Въпрос за шина

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за шина

Мнениеот MaSurA » Вто Мар 08, 2011 11:07 pm

Здравйте
пускам темата от името приятел, който няма регистрация
Става въпрос за шина която беше разплетена и реших да я наплета отново забелязах,
че е отворила малко разстояние там където се съединява (Прилагам снимка за да видите за какво става дума)
Та въпросът ми е -> Става ли тази шина за нещо или е за боклука ?
(съжелявам за качеството на снимките)
Изображение
Изображение
MaSurA

Рейтинг: 1160

Re: Въпрос за шина

Мнениеот Pe6kyYy » Сря Мар 09, 2011 4:55 pm

Според мен си плаче за нова шина. Мислете за сигурността си :)
За връзка с мен 0882626753 ЛС или скайп alfata_95 Oт Тетевен съм.
Аватар
Pe6kyYy

Рейтинг: 1108

Мнениеот idaivan » Сря Мар 09, 2011 5:40 pm

Аз съм имал същият проблем с шина Mach 1 mad disc, и след наплитане и центроване... цепнатината се затвори, но mach1 имаше в цепките свързващо звено... 2 метални неща(като дюбли) и те всъщност държат шината да не се размества. Ако твоята шина няма такива "дюбли" определено не е хубаво...
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот bio » Чет Мар 10, 2011 8:41 am

зависи за какво каране иде реч, но както е казал idaivan има пинове или "дюбли" или водачи и при центроване на каплата най-вероянто ще се затвори. дори и да няма пинове и да не се затвори напълно пак не е проблем (като се има предвид карането). освен ако смяташ да я караш без спици.
с две думи: ако шината се използва за търкаляне - няма никакъв риск, но ако шината поема големи натоварвания - не си заслужава. ако толкова те съмнява може да я завариш(да ти я капнат леко) след наплитането, което за мен е безсмислено.
имам Mavic XM317 с подобен "проблем", но койте колела са за търкаляне не за скоци !!!
успех.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот thebesttrial » Чет Мар 10, 2011 10:47 am

здрасти наблюдавал съм това явление много пъти работил съм в магазинчета за колела и съм плел не много но достатъчно капли. Та с опита ми до тук мога д ати кажа че след наплитане ще е идеална ако ти си я плетеш малко постегнатичко около снадката(цепната) по този начин се затваря. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ попринцип шините имат от 2 страни по 1 дебела тел внедрена вътре което е подсилка и няма да се разхвърчи каплата на 300 пърчета до като караш скачаш или за каквото я плозваш там, но даже и да няма спижите я държат много здраво тка че-наплитай я и карай с КЕФ!
thebesttrial

Рейтинг: 1152

Назад към Веломеханик