Странен проблем

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Странен проблем

Мнениеот Bike_mania » Пет Фев 18, 2011 5:05 pm

Здравейте.Имам страннен проблем който се появи при последното ми каране.Когато въртя се чува скърцане което е адски силно.Шума идва от задната главина и след няколко завъртания задната ми капла започва да се върти много трудно(искам да поясня че нямам задна спирачка)но когато върна колелото назад около 1 метър и каплата почва да се върти нормално и всичко е наред, докато не завъртя около 10 пъти и да се получи същия проблем.Ако някой знае нещо по въпроса,моля да сподели :dontknow: .Благодаря предварително!
Bike_mania

Рейтинг: 1140

Re: Странен проблем

Мнениеот IVAN98 » Пет Фев 18, 2011 5:22 pm

Може лагерите на главината да са заминали отиди в сервиз да погледнат.Може и цялата главина да е заминала но може също да има някакви боклуци по нея и те да я спират.
Изображение
Аватар
IVAN98

Рейтинг: 1068

Мнениеот subritual » Съб Фев 19, 2011 1:04 am

И кое му е странното? Че те мързи да свалиш каплата за видиш, че десния ти конус се е разхлабил?
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот manatarkata » Съб Фев 19, 2011 1:09 am

subritual написа:И кое му е странното? Че те мързи да свалиш каплата за видиш, че десния ти конус се е разхлабил?

да и аз така мисля че ти се е разтегнал конуса и като вартиш се затяга прекалено, че чак спира да се върти.. а като върнеш се разхлабва... няма смиъл да ходиш на майстор, можеш и сам да си го оправиш ... :agree:

успех :beer:
Аватар
manatarkata

Рейтинг: 1188

Мнениеот Bike_mania » Съб Фев 19, 2011 8:50 am

Мерси и на двама ви!Темата може да се заключва.
Bike_mania

Рейтинг: 1140

Назад към Веломеханик