Здрава команда

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Здрава команда

Мнениеот zafirovp » Вто Фев 01, 2011 4:23 pm

Здравейте,
трябва ми командА за задни венци, 8 или 9 скорости(по-късно ще взема касета, в зависимост от командата). Единственото нещо, което ме интерсува е да е ''скрита'' под кормилото, понеже старата ми команда се счупи след 2-3 по-лоши падания тип ''човка''. Ако е възможно, да е колкото е възможно по-ниско от лостчето. Също така предпочитам команди, които се сменят само чрез палец. Ще се кара на Shimano Acera за кратко, a после на Sora. Мога да отделя д 30-40 лв. Прецизността на командата не е от голямо значение, понеже сменям скорости, само докато стигна до лифта.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Здрава команда

Мнениеот sailman » Вто Фев 01, 2011 5:56 pm

Няма толкова "здрава" или пък "скрита" команда, дето да се оварди като почне голямото търкаляне... ;) Просто не трябва командата/командите да се стягат силно към кормилото. Трябва да могат да се въртят с известно усилие на ръка. Същото въжи и за лостчетата на спирачките.
Иначе, на въпроса ти - всяка читава команда би ти свършила работа. Alivio или Acera от 2010 г., ако искаш да оставаш на осмица или Deore и нагоре, ако си решил по-нататък да минаваш на 9 скоростна система. Аз лично бих ти препоръчал, ако е Шимано да бъде от моделите с "2-Way release" технология - те от Deore нататък. Което значи, че влизаш в друга ценова група, обаче...
Остава варианта с нещо "втора ръка", който съвсем не е лош. Излизат някои твърде читави предложения понякога.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Вто Фев 01, 2011 6:48 pm

Да, това с разхлабването го знам и наистина върши работа, но както ти каза, когато почне голямото търкаляне спасение няма.
Аватар
zafirovp

Мнениеот uBaH » Вто Фев 01, 2011 7:20 pm

Ако успееш да намериш нещо от рода на SLX / Deore XT (втора ръка за тези пари), ще можеш да махнеш индикатора - така командата придобива доста по-компактен вид:
Изображение

Друг вариант е нещо на Sram (X5 примерно), като десните им команди имат много приличен дизайн, но това води и до смяна на дерайльор и т.н.
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот prokalnatiq » Вто Фев 01, 2011 7:42 pm

Ако искаш, аз продавам Шимано Деоре. За 9 скорости. Имал съм едно падане тип човка, изобщо не беше докосната, само леко надрано лостче на спирачка. Пиши Лс да се разберем, ако я искаш.

П.П. Ето снимки http://prokalnatiq.snimka.bg/sports/pro ... 8.22287306
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот zafirovp » Вто Фев 01, 2011 8:46 pm

Ами и без това ще сменям касета, верига, дерайльор и мисля да се насоча към Sram, проблемът е че курбелите са ми на Шимано и незнам дали ще стане.
Аватар
zafirovp

Мнениеот psixopat » Вто Фев 01, 2011 8:50 pm

Няма да имаш проблеми с курбелите.Единствено трябва да има съвместимост между команда и дераельор. :agree: Всякакви други комбинации от касети, вериги и курбели са възможни.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот prokalnatiq » Вто Фев 01, 2011 8:54 pm

Ще стане, 'що да не стане. Въпроса е какво искаш Shimano vs Sram. Мисля, че имаше подобна тема, в която се казваше, че този спор е на етническа основа. До колкото разбрах в темата Sram преобладават в ниският клас, а Shimano в средния и висок клас. Едва ли ще има кой знае каква разлика, но сигурно ще има. До колкото знам, рамената на Sram-ките обтегачи, се люлеят по-малко, което е предимство. Ако имаш водач, товя няма да е голямо значение. Пишеш, че ще се кара малко на Ацера=> трябва да имаш шиманска команда, със Сората е същата работа. Иначе ако искаш, можеш да си земеш шиманска команда, но да ги ползваш с касета и верига на Срам - това няма да е проблем. :agree:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот zafirovp » Вто Фев 01, 2011 9:29 pm

Мисля всичко с изключение на курбелите да ми е Срам.
Аватар
zafirovp

Мнениеот prokalnatiq » Вто Фев 01, 2011 9:40 pm

Ем добре. Курбелите няма да са проблем. :beer:
Аватар
prokalnatiq

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд