Поддръжка на FOX в България

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Поддръжка на FOX в България

Мнениеот obelix » Вто Мар 08, 2011 5:38 am

Чудя се, как седи въпроса с поддръжката на FOX в България?

Обмислям варианта за Fox вилка и една от резервите ми е, че примерно за Rock Shox една камара магазини в Европа и по света предлагат разните чарколяци като втулки, смеринги, пружини, врътки и т.н. и доставят до България. От друга страна за Fox такова нещо не виждам. Може да не гледам където трябва.

Да приемем, че на практика достатъчно сръчни механици тук има, макар и да не са гаранционен сервиз. Как седи въпроса с резервните части? Примерно вилката е за нови втулки - какво се случва от тук нататък? Като търсих из форума, едно от нещата на които попаднах беше следната миловидна гето сцена: На хората им трябва Fox Float флуид за някаква манипулация. Появяват се разни мнения за това кои моторни масла биха вършили същата работа. Накрая се оказва, че еди кой си има 1 шише от Флуида с главно Ф и сипва на хората със спринцовка. Е това е просто... :xx(: По тая логика за втулките ще се чудим каква ламарина е най-добре да се отреже.

Ще съм благодарен на който има опит, да сподели как на практика се поддържа Fox в България.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Re: Поддръжка на FOX в България

Мнениеот outfaced » Вто Мар 08, 2011 9:23 am

представи си, не си първия с тая мисъл viewtopic.php?f=4&t=79044 ;)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот obelix » Вто Мар 08, 2011 9:35 am

В тази тема колегите наблягат основно на самите процедури. Може би не подбрах заглавието на текущата тема най-удачно. Интересувам се конкретно от резервните части. Примерно - нови втулки - от къде? Или - гръмнал FIT патрон - нов от къде ? Както казах, приемам, че ако частите са налице има кой да ги монтира/обслужи.
Аватар
obelix

Мнениеот outfaced » Вто Мар 08, 2011 11:10 am

официални представители на FOX ...
немско - http://www.toxoholics.de/xtcommerce2/in ... 0dc7de46c1
UK - http://www.mojo.co.uk/mtb.html

Части може да поръчваш от тях. На какви цени е друга тема.

За БГ уж отговаря турския представител на FOX,но не съм останал с впечатление, че е надежден. А е и извън EU.
Има и в Гърция, но и там е от умрял писмо да чакаш ...
Части има и по форумите. Масла се намират и не само при официалните дилъри.
Ибей също върши работа за доста неща.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот obelix » Вто Мар 08, 2011 6:12 pm

outfaced написа:Части може да поръчваш от тях.

Ок, отделяйки темата за цената, на каква база го казваш това? Личен опит? Какво си поръчвал от там? Може да си напълно прав и не съм си кореспондирал директно с въпросните фирми, но на сайта на англичаните checkout формата съдържа следното:

Country: We are unable to ship orders outside of the UK or Ireland.

В каталога на германците пък, втулки примерно не видях.
Аватар
obelix

Мнениеот DTD » Вто Мар 08, 2011 6:42 pm

Country: We are unable to ship orders outside of the UK or Ireland.

Има Емпреса за тая работа. Това е фирма, която се занимава с доставки от Англия до България, на много приятни цени. :)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот outfaced » Вто Мар 08, 2011 7:59 pm

Питаше къде има, казах ти. Упътване стъпка по стъпка "как да пазаруваме от чужбина, форуми и ebay" търси в други теми. :peace:
За Германците знам че имат всичко. Ако го няма в каталога им се пише мейл. Цените обаче са най дървените в EU.
Стоманените втулки за шок (ако имаш предвид тях) не са точно резервна част, която трябва да се осигурява от производителя.
Аватар
outfaced

Мнениеот obelix » Сря Мар 09, 2011 12:55 pm

Ок, благодаря за отговорите, бяха ми полезни. :beer:

@DTD: За Емпреса не знаех, вече ще ги имам предвид.

@outfaced: Имах предвид втулките на вилката. Очевидно ме интересува от къде на практика мога нещо да купя, а не къде по принцип го има. Имам известен опит с пазаруването от чужбина, макар и само по взаимно съгласие, тъй че ще се справя и без подробно упътване. ;)
Аватар
obelix

Мнениеот konopr » Съб Мар 12, 2011 9:12 pm

аз съм пичагата дето навремето пусна тема за поддръжка на fox.:eyebrow:
Аз си сервизирам вилката fox vanilla RLC при Дани от кв. Сухата река, прави го бързо и лесно (час и нещо и си взимаш байка, ако отидеш в самото начало на деня като отваря) и като цяло повече се радва, когато трябва примерно да смени маслото на fox, а не на някоя друга марка примерно :D
При него има комплекти от тези със семерингите и тампоните за 50 лв. комплекта. Даже следващата седмица ще трябва да отида да сменя един семеринг, че се е поомаслил бая и сигурно е сдал леко багажа.
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот Jumpup » Нед Мар 13, 2011 10:53 am

konopr написа:аз съм пичагата дето навремето пусна тема за поддръжка на fox.:eyebrow:
Аз си сервизирам вилката fox vanilla RLC при Дани от кв. Сухата река, прави го бързо и лесно (час и нещо и си взимаш байка, ако отидеш в самото начало на деня като отваря) и като цяло повече се радва, когато трябва примерно да смени маслото на fox, а не на някоя друга марка примерно :D
При него има комплекти от тези със семерингите и тампоните за 50 лв. комплекта. Даже следващата седмица ще трябва да отида да сменя един семеринг, че се е поомаслил бая и сигурно е сдал леко багажа.

+1 :agree:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Назад към Веломеханик