Кормила : Sunline V1 745 vs. Element Nickel Flat 760

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Кормила : Sunline V1 745 vs. Element Nickel Flat 760

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Фев 15, 2011 8:29 pm

Здравейте ! Бих искал малко инфо за тези две кормила ... спрял съм се на тях заради отзиви от приятели за тях. Висок съм 170 ако има някакво значение. До сега съм карал все със Funn Full On 750 със 50 и със 15 мм rise , но реших , че искам друго. Все ми е едно дали ще има райз или ще е Флат ... искам да е удобно , здраво и леко !

Sunline V1 745 mm 19 mm rise
• Triple-butted, tapered 7075-T6 aluminum reduces weight by removing material from places it is not necessary.
• 31.8mm clamp size only.
• Bead blasted finish for strength.
• Polished grip area for better grip adhesion.
• Available in low 19mm (3/4”) rise.
• 745mm length provides leverage and slows steering at high speeds to add stability.
• Marks on end of bars to custom cut length.
• Lightweight DH strength at 260g (19mm rise).
• Laser etched logos for durability.
• 5 x 9 degree sweep.

Element Nickel 760 mm Flat Bar
• Clamp diameter: OS 31.8mm Ø
• Sweep: 9°
• Width: 760mm
• Colours: Polished Black , Gun Metal or Show Polish
• Weight: approx 300grams
• EN TESTED AND PASSED!

Бюджета ми за кормило е към 100-тина лева , такаче може да предложите и други.
Поздрави ! :wavey:
Последна промяна PiCoZzZeN на Вто Фев 15, 2011 8:34 pm, променена общо 1 път
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Re: Кормила : Sunline V1 745 vs. Element Nickel Flat 760

Мнениеот DTD » Вто Фев 15, 2011 8:32 pm

Карам със Nukeproof warhead 760 flat. Много доволен съм от кормилото. 270грама излиза измерено на везна, иначе 260 го дава производителя. В индустриал е 99лв.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Фев 15, 2011 8:35 pm

За него чух доста отрицателни отзиви , но все пак се замислям ... ще видим ... други предложения? :beer: :agree:
Аватар
PiCoZzZeN

Мнениеот FREERIDE RIDER » Вто Фев 15, 2011 8:49 pm

Ще ти предложа две от не малкто кормила който съм карал:
RACE FACE ATLAS
• Built for: DH/FR
• Dimensions: 785 mm width, 8° rearward, 4° upward
• Rise: .5”
• Weight: 340g
• Bar Diameter: 31.8mm
Лично мнение : Доста удобно кормило ,карал съм го на 785 ,765 ,а сега 745 . Доста здраво не се огъва лесно т.е. самото кормило не обира неравностите ,както някой други по- меки кормила.

Chromag Fubar
• Rise 25mm (1”)
• Wide 760mm (30”)
• Upsweep 5 degree
• Bend 8 degree
• Weight; 310g
• Clamp size 31.8mm Oversize
• All Colours
Доста качествено кормило ,марката е доста известна в УСА и Канада ,ноо тук не е много известна и наложена .
Има няколко версии на това кормило
Точно това съм го карал : http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=40599 и е изключително удобно и много красиво .
по- горе беше версията с анодизация и издигане ,а това е флат :http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=48963

П.П. В никакъв случей не си копувай труватив кормило :D !
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Фев 15, 2011 8:52 pm

@FREERIDE RIDER - Атласа ми е прекалено широко и е доста по-тежко от останалите ... пък и и двете предложени от теб кормила ми надвишават бюджета с много ... :agree: Мерси иначе за предложенията !
Аватар
PiCoZzZeN

Мнениеот FREERIDE RIDER » Вто Фев 15, 2011 8:54 pm

PiCoZzZeN написа:@FREERIDE RIDER - Атласа ми е прекалено широко и е доста по-тежко от останалите ... пък и и двете предложени от теб кормила ми надвишават бюджета с много ... :agree: Мерси иначе за предложенията !

Май не четеш !
Писах за атласа на какви рамзери съм го карал ,а сега че е на 745мм ,всяко едно кормило се реже бе пич !
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Фев 15, 2011 9:01 pm

FREERIDE RIDER написа:
PiCoZzZeN написа:@FREERIDE RIDER - Атласа ми е прекалено широко и е доста по-тежко от останалите ... пък и и двете предложени от теб кормила ми надвишават бюджета с много ... :agree: Мерси иначе за предложенията !

Май не четеш !
Писах за атласа на какви рамзери съм го карал ,а сега че е на 745мм ,всяко едно кормило се реже бе пич !

Дабе , ясно ... но факта , че това кормило е по-скъпо ми стига ... пък и не ме кефи на външен вид , бе пич ...
Аватар
PiCoZzZeN

Мнениеот GECKO » Сря Фев 16, 2011 8:30 am

PiCoZzZeN написа:Здравейте ! Бих искал малко инфо за тези две кормила ... спрял съм се на тях заради отзиви от приятели за тях. Висок съм 170 ако има някакво значение. До сега съм карал все със Funn Full On 750 със 50 и със 15 мм rise , но реших , че искам друго. Все ми е едно дали ще има райз или ще е Флат ... искам да е удобно , здраво и леко !
...

Тук имаш грешка - издигането е нещо, за което може да се мисли и коментира - удобството не е. Удобно може да ти е всяко кормило в зависимост за какво го ползва (какъв точно DH/FR)

PiCoZzZeN написа:...
Element Nickel 760 mm Flat Bar
• Clamp diameter: OS 31.8mm Ø
• Sweep: 9°
• Width: 760mm
• Colours: Polished Black , Gun Metal or Show Polish
• Weight: approx 300grams
• EN TESTED AND PASSED!

Бюджета ми за кормило е към 100-тина лева , такаче може да предложите и други.
Поздрави ! :wavey:

За Nickel-a... може да е доста противоречиво. Имам въпросното и ще се опитам да ти направя съпоставка, за да знаеш в какво се забъркваш:

Равното кормило за разлика от това с издигане се прави по-кораво за да има същата издръжливост. Това веднага се отразява във возията - то буквално вози твърдо. Усещаш всичко отдолу без да ти спестява нищо и това може да е както + (усещаш всяка промяна в терена, сцеплението и всичко което се случва отдолу) така и -(издръжливостта ти пада и по-лесно се изморяват ръцете, поне докато му свикнеш)

Извивките назад може да изглеждат еднакви, но реално не са. Равното кормило има една извивка и тя ако е 9 градуса то за да постигнеш и издигането нагоре, с което си свикнал, нещата се поменят малко. Формулата я имаше някъде по темите пусната от г-н Рахнев a.k.a. zero knowledge, но най-общо губиш извиване назад за сметка на издигане нагоре. На мен ми е адски удобно, но при теб може да не е така.

Другият момент е с дължината - не си много висок и може да ти се окажат дълги... Аз съм 176см и 760мм Никел ми идва дълъг, дори предвид факта, че съм с един размер по-малка рамка, от колкото е нормално за мен. По настоящем моето кормило е 740мм, за да мога все пак да променям положението си над велосипеда. Аз лично избрах никела, защото ми дава възможност да дигам вилката без да си променям стойката над велосипеда (да променям челен ъгъл почти без да променям центъра на тежестта)

Толкоз от мен - успех ;)
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот azoic » Сря Фев 16, 2011 11:08 am

Може да помислиш и върху този вариант: Truvativ Boobar
http://www.mtbr.com/cat/controls/handlebar/truvativ/boobar/PRD_437469_123crx.aspx

Цената му е около 100лв също и влиза в бюджета ти. При Райко има едно, но е 780мм, може да минеш да го видиш. Ако ти идва дълго винаги може да го поокастриш малко ;)
Изображение Изображение
Аватар
azoic

Рейтинг: 2000

Мнениеот fenoryl » Сря Фев 16, 2011 12:35 pm

DTD написа:Карам със Nukeproof warhead 760 flat. Много доволен съм от кормилото. 270грама излиза измерено на везна, иначе 260 го дава производителя. В индустриал е 99лв.

От известно време и аз карам с Nukeproof warhead 760, но с издигане. Удобно е и леко. За момента съм доста доволен.
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот Dfk » Сря Фев 16, 2011 8:17 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=58833
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=44917
Виж и тези двете. ПРО-то е малко над бюджета ти, но пък го хвалят и градусите изглеждат добре. :)

PiCoZzZeN написа:За него чух доста отрицателни отзиви , но все пак се замислям ... ще видим ... други предложения? :beer: :agree:

:offtopic: Би ли споделил какви са отрицателните отзиви, понеже бях решил да си взимам такова? :beer:
Dfk

Рейтинг: 1205

Мнениеот Stancho » Сря Фев 16, 2011 10:41 pm

Аз карам със Sunline V1, 711мм не 745мм и ми е много удобно. Доста добре са пресметнати ъглите и е доста удобно като цяло и е леко. С лапа Sunline V1 DH Stem 40mm тежаха около 350 грама, когато ги мерих преди година в Jester. Аз лично съм доста доволен, но все пак и нямам много база за сравнение...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот PiCoZzZeN » Чет Фев 17, 2011 2:03 pm

@Dfk - Ами няколко приятели имат Warhead - Флат бара на Nukeproof и казаха , че не било удобно ... извивките му били неприятни ... иначе било доста леко но като цяло в интернет съм забелязал , че продуктите на Nukeproof не ги хвалят много , много ... Така , че сигурно няма да е Nukeproof-a.
@Stancho - 711 мм мисля , че ще ми е късо ... свикнал съм със по-широко кормило от 710 такаче съм се ориентирал към някое по-широко. :agree: Мерси за предложението иначе ! :beer:
Аватар
PiCoZzZeN

Мнениеот Metel » Чет Фев 17, 2011 2:57 pm

Еее къде пък си видял, че не ги хвалят? :boggled: Аз съм останал с впечатлението, че е марка на топ ниво предлагаща продукти с отлично качество. Аз карах една тяхна титаниева пружина, и си вършеше работата, пък не всеки ще тръгне да прави пружини и то титаниеви... Имам приятели с кормила на марката, педали и какво ли не още. Не съм чул някой да се оплаче от тях, само положителни неща казват. Пък да не говорим за новата им рамка която излезе наскоро. Хвалят я навсякъде и то, защото наистина е за хвалене. На бялото не може да се каже черно или на черното бяло... Явно си случил на хора, които са имали различен вкус и различно мнение по въпроса :agree: Извинявам се за оф топика, но трябваше просто да си кажа мнението :smash:
Малко и по темата... Погледни и това кормило: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=49625 Наистина е доста дълго, но можеш да си го отрежеш както си искаш... Леко е, извивките са приятни и има всякакви цветове.
Ето и малко от сайта им:
* Made from cold drawn seamless double butted and tapered 7075-T6 alloy
* Designed for maximum strength to handle DH racing and Freeriding without adding unnecessary weight
* Bead blasted finish
* 5 degree upsweep, 8 degree backsweep
* 800mm width increases stability at high speeds
INTENDED USE: DH & FreeRiding
* Size(s): 31.8 mm
* Color(s): Black, Silver, Red, Blue, Gold, Purple, Pink, Grey, Green, PC White
* Weight: 360g
* Width: 800mm
* Rise: 20mm
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот Stancho » Чет Фев 17, 2011 7:36 pm

PiCoZzZeN написа:@Dfk - Ами няколко приятели имат Warhead - Флат бара на Nukeproof и казаха , че не било удобно ... извивките му били неприятни ... иначе било доста леко но като цяло в интернет съм забелязал , че продуктите на Nukeproof не ги хвалят много , много ... Така , че сигурно няма да е Nukeproof-a.
@Stancho - 711 мм мисля , че ще ми е късо ... свикнал съм със по-широко кормило от 710 такаче съм се ориентирал към някое по-широко. :agree: Мерси за предложението иначе ! :beer:

Не съм имал предвид да си взимаш 711мм кормило, просто аз карам такова и казвам какъв ми е опита и със сигурност и на теб ще ти е добре, но 745мм. :)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот DTD » Пет Фев 18, 2011 12:18 am

Както Крис каза, Nukeproof като качество и всичко са на високо ниво, така че ако на някого не му е удобно кормилото, то не е защото кормилото е калпаво, а защото човека не е свикнал или търси нещо различно, но най-често това кормило го обявяват за неудобно хора, каращи/карали кормила с издигане. Аз като не бях свикнал в началото ми беше адски странно, но в последствие, след като покарах малко, усетих подобрението на контрола, а и самото кормило има много голямо значение как го завъртиш, защото извивката му, повечето хора я завъртат нагоре, не знам защо и става АДСКИ неудобно. Трябва човек да си поиграе с настройка малко. Бих те посъветвал дори да не е нюк прууф-а , да вземеш флат бар, казват, че не обирали неравностите и друсало повече, но аз лично не усетих такова нещо, а вече карам с флат бар от 3 месеца. За сметка на "друсането" получаваш по-ниска предница и по добър контрол, което мисля, че е основната цел при спускането. ;) А и правите кормила са по-леки от еквивалентите си с извивка.

asench :agree: :agree: :agree:
Последна промяна DTD на Пет Фев 18, 2011 12:38 am, променена общо 1 път
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот asench » Пет Фев 18, 2011 12:35 am

Аз си карам с Nukeproof-а почти цял сезон. Още от началото ми беше супер удобно. По-леко е от почти всички кормила с такава дължина и е на много добра цена. Моето наскоро го отрязах на 74 см и съм много доволен. Не знам защо всички мрънкат, че било неудобно, явно не е достатъчно позиорско.. :D
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд