Въпрос за ухо.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за ухо.

Мнениеот webster1102 » Съб Фев 05, 2011 8:36 pm

Здравейте,

Понеже ми останаха още малко неща да си сглобя колелото,се чудя дали трябва да сменям прословутото ухо на Climber.Питам дали има нужда да се прави друго,защото доколкото знам това е едно от слабите места на рамката и не ми се иска да разваля каплата и обтегача ми.Благодаря предварително :) .
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Re: Въпрос за ухо.

Мнениеот Fanatico » Съб Фев 05, 2011 9:41 pm

Това наистина е слабо място, но ако дерайльора е хубав и всичко друго е наред, правилно настроено и функциониращо, нищо няма да стане. Буквално ми се беше откъснало ухото от stairgap, просто си увисна, заедно с оптегача и никакви други щети. Разбира се, на лице бяха лоши фактори, за които аз бях виновен, но..
Таа, не веднъж съм имал подобни случаи, никога не са били свързани с капла или дерайльор.
Съвет - карай си с оригиналното, не го сменяй с по-здраво. Каквото и да се случи, ще се счупи то, а не дерайльора (който ако е хубав и разбира се, за подхоящия стил каране, със сигурност струва повече от ухото) или друг вариант е да има последствия по самата рамка.
Аз си го пазя, дори може би, прекалено много, но ако не ти допада може просто да си купиш едно резервно и да си носиш.
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот webster1102 » Съб Фев 05, 2011 11:59 pm

Ами дерайльора е X-4,предимно ще се спускам,ако ще помогне с нещо.Много бих искал да си направя стоманено ухо,за да знам,че няма да имам никакви проблеми,но все още се чудя дали си заслужава.
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот Ozzie » Нед Фев 06, 2011 10:28 am

webster1102 написа:Много бих искал да си направя стоманено ухо...

'ми успех, щом си го решил :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ico 1 » Пон Фев 07, 2011 8:56 pm

webster1102 написа:Много бих искал да си направя стоманено ухо,за да знам,че няма да имам никакви проблеми,но все още се чудя дали си заслужава.
Заслужава си! Няма да имаш никакви проблеми с ухото.
Проблеми могат да възникнат с осталалите чаркаляци покрай него (дерайльор и рамка). :evil:
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот hobi » Пон Фев 07, 2011 10:00 pm

Не си прави ухо, по-здраво от рамката. Не случайно е направено по-слабо, целта е като има по-голямо натоварване от допустимото, да се счупи то, а не рамката например. (по-добре ухо от рамка, нали?)
Бог обича смелите!
Аватар
hobi

Рейтинг: 1187

Назад към Веломеханик