Quad Deuce Fr

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Quad Deuce Fr

Мнениеот ohrk » Съб Яну 29, 2011 11:27 pm

Мнения за спирачката и дали си заслужава парите?
Note:Мисля да я карам с 180 ротор,освен това ще се използва като задна?

Мерси на отзовалите се! :)
ohrk

Рейтинг: 1105

Re: Quad Deuce Fr

Мнениеот DarKFate » Нед Яну 30, 2011 1:52 pm

Мисля, че може да ползваш Гугъл има няколко интересни и доста позитивни статии за DEUCE FR и за други модели от QUAD. Като цяло аз съм адски доволен. Накратко не загрява, 2 модулации, най-удобния лост, който съм натискал (все пак всеки с вкуса си, но аз лично не съм натискал по-удобен), голяма спирачна сила, ВЪОБЩЕ не се влияе от климатичните услови и не на последно място е страшно евтина. И все пак, замисли се дали не искаш да си вземеш 203мм., защото е само с 5лв. по-скъп и ще има разлика при спирането, а и накладките ще се хабят по-бавно. Ако имаш нещо друго конкретно да попиташ, питай...
Аз моята я карам като задна 203мм.
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот Joker_Here » Нед Яну 30, 2011 2:35 pm

I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот ohrk » Нед Яну 30, 2011 3:26 pm

Joker_Here написа:http://lmgtfy.com/?q=Quad+Deuce+FR

:deal:

:roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2:
Брат къртиш мивки !
ohrk

Мнениеот ohrk » Нед Яну 30, 2011 3:27 pm

DarKFate написа:Мисля, че може да ползваш Гугъл има няколко интересни и доста позитивни статии за DEUCE FR и за други модели от QUAD. Като цяло аз съм адски доволен. Накратко не загрява, 2 модулации, най-удобния лост, който съм натискал (все пак всеки с вкуса си, но аз лично не съм натискал по-удобен), голяма спирачна сила, ВЪОБЩЕ не се влияе от климатичните услови и не на последно място е страшно евтина. И все пак, замисли се дали не искаш да си вземеш 203мм., защото е само с 5лв. по-скъп и ще има разлика при спирането, а и накладките ще се хабят по-бавно. Ако имаш нещо друго конкретно да попиташ, питай...
Аз моята я карам като задна 203мм.

ОК,едно ГОЛЯМО МЕРСИ!И да те питам според тебе ухото на Climber-a отзад дали ще се строши ако се кара с 203 мм? :D
ohrk

Мнениеот THEZOGGO » Нед Яну 30, 2011 6:18 pm

Има голяма вероятност да не издържи на диск 203 мм, но това зависи и колко килограма си. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот DarKFate » Нед Яну 30, 2011 10:21 pm

ohrk написа:ОК,едно ГОЛЯМО МЕРСИ!И да те питам според тебе ухото на Climber-a отзад дали ще се строши ако се кара с 203 мм? :D

Тук вече на този въпрос не мога да отговоря. Не знам от какво зависи и не знам какъв стил ще го караш, нито какво е точното предназначение и гаранция на рамката. Но забравих да кажа, че трябва да имаш впредвид, че кит-а за обезвъздушаване струва само 11лв., а накладките може да ги сметнеш за проблем. Трябва да имаш предвид, че можеш да си поръчаш накладки само от VELOS, защото са нестандартна форма и се произвеждат само от QUAD(няма заместители или еквиваленти на накладките). Но пък струват само 9лв. Като цяло съотношението цена/качество според мен е най-доброто на пазара до момента!
Последна промяна DarKFate на Нед Яну 30, 2011 10:25 pm, променена общо 1 път
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот ohrk » Пон Яну 31, 2011 9:12 am

Ами тежа 55 килограма и ще го карам малко или много "агресивно",така че това ме убеждава че 180 милиметровият диск
е за мен.Да това за накладките го знам и предвит факта ,че съм от Търново ще се окаже проблем ,но аз смятам предварително да се запася с два допълнителни чифта накладки!Мерси на отзовалите се! Решено е -това ще е спирачката! :beer:
ohrk

Мнениеот Admin » Пон Яну 31, 2011 8:17 pm

Щом си толкова лекичък, 180 мм за отзад наистина би трябвало да са достатъчни.
Но и 203 да сложиш, проблеми с ушите няма да имаш, стига да караш (и спираш) в посока напред. Тия митове за изкъртени уши идват от случаи, при които се правят трикове с използване на задната спирачка при каране назад.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Joker_Here » Вто Фев 01, 2011 11:05 pm

Joker_Here написа:http://lmgtfy.com/?q=Quad+Deuce+FR

:deal:

Искам да попитам,защо имам минус на това мнение?
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот bikerider » Сря Фев 02, 2011 4:08 pm

Да не ти пука, сега имаш плюс на това.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот radnostic » Пет Юни 03, 2011 1:15 pm

Здравейте колеги. Искам да попитам, понеже съм начинаещ в спорта, набелязал съм си спирачката. Та въпроса ми е какъв размер ротор ще препоръчате, (спрял съм се на 180 отзад), 160 или 180 е въпроса ? Ще се кара на HT2.
Очаквам сериозно отношение към обявите и мненията ми!
Нека не си губим времето и нервите взаимно
Аватар
radnostic

Рейтинг: 1197

Мнениеот lostrider@ » Пет Юни 03, 2011 2:44 pm

Карам тази спирачка (предна) от 6 месеца и съм доста доволен. За сега не ме е изложила или предала. Имай предвид, че тежах до скоро около 90 кг., но от липса на спирачна сила не съм страдал. Освен това, до съвсем скоро отзад бях с V-Breake, за това разчитах основно на QUAD-а да ме задържи на пътя. Карам я със 180 мм. ротор, което препоръчвам и на теб, с този диск: http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=436 . За цената си, спирачката е изненадващо добра. Аз лично възнамерявах да я сменя скоро, но откакто сложих хидравлика и отзад за недостатъчна спирана сила не мога изобщо да говоря. Много ми допада "мекия" ход на лостчето. Добра модулация. Аз поне съм щастлив. :peace: .
Като цяло, за спирачката има не малко коментари, че даже "Иван" й направи ревю в края на 2010, ако не се лъжа. Може да се разтърсиш в форума. Аз лично не съжалявам за избора си.
Предлагам темата да се заключи, защото тази спирачка е коментирана вече. Ама кой ме слуша мене :beer:
Аватар
lostrider@

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд