Питане за курбели+водач

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Питане за курбели+водач

Мнениеот HERO » Нед Фев 06, 2011 7:26 pm

Първо добър вечер на всички :)Имам един малоумен въпрос.Той е дали може да стане някакъв водач на тези курбели(накрая ще кача снимка)или трябва да сменям курбелите?Защото си намерих купувач за тая ролка ,а мечтата ми е водач...Та курбелите са на квадрат и незнам дали може да се захване някаде ? Ако някой знае да сподели :dontknow: :confused:
http://h0m3r.snimka.bg/auto-racing/biker.569115
HERO

Рейтинг: 1094

Re: Питане за курбели+водач

Мнениеот Voiso » Нед Фев 06, 2011 8:17 pm

Е това ще ти свърши работа http://www.biketechmogi.com.br/loja/ima ... e_A__T.JPG и не е скъп околко 30 40 лева :agree:
Изображение
Аx ти Black Metal ,прееееб*х си цигулката ....
Аватар
Voiso

Рейтинг: 1250

Мнениеот zafirovp » Нед Фев 06, 2011 8:44 pm

Да, прави си, но дали има дупки на тръбата на средното? Аз също си търся водач за курбели на квадрат, но все не намирам. Ако може някой да даде снимка, на това как се монтират водачи без дупки за болтове и къде се продават.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот SeSSion » Нед Фев 06, 2011 8:50 pm

1. Този водач е за една плоча, а на снимката се виждат 2, ако се разглобяват тогава ще стане.
2. Захваща се директно за средното движение, може и без дупки.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот HERO » Нед Фев 06, 2011 9:01 pm

SeSSion написа:1. Този водач е за една плоча, а на снимката се виждат 2, ако се разглобяват тогава ще стане.
2. Захваща се директно за средното движение, може и без дупки.

Мойте курбели не съм сигурен ,но май немогат аз махнах 3-тата ама незнам дали ще мога и първата ;Х мойте май са захванити с нитове дали ще стане ?
HERO

Мнениеот SeSSion » Нед Фев 06, 2011 9:11 pm

Нитовете могат да се разпробият, но предполагам ще ти падне и голямата плоча.
SeSSion

Мнениеот HERO » Нед Фев 06, 2011 9:16 pm

SeSSion написа:Нитовете могат да се разпробият, но предполагам ще ти падне и голямата плоча.

Да де знам ,но аз искам да карам на 2-рата плоча а тя ако падне ;х
HERO

Мнениеот zafirovp » Нед Фев 06, 2011 9:35 pm

SeSSion мерси за бързия отговор, но може ли да кажеш как по-подробно се захващат. Чувал съм, че някаква капачка се маха и там се слага, но как точно.

Мерси :beer:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот HERO » Нед Фев 06, 2011 9:39 pm

А по моят въпрос може ли някакak да я махна първата само да остане 2-рата(голямата)
HERO

Мнениеот ico 1 » Нед Фев 06, 2011 9:42 pm

HERO написа:Да де знам ,но аз искам да карам на 2-рата плоча а тя ако падне ;х

И как ще въртиш с това малко търкалце? Голямата ти плоча всъщност е средна - 32 или 34 зъба, не ми се брои.
Какво искаш да направиш от колелото си в крайна сметка, защото по принцип е за XC?

HERO написа:А по моят въпрос може ли някакak да я махна първата само да остане 2-рата(голямата)

По принцип може, но много зависи от самите курбели. Единият начин е с разпробиване на нитовете, а другият - с флекс. :evil:
Последна промяна ico 1 на Нед Фев 06, 2011 9:47 pm, променена общо 1 път
Аватар
ico 1

Мнениеот HERO » Нед Фев 06, 2011 9:45 pm

ico 1 написа:

И как ще въртиш с това малко търкалце? Голямата ти плоча всъщност е средна - 32 или 34 зъба, не ми се брои.
Какво искаш да направиш от колелото си в крайна сметка, защото по принцип е за XC?

HERO написа:А по моят въпрос може ли някакak да я махна първата само да остане 2-рата(голямата)

Да, разпробиваш нитовете и си готов, ама не знам за какво.

Искам да питам дали мога да сложа някакъф водач на тези курбели както са така ?
HERO

Мнениеот Voiso » Нед Фев 06, 2011 10:05 pm

ДА!!!! Вече ти казах с този става аз го крах с две плочи ,смисъл малката не се караше. Ако искаш да ги ползваш и двете си купи Truvativ Shiftguite .
Изображение
Аx ти Black Metal ,прееееб*х си цигулката ....
Аватар
Voiso

Рейтинг: 1250

Мнениеот HERO » Нед Фев 06, 2011 10:25 pm

Voiso написа:

ДА!!!! Вече ти казах с този става аз го крах с две плочи ,смисъл малката не се караше. Ако искаш да ги ползваш и двете си купи Truvativ Shiftguite .

Да искам само едната голямата ,но въпросът ми е колко струва и от каде мога да го поръчам ?
HERO

Мнениеот manatarkata » Пон Фев 07, 2011 12:07 am

ico 1 написа:

По принцип може, но много зависи от самите курбели. Единият начин е с разпробиване на нитовете, а другият - с флекс. :evil:

Подкрепям напълно ico 1 !!! Аз съм си правил курбел с 3 плочи само с една и то с помощта точно на тези два инстромента-бургия и флекс :agree:
За съжаление нямам снимка да ти покажа как станаха (курбела беше някакъв SR suntour на квадрат !!)... но ще ти обясня как става Изображение - жълтата стрелка сочи болт, там трябва да разпробиеш с 10-ка бургия ако не се лъжа(и всички останали болтове като този който сочи жълтата стрелка) и 3-тата плоча пада !!! :agree: После остава 2-та и 1-та ... при тях е малко по гадно, влиза в действие флекса :D трябва да отрежеш спойките между 1 и 2 венец, позапилваш и ти остава само една плоча :eyebrow: НО!!, аз безкрайно ти препорачвам, HERO, да си вземеш някакви курбели от типа на TRUVATIV isoflow - http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... =92&lang=2 ... До колкото знам труватива се разглобяват с шестограм и става само с една плоча :beer:

успех надявам се да съм помогнал :popcorn:
Аватар
manatarkata

Рейтинг: 1188

Мнениеот HERO » Пон Фев 07, 2011 7:24 am

Voiso написа:Е това ще ти свърши работа http://www.biketechmogi.com.br/loja/ima ... e_A__T.JPG и не е скъп околко 30 40 лева :agree:

@Manatarkata Да да това го знам ,че трябват нови курбели ,но за сега тия ми вършат рабато(не голяма ,но ми вършат)Вече @Voiso ми каза ,че има този водач по горе и вече окончателният ми въпрос е от каде мога да го поръчам евентуално ако си продам една спирачка ?
HERO

Назад към Веломеханик