Jiucy5 - уплътние на казанчето

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Jiucy5 - уплътние на казанчето

Мнениеот fall_out » Чет Мар 17, 2011 7:30 pm

Здравейте, имам проблем със предната си спирачка - уплътнението на казанчето пропуска, а изглежфа в БАС нямат такава част. Намерих това http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=11973 само, че в коментарите някои е писал, че става само за черните Джусита. А на мен не ми се иска да губя време от около месец за дайде част която няма да пасне, въпроса ми дали някои се е сблъсквал с такъв проблем и как го е решил, а също така и дали е пробвал тази част от Чейн Реакшън.

Също така ако някой го решил по нестандартен начин може да сподели, идеята да си търся цяло лостче на старо не ми се нрави понеже уплътненията ще са стари също, иначе това ми беше първата мисъл.

Става дума за втората част от ляво на дясно, с надпис 27 на нея.
Изображение
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Re: Jiucy5 - уплътние на казанчето

Мнениеот fall_out » Съб Мар 19, 2011 1:01 pm

Някой? :dontknow:
Аватар
fall_out

Мнениеот Blaze™ » Съб Мар 19, 2011 1:53 pm

С риска да имам 100 минуса ще рискувам.
Защо не пробваш там където е капачето да го оплътниш с селикон.
Изображение
Аватар
Blaze™

Рейтинг: 1253

Мнениеот fall_out » Съб Мар 19, 2011 7:26 pm

Ами, не съм пробвал понеже един приятел имаше същия проблем, но със Шимано, и там не се получи. Незнам обаче кое щади повече уплътненията дот-а или минералното масло. Самото уплътнение е такова, че трябва да се "разтяга", в смисъл такъв да компенсира загубите на течност, при изтъркване накладките или разширяването при загряване, - трябва да компенсира колебанията на течността в системата, без да пропуска въздух.

Мислех си за част от презерватив :D ама не мисля, че ще се получи нещо.
Аватар
fall_out

Мнениеот acidrain » Съб Мар 19, 2011 7:47 pm

А най-отгоре на офертата в чайна пише 2005-2007г.Твоите коя година са произведени?
Как пропуска лостчето? Като натиснеш капечето навътре или постоянно?
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот fall_out » Съб Мар 19, 2011 8:23 pm

От старите са (незнам годината, а пък в момента не е в мен да погледна) така, че би трябвало да стане, обаче ме спря коментара, че всъщност не пасват. Пропуска при натиск, и не губи течност, явно капачето я задържа. Иначе загубата на спирачна сила е само когато натискам плавно лостчето, ако в началото на хода го стисна рязко, след това спира, обаче е мноо крива работа така.
Аватар
fall_out

Мнениеот acidrain » Съб Мар 19, 2011 9:04 pm

Натискаш леко лоста и сълзи, или натискаш капачето на резервоара и навлажнява около уплътнението?Коментиращия в чейна мойе да има по-нов модел спирачки :D
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот fall_out » Съб Мар 19, 2011 9:58 pm

Течността остава под капачката, обаче пак се губи налагяне. Има по-нови спирачки, ама в момента аз нямам пари за нова.
Аватар
fall_out

Мнениеот Blaze™ » Нед Мар 20, 2011 1:52 am

Пробвай с ластик.
:dontknow:
Изображение
Аватар
Blaze™

Рейтинг: 1253

Мнениеот fall_out » Нед Мар 20, 2011 2:37 am

Blaze™ написа:Пробвай с ластик.
:dontknow:

Предпочитам да скачам на него. :eyebrow:
Аватар
fall_out

Мнениеот did » Нед Мар 20, 2011 1:10 pm

Странно...

Бях чувал за тоалетни с казанчета и за спирачки с резервоари, но сега разбирам, че имало и спирачки с казанчета.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот fall_out » Нед Мар 20, 2011 2:32 pm

@did

Професоре, ако нямаш какво да кажеш по темата си мълчи, всичките много лаете за офтопика пък постоянно пълните темите с глупости.
Благодаря ти много за съвета, твойте мнения по принцип са много градивни и изключително много помагат на хората тук.
Ако трябва да сме точни според мен по-правилно би било да се изпозлва "разширителен съд" защото това "нещо" на лостчето даже не е резервоар в смисъла на думата.
Аватар
fall_out

Мнениеот did » Нед Мар 20, 2011 2:53 pm

fall_out написа:@did

Професоре, ако нямаш какво да кажеш по темата си мълчи, всичките много лаете за офтопика пък постоянно пълните темите с глупости.
Благодаря ти много за съвета, твойте мнения по принцип са много градивни и изключително много помагат на хората тук.
Ако трябва да сме точни според мен по-правилно би било да се изпозлва "разширителен съд" защото това "нещо" на лостчето даже не е резервоар в смисъла на думата.

Не знам дали въобще осъзнаваш, че пишейки във форум, ти публикуваш информация в публичното пространство, която ще се чете и след 20 години. Нежеланието да се съобразиш с този факт те праща в графата "неграмотници", при което никой сериозен човек, който има отговор на въпроса ти в момента, няма да ти отговори. Затова ти отговарят само хора, които не знаят нищо. Затова и още нямаш отговор на въпросите си от сериозни хора - защото не си ги задал така, че да показват желание от твоя страна да се учиш.

Когато аз преподавам, винаги правя разлика. По един начин обяснявам на хората, които искат тройка и по друг начин на студентите, които търсят истински знания. Темата ти звучи като написана от пишман-тройкаджия.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот fall_out » Нед Мар 20, 2011 3:12 pm

Аз търся решение на собствения си проблем, ако мислиш, че след 20 години ще се кара Джуси 5 много се извинявам, че не пиша историята за бъдещите поколения правилно.
Още нещо - да нямам желание да се уча на пълната терминология на всяка една част по велосипеда ми и да ставам веломеханик, елемтарните неща ще си ги оправя сам, когато опира до нещо по сложно което незнам как да реша (а явно и в сервиза не могат), аз търся помощ тук. Желанието ми да не искам да уча всички тези неща е, че всеки човек има определен умствен капацитет (при някой доста надценен от самите тях), и аз не искам да се товаря с ненужна информация за неща който не са от такава голяма важност в моя живот, само за да изглеждам умен по форумите.

Още нещо заглавието на темата и самия въпрос са достатъчно коректни за да се разбере абсолютно точно за какво става въпрос, и да не тръгваме да спорим кое е по правилно - резервоар, казанче, разширителен съд и т.н.

Друг е въпроса, че специално заради хора като теб много други не искат да пишат, защото не им се влиза в безмислени спорове като този.

Ако нямаш опит или незнаеш как да се реши проблема в темата, бих те помолил да престанеш с офтопик-а, и да ме оставиш мислено в твоя свят на оценките и знанията като един тройкаджия например, и да раздаваш правосъдие там където имаш право и власт.
Аватар
fall_out

Мнениеот subritual » Нед Мар 20, 2011 4:02 pm

fall_out написа:Ами, не съм пробвал понеже един приятел имаше същия проблем, но със Шимано, и там не се получи.

Ако не е скъсано,не мисля, че си заслужава да се купува ново.Просто преди да му се мацне силикона трябва да са много добре почистени повърхностите от спирачната течност.
Аватар
subritual

Мнениеот veskoz » Пон Мар 21, 2011 12:16 pm

fall_out написа:Незнам обаче кое щади повече уплътненията дот-а или минералното масло.

Произведена е да работи с DOT.
fall_out написа:Самото уплътнение е такова, че трябва да се "разтяга", в смисъл такъв да компенсира загубите на течност...

Не.
fall_out написа:при изтъркване накладките или разширяването при загряване...

Да.
fall_out написа:Пропуска при натиск, и не губи течност, явно капачето я задържа.

Това не би трябвало да е възможно, тъй като камерата над мембраната има връзка с атмосверата. Разгледай капачето и ще видиш. Идеята е да не става вакуум, възпрепятстващ движението на мембраната.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bikerider » Пон Мар 21, 2011 1:51 pm

@fall_out: Силикон за гарнитури, ако проблема е между мембраната и съда/капачето. Ако проблема е в самата мембрана - един сърч в гугъл изважда толкова линкове, чееее... за ибей да не говорим. Цената е смешна, дори с доставка и чакането. Търси за "avid juicy 5 reservoir kit", няма начин да не си харесаш оферта.

Edit: между другото, не виждам никаква разлика между това, което търсиш и това, което си намерил в CRC
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Вто Мар 22, 2011 9:27 am

did написа:Странно...

Бях чувал за тоалетни с казанчета и за спирачки с резервоари, но сега разбирам, че имало и спирачки с казанчета.

Митко, в автомобилните форуми много често наричат разширителния съд "казан/че". Предполагам, че не е достатъчно правилно от техническа гл.т., но определено се е наложило като разговорно понятие. Ние може би го наричаме предимно "резервоар" най-вече защото при велосипедните спирачки в повечето случаи този съд е прибран/интегриран във формата на лостчето. А и все пак резервоар май е технически по-издържано понятие в случая (то също се среща в писанията за спирачните системи за МПС). Мисълта ми е, че ако човек се е ровил повечко по авто-мото форуми, не е учудващо да използва и думата "казан" за този детайл. :)

@Blaze™
Ти се старай да пишеш по-грамотно, защото заради такъв правопис може не само минус да получиш, а и изтриване на мнение. :peace:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот fall_out » Вто Мар 22, 2011 10:01 am

@bikerider - Блогадаря много, но не мисля, че уплътнението подлежи на "закърпване" Иначе ми отгови много точно с какъв силикон да се пробвам, понеже въпросноя приятел с Шиманото беше пробвал няколко различни и все не се получаваше.

Между другото проблема ми е решен - в БАС ще получат тази седмица всякакви видове гумички, уплътнения и китове. Един "колега" от форума обаче ми предложи лостче от Джуси 7 и мисля така да реша проблема.

Ако мислите, че е по-правилно сменете загалвието на темата вместо "казанче" да е "резервоар"

И все пак не мисля, че това нещо на лостчето е правилно да се нарича резервоар, понеже не е резервоар в смисъла на думата. Това, че нямаме дума в българския не означава, че трябва да се ползва чуждица от един доста беден език. Но след като така е прието да се нарича обещавам от тук нататък да изпозлвам само резевоар, и да трупам резерви. :D

Важното за мен е другата седмица да може да се кара повече и да се пише по-малко по форумите. :beer:
Аватар
fall_out

Назад към Веломеханик