Cross GRX, PARALLAX, RIDGE

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross GRX, PARALLAX, RIDGE

Мнениеот epic » Съб Фев 26, 2011 2:43 am

Здравейте, тъй като Кросовете са по известни у нас със ниско бюджетните си изпълнения, мисля, че е съвсем в реда на нещата да направим тема която да се занимава именно с новите им линии планински велосипеди (GRX, PARALLAX, RIDGE) които са доста добре окомплектовани. Ще се радвам на всякакви мнения (в рамките на добрия тон разбира се) а също така и впечатления от първа ръка.
На скоро в страницата беше публикувана статия за тях:
http://www.mtb-bg.com/index.php/products/news/1261-products-news-110105-cross-2011
Аватар
epic

Рейтинг: 1242

Re: Cross GRX, PARALLAX, RIDGE

Мнениеот portokal » Съб Фев 26, 2011 12:16 pm

Супер! Аз поръчах грх8 и вторник ще дам отзиви и снимки.
portokal

Рейтинг: 1212

Мнениеот portokal » Вто Мар 01, 2011 11:12 am

Явно ще почакам още веллосипеда.. Незнайно защо куриерската фирма ми звъни и ме пита за улица тракия ( София :erm: ) един велосипед.... :dontknow: , а аз живея в Пловдив в жк. Тракия.... :dontknow:
portokal

Мнениеот epic » Вто Мар 01, 2011 2:08 pm

Здравейте, взех GRX9, не съм имал още възможност да му покажа планината (отчасти заради студа:) но изглежда добре и солидно сглобен. Всичко му е 6 с изключение на едно - като е на най малкия венец отзад обтегача чука в рамката като скачам или като мина през някоя дупка, не знам дали това е в реда на нещата и ако не, има ли лек?
Аватар
epic

Рейтинг: 1242

Мнениеот Боян Бановски » Вто Мар 01, 2011 3:35 pm

epic написа:Здравейте, взех GRX9, не съм имал още възможност да му покажа планината (отчасти заради студа:) но изглежда добре и солидно сглобен. Всичко му е 6 с изключение на едно - като е на най малкия венец отзад обтегача чука в рамката като скачам или като мина през някоя дупка, не знам дали това е в реда на нещата и ако не, има ли лек?

Има лек и той се казва "Шадоу". Някой дерайльор на Шимано от серията Шадоу- Деоре, SLХ, ХТ или ХТR /модела GRX 10 е с такъв XT/. Едно от нещата подобрени при тях е,че липсва точно това блъскане в рамката. От опит съм се убедил, че е така! Иначе, ако не те дразни си карай, евентуално можеш да увиеш гума около стойката на веригата. Върши работа докато дерайльора не я скъса. После пак.
Аватар
Боян Бановски

Рейтинг: 2000

Мнениеот PowerSlide » Вто Мар 01, 2011 6:33 pm

Бе има и друг лек, казва се SRAM, ама айде да не издребняваме :D :beer:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Боян Бановски » Вто Мар 01, 2011 10:20 pm

PowerSlide написа:Бе има и друг лек, казва се SRAM, ама айде да не издребняваме :D :beer:

Не издребняваш, уедряваш покупките. :D
Аватар
Боян Бановски

Мнениеот portokal » Сря Мар 02, 2011 1:31 pm

Велосипеда ми пристигна преди 30 минути , очарован съм от cross ! Много добър велосипед , като се има предвид цената .... :bigeyes: направо не е за вярване.
portokal

Мнениеот edinmilion » Сря Мар 02, 2011 2:55 pm

Дам, много добре изглеждат на живо :agree:
edinmilion

Мнениеот ivan_radev1 » Чет Мар 03, 2011 10:50 am

Приятелката ми кара Паралакс вече трета година. Окомплектовката е фабрична и не е имала никакъв сериозен проблем. За нуждите й на начинаещ в планинското колоездене велосипедът е идеален. Съотношението качество-цена е много добро.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот Bolverk » Чет Мар 03, 2011 6:31 pm

Продължавам да чувствам тази тема като реклама на Крос. Няма въпрос няма интерес просто показване.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Insight » Пет Мар 04, 2011 1:11 pm

Bolverk написа:Продължавам да чувствам тази тема като реклама на Крос. Няма въпрос няма интерес просто показване.

:agree: То е очевидно
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот PowerSlide » Нед Мар 06, 2011 8:16 am

Ето 1 идейка :)
Купуваш крос ГРХ9 за 780лв и рамка Рейнджър на драг за 130 = 910лв
Отиваш в сервиз, който разполага с инструмент за фейсване (челосване). Ако успееш да уговориш да ти прехвърлят всичко от кроса на рейнджъра - в замяна даваш рамката на кроса, получаваш чистак нов твърдак под 13кг с хидравлики - за 910лв :eyebrow:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот sailman » Вто Мар 08, 2011 12:45 am

Купуваш крос ГРХ9 за 780лв и рамка Рейнджър на драг за 130 = 910лв...
Белята е, че Рейнджърите на тази цена са останали само големи размери... :idea: ;)
Та ако не си нЕ`къф дългуч... :crap:
Иначе, не е лоша идеята :agree:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот eMcKu » Вто Мар 08, 2011 7:06 am

Днес поръчах един GRX 9, пък ще го видим.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Bace_kz » Сря Мар 09, 2011 7:26 pm

Предстой ми покупка на нов байк, спрял съм се на Cross GRX 8. Висок съм 180 и тежа 75 кг, надявам се да получа съвет, мнение за колелото, това ще ми е първото по-сериозно колело и се чудя до каква степен държи на тормоз. Достатъчно ли са здрави каплите за слизане по стълби, за дропове от 20-30-30-60-80 см ?! Виждам само, че самия отвор за вентила е по специфичен ? Това някакъв нов стандарт ли е ? С каква цел се използва ? Проблем ли е ако се разшири и да карам с гуми с автомобилен вентил ? Подходящ ли е велосипедът за по-агресивни изпълнения, като преодоляване на камъни, корени, преминаване през виражи, като аз все пак имам някакви умения за каране по такива терени, имам изградена някаква техника. Отзиви за спирачките ? Евтина хдираврика, какво да очаквам ? Централното движение здраво ли е, понеже на старото колело го сменях всяка година и в момента пак е усукано от един по сериозен дроп от около 70 см, а аз не съм 100 килограма да кажем :S . Лапата и самото кормило достатъчно надеждни ли са , какво примерно не трябва да правя, за да не си избия зъбите ? Защото и кормило съм усуквал :crazy: . Какви са предимствата на GRX 9 и дали си заслужава инвестицията, може да ми препоръчате и друг велосипед в същия ценови клас. Идеята е за си взема твърдак с който да преценя дали искам да се занимавам сериозно с колоездене и да се насоча към определен стил/ове .
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот edinmilion » Сря Мар 09, 2011 8:05 pm

80 см. дроп със или без попивка?! :evil:
Bace_kz написа:какво примерно не трябва да правя, за да не си избия зъбите ?

Вземи си фулфейс. :D

Като цяло си объркал раздела. С тези техники на каране и идеи за дропове се ориентирай към друг клас колело, ако смяташ да го ползваш по дълго време. Не е невъзможно, но започвайки с евтиното в крайна сметка не винаги излиза евтино.
edinmilion

Мнениеот Bace_kz » Сря Мар 09, 2011 8:59 pm

:offtopic: Като няма какво да кажеш що просто не замълчиш ?! Искам да разбера горе-долу до къде стигат възможностите на велосипеда, до какви натоварвания може да издържи и искам мнение от хора, който са минали по тоя път, а не да ми говориш глупости :V: !
Аватар
Bace_kz

Мнениеот darki » Сря Мар 09, 2011 10:14 pm

Bace_kz, кроса е XC bike. За твоите гимнастики по стълбите, корените и т.н, си требе друго колелце ! ;-) И най-вече умения, щото май трябва да повтаря старата руска максима "Машина хороша, лётчик плохой" ;-)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот Bace_kz » Сря Мар 09, 2011 10:28 pm

Да разбирам те, ударих лимита на старата платформа ( Cross Demon) и понеже за мен тия пари не са малко и искам да разбера дали това може да издържи по сериозен тормоз, защото фабричните капли на Демона бързо дадоха фира и взех други пак не много скъпи, около 25 лв, и те издържаха на стълбите и дроп от 50 см,та се чудех до къде ли стигат възможностите на GRX 8. Само за пример Демона е 120 лв, вярно не остана много от него, но за 2 години да съм дал около 100 лв за поддръжка, а GRX 8 базовата му цена е 600 и то на промоция и исках да се информирам от къде да очаквам евентуални проблеми.
Аватар
Bace_kz

Мнениеот bio » Чет Мар 10, 2011 9:08 am

@Bace_kz по-спокойно бе младеж ... по-спокойно.
както всички разбраха и ти казаха стила ти е за един раздел по-надолу "Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X".
Bace_kz написа: Идеята е за си взема твърдак с който да преценя дали искам да се занимавам сериозно с колоездене и да се насоча към определен стил/ове

ей това е разковничето ... защото това е XC колело, а не градско ... зарежи геометрия, компоненти и прочие ... ако ще "караш" колело ще ти трябва нормална рамка, ако ще се "возиш" (Trails,Street,Urban .... ) ще ти трябва най-малката рамка ...

Може да се разпробие или да се махне уплътнителния пръстен за френския вентил и да се ползва автомобилен. Аз досега средно с индустриални лагери не съм смазвал, кормило не съм кривил, лапа не съм трошил ... капли съм кривил леко, ама те се изправят в сервиз. Сравнени с досегашното ти колело, компонентите на този CROSS GRX 8 ще са все едно сравняваш космически кораб с каруца. НО ДАЛИ ЩЕ ИЗДЪРЖАТ НА ТВОЕТО КАРАНЕ ??? ... само времето ще покаже, едно е ясно те не са предвидени за този тип каране, С КОЕТО СЕ СЛАГА КРАЙ НА ТАЗИ ДИСКУСИЯ.
желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот eMcKu » Чет Апр 07, 2011 7:21 am

eMcKu написа:Днес поръчах един GRX 9, пък ще го видим.

След месец забавяне, вече е тук. Изглежда доста добре, направо изпипано.
Крос, малко по малко намират правилният път.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот nihiliath » Чет Апр 07, 2011 4:06 pm

Хванах промоцията, взех си GRX9 и много си ме кефи. Пристигна за 3 дни - лично sales manager-а го докара с колата си (имал работа човека до Варна) :D. В сравнение със супермаркетския Cross, който имах преди това - няма място за сравнение. За сега само около 500 километра градско съм навъртял и съвсем малко на черен път(но пък черния път беше много черен). Доволен съм. Изгледжда си стабилно, добре , няма гадни стикери или тем подобни, частите са му спер. Може би една по-хубава вилка да му се вземе.
@Bace_kz тоз Demon, ако е това което си мисля че е е голяма пръдня... И както казват другите GRX серията не е за това... Можеш да скачаш, но трябва да внимаваш как. Попивки едно друго. И все пак внимавай - щото това си е XC колело. По-добре си вземи DJ колело за същите пари. По-дълго ще те изкара.
nihiliath

Рейтинг: 1220

Мнениеот Bace_kz » Чет Апр 07, 2011 5:22 pm

И аз си взех 9-ката, ама май разказах играта на вилката ... Можете ли да погледнете вилката при отключено състояние колко мм се сгъва без да се преминава през неравности. Аз съм 75 килограма и моята се сгъва вече 20 мм, не знам вече внушавам ли или или какво, но вече не ми харесва как работи. Това е при положение 30+ дропа над 20 см със 30+ километра в час.
Аватар
Bace_kz

Мнениеот bio » Чет Апр 07, 2011 6:58 pm

Bace_kz не ти разбирам всичко ... но е нормално като седнеш вилката да се сгъне 20-30% от хода си ... различните производители го дават различно ... нарича се sag.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот tratto » Пет Апр 08, 2011 12:41 pm

Някой успя ли да покара Cross GRX9?
Много ми е любопитно става ли това кoлелело за XC и лек AM.
По интересно ми е как се справят спитачките, дали имат модулация или са твърди.
По конкретно след няколко сериозни карания.
Нагоре без лифт, а надоле с дрифт!!
Аватар
tratto

Рейтинг: 1225

Мнениеот Falcor » Чет Апр 14, 2011 2:13 pm

Няма нещо отзиви за GRX, а доста хора изглежда си ги поръчаха.
tratto написа:По интересно ми е как се справят спитачките, дали имат модулация или са твърди.

Спирачките не са толкова интересни, окомплектовката като цяло е добра и с нея не би трябвало да има проблеми. Ако има проблеми те могат да дойдат само от едно място ....... но да видим. Когато видях колелото се сетих за един колега в университета, който като му казаха че може да запише с повече от 3 изпита попита: А къде е уловката?
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот wasilev » Пет Апр 15, 2011 1:43 pm

Някой пробвал ли е RIDGE модела? Гледам, че в момента е на промоция. Май повечето предпочитате GRX9, което е съвсем разбираемо, но бюджета ми не го позволява. Да ли има по-интересно предложение за тези пари в момента?
wasilev

Рейтинг: 1200

Мнениеот Insight » Пет Апр 15, 2011 4:27 pm

Falcor написа:Няма нещо отзиви за GRX, а доста хора изглежда си ги поръчаха.
tratto написа:По интересно ми е как се справят спитачките, дали имат модулация или са твърди.

Спирачките не са толкова интересни, окомплектовката като цяло е добра и с нея не би трябвало да има проблеми. Ако има проблеми те могат да дойдат само от едно място ....... но да видим. Когато видях колелото се сетих за един колега в университета, който като му казаха че може да запише с повече от 3 изпита попита: А къде е уловката?

Защо не споделиш подозренията си за мястото, от което могат да дойдат проблемите?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот tratto » Съб Апр 16, 2011 8:06 am

Moжеби имате предвид кухата ос на курбела?
Според мен това е слабото място при GRX9, на GRX10 тя е доста по дебела( не толкова куха ).
Нагоре без лифт, а надоле с дрифт!!
Аватар
tratto

Рейтинг: 1225

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри