Countersteering

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Countersteering

Мнениеот PtD » Сря Мар 02, 2011 3:07 am

Toва не ми изглежда да е като онова, за което пита Ноемврийския :idea:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот taurus13 » Сря Мар 02, 2011 8:52 am

На последната снимка ми се вижда, че е това ...на практика, първо чукваш кормилото в обратна посока, за да наклониш по-бързо байка в другата и след като "паднеш" до позиция, придръпваш кормилото до необходимото положение за завоя.
На предните снимки такова нещо няма - там пада яко подпиране с крака и дрифтене. Тя тази техника при велосипеда, сигурна се прилага несъзнателно в някаква степен, но той е лек и се движи с малка скорост. Стабилизиращия жироскопичен ефект при шосейните мотори е много по-силен и там за да изкараш мотора от равновесие, за да легне в завоя, тази техника е много важна.
П.С. Сега като я гледам снимката пак, виждам че и там май не е точно това....човека май излиза от обратен на предстоящия завой, а тялото му е наклонено точно наопаки - трудно е да се каже това по снимки - трябва запи с в забавен каданс, за да се проследи такава техника.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Мар 02, 2011 9:54 am

PtD написа:
NovemberCharlie написа:До потретя въпроса: "Някой целенасочено правил ли е опити за каунтърстиъринг (като е показано във филмчето с моториста)?"

Да повторя отговора: Да. И работи.

Теб те разбрах още първия път. Третото питане не беше за теб. ;)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Мар 02, 2011 9:59 am

Harka написа:@NovemberCharlie:

По-скоро ти не четеш. Други въпроси има ли, или? Честно казано, така насочена, малко ми се губи като идея тая тема. Пробвали ли сте - пробвали сме. И кво?
Чета ;) А ти съдиш прибързано.На мен идеята на темата не ми се губи. И за не ти се губи и на теб щет ти кажа - от около 9 месец не мога да карам колело. Не е ясно дали някога пак ще мога. По тази причина ми беше интересно дали някой го е пробвал. Защото аз не мога. Надявам се сега идеята да ти е ясна.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот xpucm0ca » Сря Мар 02, 2011 11:45 am

'драсти и тук... В един друг форум ме познаваш, като "господин никой".

По същество - идеята в counter-steering-а (ако разбира се съм разбрал нещо) е, че комбинацията от наклон и тяга дава възможността да караш така. Лично аз не мога да въртя педали в подобен завой, а ако няма тяга да ме "държи" как да се получи? Естествено при спускане инерцията и кинетичната ти енергия те "поддържа" в подобен момент, но точно този тип завой е за flat ground, както по-горе някой беше коментирал. В този ред на мисли, когато правя подобен обикновено много внимавам, колко натискам мотора с off-side крака, защото, ако прекалиш си на земята!

//EDIT: отговор в прав текст... Пробвал съм, да и белезите по лакътя и коляното ми стоят все още...
xpucm0ca

Рейтинг: 1280

Мнениеот zero knowledge » Сря Мар 02, 2011 8:10 pm

NovemberCharlie написа:
PtD написа:
NovemberCharlie написа:До потретя въпроса: "Някой целенасочено правил ли е опити за каунтърстиъринг (като е показано във филмчето с моториста)?"

Да повторя отговора: Да. И работи.

Теб те разбрах още първия път. Третото питане не беше за теб. ;)

Досетлив си, а пък не разбра ли от отговора ми, че:
1. "Т.е за велосипедистите тази техника не е необходима." - това не е така;
2. Да, правил съм експерименти.
3. Това не е техника на каране, която ако искаш ползваш. Това е начинът на каране.

Според въпроса и отговорите ...
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Предишна

Назад към Общ форум