Терените над Кресна, може и да изглеждат много некараеми в началото, обаче всъщност не е съвсем така. На мен лично тия пясъчни била почват все повече да ми допадат. Няма как човек да се учи на баланс и техника, ако терена е лек - там просто караш. Трябва да те е страх да се качиш на колелото....

Аз се забавлявах чудно и ако не бяха тия ужасни тръни, всичко щеше да е прекрасно - искам джърси с кръпки от кордура и кевлар на раменете и лактите. По подсичащата пътека, преди да се излезе на ръба се кара на много места. На едно даже пробвах да мина през пясъчния сипей - засилих се повече, за да използвам улея като вираж и действително стана така, че пясъка не се свлече, защото го натискаш към склона. Не се осмелих да карам на няколко места по ръба, където пътеката беше около 50см, а вляво е 50-метровия отвес - знам, че и там мога, но реших да пробвам друг път.
Ако живеех в Кресна, щях да взема една тесла и един трион и само гледай какъв тrail щеше да стане - мястото е страхотно - отвесни склонове, гледки и панорами, жълти пясъци и зелени хвойни, израснали на невероятни места дъбчета тип бонсай. Това, което пречи са множеството ужасно бодливи храсти в сравнение с които шипката, трънката и къпината са направо ангелски храсти. На практика билата не са толкова тесни, но тия гадни бодили така са прострели ръчичките си, че не оставят никакво място за промушване. Почвата е чист пясък, така че с една тесла много бързо могат да се поразширят някой подсичащи кози пътеки - е, дъждът пак ще ги изличи след време, но то пък чак толкова не вали там. Терена е перфектен за техничари с твърдаци и леки меки АМ-чета.
Мястото е идеално за зимата - през лятото, не ти трябва да си там.
Снимки ще ви пусна скоро...тъкмо малко да забравите как беше.