрация се дирижира на много високо ниво.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други