BurNiNg_IcE написа:Нека в тази тема, всеки който иска, нека опише мечтана сглобка за своето колело.
Интересна темичка!

Въпреки че всеки ще изрежда някакви диви машинарии и впоследствие може да му писне на човек...
Иначе ето го и моя принос:
Рамка: Marin Quad DH 2010, 250мм ход на окачването
Вилка: идеалния вариант би бил Дорадо 2010, но не бих отказал и един Фокс 40 2010-2011
Шок: Маниту Еволвър ISX-6 2007
Капли: главини ДА БОМБ Хедспин, наплетени със спици Circus Monkey на шини Спанк Стифи
Лапа, кормило, кол за седалка, седалка: RF Atlas FR 785mm, RF Atlas FR SL DM stem, PRO Koryak 400mm, Fizi:k Aliante White
Грипове: виброобиращи DMR LOCDD Grip 2009 в тон със седалката - белички
Курбели и средно, заден дерайлъор, зъбен блок, задна команда: първите 3 - Сейнт 2009/2010, последното - Шимано SLX
Верига: КМС Х9 93 сивичка, обикновенка - не ми трябват прехвалените златни версии
Спирачки: Хейс Строукър Ейс 2010 с новите флоутинг ротори на Хейс, предназначени за Прайм модела

Водач: MRP G2 SL или мини-версията му
Педали: Крис с Глорито от Варна е специалиста тук, той ще ме насочи към ебати платформите

Знам само, че са под 300 грама и не струват колкото цял wheelset сравнително висок клас.
Гуми: Минион 2,5 2-ply 40a отпред и High Roller 2,5 2-ply 60a отзад
В момента това ми се върти като перфектната сглобка за моя милост. Като изключим рамката, вилката, педалите, роторите и лапата, точно това е и настоящата ми сглобка, но вместо Дорадо имам Травис 2008, вместо Марин - Девинчи, вместо MRP водач - е13 LG1, вместо Атлас ДМ лапа - Респонд такава. Аааа, и роторите ми са нормалните Хейс, флоутинг парчетата още не са налични.

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.