KiselotoMliako написа:По-логично ми се струва като вдигнат бирата и баничките да излезем на улицата с колелата, нещо май си пообъркал форума, затова не си видял темата.
Тази тема не ми изглежда уместна - нито заглавието й е като хората, нито е тук мястото на такава дискусия. Ако някой ще протестира, да протестира като шофьор или като граданин. Доколкото ми е известно, няма пречка да си гражданин, шофьор и велосипедист едновременно.
Личното ми мнение е, че българите прекалено много разчитат на автомобилите си и че не се прави достаъчно за стимулиране на останалите средства за придвижване - обществен транспорт, велосипеди, ходене пеша. И не, не защитавам петролните монополи, но тази ситуация е добър повод да се замислим дали не можем да направим нещо, за да променим навиците си, тъй като петролът е не е неизчерпаем и цената му ще расте колкото и бензиносанции да блокираме.
И още едно лично мнение: струва ми се далеч по-важно да бъде подкрепен утрешният протест пред Министерството на околната среда срещу унищожаването на Рила-буфер и изобщо срещу застрояването на защитените територии. Първо, това ни засега пряко като планински колоездачи. Второ, в дългосрочен план е мого по-важно да не допуснем унищожаване на българската природа, отколото да протестираме срещу моментната конюнктура на пазара на горивата.
Протестът е насрочен за 9ч. в петък.