Карам точно този XCR, с раница тежа около 115кг и пружината по подразбиране ми идва доста мека, прелоуда освен да обере малко от хода като ефект изобщо не се усеща.
За сметка на това от 6 месеца я карам и по терени далеч от препоръчителното "леко ХС", и все още няма никакъв луфт, което много ме радва.
Поддръжката и почистването са убийствено лесни, има и подробни клипчета в сайта на сънтур.
Проблем, който съм срещал е, че при студено време локаута блокира, но с едно по-тежко скачане се оправя в повечето случаи.
Skittleslolz написа:...Карал съм XCR в продължение на 1 година по пътеки и леки скокчета. Накрая нито една от настройките не работеше - Ребаунда не се въртеше, remote lock out-а не заключваше...
Посочената вилка е LO, а не RL - локаута и е на ботуша. Моята рибаунд няма, а до колкото съм запознат - RL също, но тъй като заключващия патрон има известно съпротивление при връщане, не наблюдавам ударният ефект, от който се оплакват хората с ХСМ-и.
С Дарт 2 не мога да ги сравня, но като цяло ХСR за мен се оказа достатъчно здрава и лесна за поддръжка. Основен минус за ХСR, от моя гледна точка, е изискването за максимален размер на диска 185мм.