RAM 4x-окомплектовка.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM 4x-окомплектовка.

Мнениеот Downhill_01 » Пет Мар 04, 2011 2:56 pm

Здравейте , отново съм аз с мойте вечни колебания!Мисля , гледам някой клип и си харесах рамка РАМ 4х.Разполагам с 900лв за рамка и окомплектовка като някой неща ги имам ,но те не са толкожа важни.Имам 2 капли за В-брейк ,2 В- брейка , седалка , колче ,заден дерайльор и 6 скоростна касета, венците отпреде , курбели , педали и лостчета.Вилката ми ,сегашната е некъв Зоом и не знам ще върши ли работа.Колелото ще се кара из планината и по хасфалт.Нагоре и надоле.Предложете окомплектовка като за начинаещ ,няма да карам чак толкова твърдо , щом Лидера се държи.
П.П. Извинявам се ,че вечно питам за нещо различно , но почнах да сънувам колелета.
Колега, ся ти пожелавам много здраве.
Поздрави жената и децата, бате,
и стига си писал по тея форуми бе глупак.
Аватар
Downhill_01

Рейтинг: 1159

Re: RAM 4x-окомплектовка.

Мнениеот obelix » Нед Мар 06, 2011 2:37 pm

Карането, което описваш, е нещо като XC/AM. Не те знам колко си висок и 4x-а не съм го карал но от сайта на Ram се вижда следното:

1) Рамката е тежка - някъде 2.4 кг.
2) Седалковата тръба е сериозно къса. В зависимост от ръста ти може да ти трябва зверски дълго и извадено колче за нагоре.
3) Ефективната горна тръба е сериозно къса. На по-висок човек не мисля, че ще му е удобно за дълго въртене.

За XC/AM според мен ht2 е много по-добър избор по всички показатели, включително цена.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот Downhill_01 » Нед Мар 06, 2011 10:37 pm

Висок съм 186 и тежа 65 кила.Карането ми е XC/AM и малко HT DH.И аз мисля че няма да ми е удобна ,а и цената е висока 500 кинта.И аз мисля че ще е най-добре НТ2.Мерси колега :beer:
Колега, ся ти пожелавам много здраве.
Поздрави жената и децата, бате,
и стига си писал по тея форуми бе глупак.
Аватар
Downhill_01

Рейтинг: 1159

Мнениеот i love bikes » Съб Мар 19, 2011 4:41 pm

Новия 4х не тежи ли 1.6кг? Админа също беше публикувал статия.
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот lusi5001 » Пет Мар 25, 2011 12:34 pm

Според мен
1. Купуваш : рамка (рам хт 2)
2. Купуваш : вилка (защото твоята или е много малък ход или е нормалсаиз или и 2те)
3. За останалите работи събираш пари
4. Ако не ти се занимава отиваш в някой магазин на рам,казваш какво колело ти трябва, копуваш го и отиваш да го караш
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X