Избор на маска около 50лв. Smith Evo?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на маска около 50лв. Smith Evo?

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Мар 19, 2011 7:11 pm

Предстой ми закупуване на маска с бюджет около 50лв. Какво бихте ми предложили? Каква трябва да бъде плаката? Конкретни модели?
Аз съм се нагледал на Smith Evo. Има ли отзиви за нея?

Бих добавил и въпросът: Къде се предлагат маски в България за колоездене/МХ?
Последна промяна EccentricMOTION на Съб Мар 19, 2011 7:43 pm, променена общо 1 път
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: Избор на маска около 50лв. Smith Evo?

Мнениеот bozidar » Съб Мар 19, 2011 7:23 pm

По мое мнение се насочи към Smith/Oakley . Вторите се славят като един от най- добрите производители на плаки.
Бих ти препоръчал да отидеш до БАС и да я пробваш маската преди да я поръчаш, може да ти се стори прекалено малка или голяма.
Хубавото е, че има силикон по ластика и няма да ти се изхлузва. Аз бих си взел Crowbar, но защото съм скиор, имам такава и съм убеден в качествата й.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот hamak » Съб Мар 19, 2011 7:30 pm

До колкото съм запознат и от това, което съм чел по чуждестранните форуми не я хвалеха много много точно тази маска на Smith. Не мога точно в момента да се сетя какви бяха конкретно негативните мнения, но мисля, че главно бяха свързани с това, че доста се запотява. Що се отнася до плаката, общо взето това е до лични предпочитания според мен ( ако става въпрос за цветове ). Ако говорим за какво трябва да предлага една плака като характеристики мога да споделя какво аз лично желая да има моята маска и то е : U.V. защита, добра Anti-fog функция, покритие да се драска една идея по-малко (Anti-scratch), да се използват tear-offs (слюди) с нея и да има широк просвет (т.е да не се чустваш като кон с капаци, а да ти е "широко и приятно" зрението, ако мога така да се изразя) . Първата маска, която ми изниква в главата с доста добри отзиви, но малко по-скъпа е на RockGardn JAG Goggles - http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=30187 (бяла или черна визирам). Идва със слюди към нея, също така има няколко вида плаки, които са на доста добри цени - http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=30190 .

Поздрави,
Иван. :beer:
Ако не живееш на ръба , то заемаш твърде много място... !
Аватар
hamak

Рейтинг: 1323

Мнениеот to4ka » Съб Мар 19, 2011 8:25 pm

Smith Evo има нечовешката визия, наистина седи зверско.
Този Rockgardn има ужасна визия.
В chainreaction има за около 65 лева не лоши маски на Thor.
to4ka

Рейтинг: 1197

Мнениеот tisho » Съб Мар 19, 2011 11:25 pm

Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот hamak » Нед Мар 20, 2011 4:23 am

to4ka написа:Smith Evo има нечовешката визия, наистина седи зверско.
Този Rockgardn има ужасна визия.
В chainreaction има за около 65 лева не лоши маски на Thor.

Всичко зависи от вкусът и предпочитанията на даден човек. Визията на RockGardn е по-добра в действителност, от колкото на дадените снимки в сайта. Карал съм и с двете маски. Аз лично предпочитам да карам с по-доброто и по-качествено, от колкото с това, което уж има само един "по-зверски" дизайн. Но както казах всичко е въпрос на личен избор. :agree:

tisho написа:http://ridespot.net/product.php?categoryID=11

Заповядай!

Ако все пак си се спрял твърдо на Smith Evo можеш да си я поръчаш от Ridespot, както ти е посочил колегата като се възползваш от уравновесяването на цените и си я поръчаш от там, но на по-ниската цена посочена в ЦРЦ.

:beer:
Ако не живееш на ръба , то заемаш твърде много място... !
Аватар
hamak

Рейтинг: 1323

Мнениеот Da4k0 » Нед Мар 20, 2011 9:47 am

Погледни тази http://www.motoboom.bg/product.php?cCat=41_47&m=12&p=1683 за MX е не се запотява и има резервни плаки !!! :beer:
SHOCKBLAZE
Аватар
Da4k0

Рейтинг: 1195

Мнениеот otka4al4o » Нед Мар 20, 2011 9:20 pm

Наскоро си взех тази маска http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=57959. Засега съм карал само сноуборд с нея и мога да ти кажа, че маската не се запотява, освен когато не се застоиш на едно място твърде дълго. Иначе запотяването изчезва веднага дори и при возене на лифт. Аз я позлвах с tear-off, между плаката и който редовно се събираше вода, няма как като караш борд. Пак си се вижда перфектно. По никакъв начин не ти ограничава периферното зрение. Излиза ти 45 лева, а tear-off има в чейна за още 17 лева някъде комплект 10 броя. Така че за 60 лева общо ще се сдобиеш със супер маска :agree:
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд