Наколенки (само за коляно) без пищял?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Наколенки (само за коляно) без пищял?

Мнениеот WestIce » Нед Фев 06, 2011 5:51 pm

Здравейте!

Ще си купувам наколенки, които пазят само коляното, без да пазят надолу. Бях се насочил към 661 Kyle Strait slim guard. Нещото, което ме замисли дали да си купувам такива е че нямат твърда пластмасова протекция под самия плат, а някаква по-мека. При падане - ако падна върху някой остър камък - без твърдата протекция има голяма опастност от сериозна травма на капачката??? Въпросът ми е - има други вариации на този модел наколенка като например Earth. Каква е разликата между различните разцветки на този модел наколенка (различни материали за изработка)? И друго - бихте ли ми препоръчали наколенки от типа на тези, самоче да имат твърда протекция под плата? Troy Lee Designs T-bone има ли твърда пластмаса под плата и като цяло по-добър избор ли е от 661 kyle strait?
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Re: Наколенки (само за коляно) без пищял?

Мнениеот verk » Нед Фев 06, 2011 6:43 pm

Бих ти препоръчал тези http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=3539 100 лева са в БАС.Пазят много според мен.Веднъж паднах на колена със тях и нищо ми нямаше.А и нещо много важно на мен са ми много удобни.И спарват съвсем малко.
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Мнениеот MAN6 » Нед Фев 06, 2011 10:21 pm

xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот Joker_Here » Нед Фев 06, 2011 10:57 pm

Само да попитам,защо са ти наколенки,без пищял? :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот WestIce » Нед Фев 06, 2011 11:12 pm

@MAN6: Ще обмисля предложението, но POC попринцип неми хващат окото въпреки, че протекцията им е на високо ниво.
@Verk: TomCat-a съм го мислил. Наистина прилична наколенка е, но Kyle Strait модела ми харесва повече, като екстри.
Единственото което неми харесва в Kyle Strait наколенката е че май не е с hardshell протекция под обшивката, каквато TomCat-a има.
@Joker_Here: Имал съм Dragomir-ски, No Fear-ски, 661 Race стария и до скоро карах с новия модел. Някакси ми писна да карам с големи наколенки. Дразни ме.
Малко спрях да карам с наколенки за да видя дали си удрям крака от коляното надолу и установих че не го удрям въобще. Вече дори минах на клипсове и един вид ми се явява излишна протекция от коляното надолу, затова не искам цели наколенки.
Аватар
WestIce

Мнениеот dEcLiNe » Нед Фев 06, 2011 11:51 pm

Карам с модела на Стрейт и да ти кажа не е много добър.При всяко падане ми се измества от коляното и все пак успявам да се ударя там.Отстрани уж имат някакви парчета които са направени да пазят, но нещо не работят като хората...
Абе с 2 думи при повечето от паданията не успяват да си свършат правилно работата, няма да имаш повърхностни рани, но синините са често последствие.Ако не падаш много са добро решение. :D :agree:

п.п. Можеш да погледнеш тези с които кара Gee, 611 tomcat.Успях да ги пипна в БАС и са много по-твърди в сравнение с тези които карам, но пък я нямат тази странична протекция.Виж сещо един модел на рейсфейс чувал съм, че не е лош.
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот bozidar » Пон Фев 07, 2011 1:03 am

Искам само да отбележа, че предкосницата е едно от най- болезнените и леснонараними места, а също така колената се усукват лесно и им трябва сериозна защита. Ако можех да се въррна 1 година назад бих взел ортопедични наколенки, вярно малко неудобни са, но си сигурен за коленете си.
Другото, което е, че "цялата" наколенка от висок клас се размества доста по трудно. Aз бих заложил на Евото http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=24926
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот WestIce » Пон Фев 07, 2011 10:45 am

Усукването не ме притеснява много. Засега съм насочен към 661 Tomcat. Другото което искам да попитам е за TLD T-bone. Някакви отзиви за тях? Бюджета ми за наколенки е до 100лв.
Аватар
WestIce

Мнениеот cne » Вто Фев 08, 2011 6:03 pm

Здрасти, може да погледнеш тези http://www.bikeradar.com/gear/category/protection/knee-pads/product/launch-pro-kneepads-10-37792
Общо взето са алтернатива на Kyle Strait, но са с твърда капачка. Недостатък е, че са само в два размера и няма разлика между левия и десния.
При мен леко се изхлузваха от крака, но го отдавам на размера.
Миналата година си взех тези, също с твърда капачка : http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=34203.
За тях мога да кажа, че са по-компактни от Fox-a, видимо осигуряват по-малко протекция при странични удари, но пък има по-голям избор от размери и на мен лично ми паснаха по-добре.
Нямам преки впечатления как се държат на падане нито едните, нито другите.

Успех в избора.
chin up
Аватар
cne

Рейтинг: 1556

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Фев 08, 2011 7:07 pm

Аз се включвам с едно интересно предложение: Kali Aazis. Ето и линк от dirtrider
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот WestIce » Вто Фев 08, 2011 9:28 pm

Kali-то не е с Hardshell протекция. Вече реших окончателно - взимам 661 Tomcat. При по-сериозни рискове (на състезания) може да нахлузвам и 661 Race върху Tomcat-a :D Благодаря за предложенията.
Аватар
WestIce

Мнениеот k0cTaHeB » Сря Фев 09, 2011 1:22 pm

Бързо уточняващо включване.

661 Kyle Strait моделите ги има и с твърди пластини, и с меки. Аз лично съм с меките. Виждал съм и лично съм пипал твърди, защото не вярвах, че има само меки. Явно са доста редки, защото не съм срещал много такива. Но може да драснеш на 661 и да попиташ как стоят нещата. Tomcat имат един голям минус за мен, нямат никаква протекция, под, над и в страни от основната пластина. А когато се въргаляш(да не дава Господ) колената страдат повече отстрани, отколкото челно. Липсата на дунапренени или каквито са там подложки над пластината се усеща много явно, когато си изпереш коляното в кормилото или командата.

Помисли за тез фактори.
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Рейтинг: 2000

Мнениеот WestIce » Сря Фев 09, 2011 2:17 pm

Ами един познат има 661 Kyle Strait - неговите са твърди, но ми се стори, че не достатъчно. Мен ме притеснява, ако падна на остър камък с коляното напред... Вариянт - за по-тежки трасета да слагам още едни наколенки (661 race).
Аватар
WestIce

Мнениеот Joker_Here » Сря Фев 09, 2011 3:59 pm

WestIce написа:Ами един познат има 661 Kyle Strait - неговите са твърди, но ми се стори, че не достатъчно. Мен ме притеснява, ако падна на остър камък с коляното напред... Вариянт - за по-тежки трасета да слагам още едни наколенки (661 race).

Само питам: Защо ти е да купуваш наколенки,като очевидно те е страх(то и мен де,ако съм с такива)да караш с такива на тежки трасета?Какъв е смисъла да си взимаш нови и отдолу да слагаш Рейс?Защо не си спестиш парите и не си купиш нови рейс,или друг модел,наколенки с пищял?
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот bozidar » Сря Фев 09, 2011 5:07 pm

Joker_Here написа:
WestIce написа:Ами един познат има 661 Kyle Strait - неговите са твърди, но ми се стори, че не достатъчно. Мен ме притеснява, ако падна на остър камък с коляното напред... Вариянт - за по-тежки трасета да слагам още едни наколенки (661 race).

Само питам: Защо ти е да купуваш наколенки,като очевидно те е страх(то и мен де,ако съм с такива)да караш с такива на тежки трасета?Какъв е смисъла да си взимаш нови и отдолу да слагаш Рейс?Защо не си спестиш парите и не си купиш нови рейс,или друг модел,наколенки с пищял?

Именно след като си ги земеш, можеш съвсем спокойно да изрежеш пищялната част, а при по- тежки трасета да си я зашиваш обратно :D
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот drumboy » Сря Фев 09, 2011 5:26 pm

Незнам защо цените са толкова високи,но аз си купих преди време цял комплект(наколенки,ракавици,налакатници) за нещо то рода на 60 лева и сега ми вършат супер работа
Затва че който му се иска някоий по евтини да търси в спортните магазини
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот WestIce » Сря Фев 09, 2011 6:12 pm

Решил съм да карам с половинки, но да са твърди при капачката на коляното. От коляното надолу, не искам протекция. Цели наколенки - еми те пак не вардят отстрани (поне тези които съм карал и несъм усещал нужда от странична протекция). Затова съм решил - половинки, с пластмаса или друго твърдо нещо. Ще си купя tomcat ще ги пробвам и ако не ми харесат ги пускам в пазара. ;]
Аватар
WestIce

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд