Войната в Либия

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Войната в Либия

Мнениеот vpravov » Пон Мар 21, 2011 12:22 am

did написа:Eдин човешки живот е кратко време.

Хахаххаха.... точно такъв отговор очаквах! Това физиците сте почти завършени нихилисти! :beer:
Последна промяна vpravov на Пон Мар 21, 2011 12:25 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пон Мар 21, 2011 12:25 am

За да се съсипе Либия, няма нужда от много войски.

Достатъчно е да се направи положението там "военно", да се изтеглят чужденците, които работят в Либия... и те сами ще си капитулират.

Там никой не работи, освен чужденците.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 21, 2011 3:30 am

Е кви войски бе, Майна, аз ще се изненадам ако и един войник стъпи на либийска земя...

БТВ. кур за сащ и франция... а после и за останалите "миротворци".
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Пон Мар 21, 2011 3:44 am

azze написа:В две войни наши войници се биха за чужди интереси....

Moля??? Не се ли натискаха самички да отидат, заради яките кинти? Ако да, значи са се били за собствените си интереси.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 21, 2011 7:03 am

А какво мислите за отношението на следващите управляващи в страните с кризи (Тунис, Египет, Либия, а вероятно и други?) към израелската хава в Газа? Мен тва ми се струва доста сериозно, дори като хипотеза...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kvelikov » Пон Мар 21, 2011 8:48 am

Кога ли ще се намеси МОДЕРАТОР, който да заключи тази тема? :dontknow:
Всеки нормален човек се вълнува какво ще стане в Либия, но този сайт е за МТБ.
Темата е политическа, а правилата ясно казват, че не е за този Форум.

И ако толкова се вълнувате от външна политика, пуснете още теми, пр.
- Имперските амбиции на Русия
- Защо Европа не желае Гоце
- САЩ и двойните стандарти
- ...
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Alpina » Пон Мар 21, 2011 9:03 am

s1m3on написа:Само дано не пращат Българи там :bawling: :(

Защо, след като самите войници искат?
1 - понеже взимат прилични пари
2 - понеже това им е работата и за такива действия са се записали в армията
3 - понеже по този начин трупат професионален опит и получават възможност да работят с техника, по която тука само плакнат очи по време на учения...
azze написа:Казаха,че няма да пращат българи.Дано.В две войни наши войници се биха за чужди интереси,да се надяваме този път да не стане така.

Хайде прочети горното и пак вземи да напишеш, че било за чужди интереси... Пък и често днес се казва едно, след седмица е друго... накрая е трето или четвърто според зависи дали решенията са били добри, или в следствие на тях са се сговнили не едно и две неща...

Много прост пример за теб, че да го разбереш - интернет игра, която има опция за воюване, всеки играч има опцията са тренира за войник, но това не дава особено умения - те се получават по време на самите войни... когато няма истински такива - правят се изкуствени с цел повишаване на бойния опит за времето, когато ще има нужда от него.... такива дето само трениерат, ако ще година да го правят са много по-слаби от някой участвал в реални войни 3-4 седмици - сега дали се усещаш какъв е интереса на войниците и страната да участват във военни действие...
s1m3on написа:Дано да си прав, че не ми се мисли за хората(войниците) :(
:crazy: :crazy: :crazy:
Те са там, защото сами са си избрали този начин на живот и получават съответните пари, заради риска да загинат.
Мисли ли ти се за хората (миньори), мисли ли ти се за такива като онези които загинаха доброволно в Япония, мисли ли ти се за пожарникари, полицаи и сумати още професии, в които риска от смърт е малко по-висок от чиновник в фабрика за солети? И изобщо - мисли ли ти се?

vpravov написа:
did написа:Eдин човешки живот е кратко време.

Хахаххаха.... точно такъв отговор очаквах! Това физиците сте почти завършени нихилисти! :beer:

Какво е общото :D Аз пък си мислих, че който знае малко повече история е на ясно че такива промени не стават от днес за утре, особено в население, което от десетилетия е свикнало на даден режим в някакви краткосрочни времеви периоди да обърне на 180°

Такъв пример според мен е основния проблем на България - именно такива нереални очаквания, че ще ни оправят за 800 дни, или че дадени мащабни промени могат и трябва да се случат в рамките на мандата на едно правителство... Повече от очевадни примери има за това и това е причината последните 20+ години, на всеки 4 да поемаме в различна посока, защото не са ни оправили за няколко месеца, като с вълшебна пръчка

kvelikov написа:Кога ли ще се намеси МОДЕРАТОР, който да заключи тази тема? :dontknow:

Това правило като че ли повече е насочено към теми, в които става въпрос за политиката за/на/в България.... защото тука ни е заложено всички да разбираме от нея, масово да обвиняваме друг, а не себе си, масово да виним Турция и за положението с боклуците зад блока... или в задния двор на къщата ни... Теми в които по начало не може да се води нормален диалог в следствие на което са излишни.

Тази тема не е такава!

C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот airborneone » Пон Мар 21, 2011 9:30 am

TheAnimal написа:Така е със сигурност Кадафи ще последва съдбата на Садам.

полк. Кадафи е много хитър човек и това не е първата военна намеса на негова територия.
Ако сте забелязали дори Французите не говорят за СВАЛЯНЕТО на Кадафи и за СПИРАНЕТО на насилието над мирното население!

TheAnimal написа:Но синовете му ще се спасят, а това семейство разполага с милярди долари и съм сигурна, че няма да пожалят средства за да си отмъстят.

Според теб тия милярди са скътани в дюшеци ли?
Виж колко държави обявиха замразяването на банковите сметки на сем. Кадафи...
Ако си мислиш, че им пречи да ги "национализират" при определени встечения на обстоятелствата се лъжеш

Alpina написа:

Защо, след като самите войници искат?
1 - понеже взимат прилични пари

А тези пари няма ли да се сетиш от къде идват?
хинт: Всеки път като зареждаш на бензинстанцията ги спонсорираш :popcorn:

webster1102 написа:Аз пък съм оптимистично настроен за тази война :). Все си мисля,че държавите,които воюват срещу либийците ще спечелят

Войната е срещу зверствата в/у либийското мирно население, не с/у либийците

webster1102 написа:А и някакси е време да падне нафтата малко,не мислите ли ?

Не е паднала нафтата е петрола и това има отношение с кризата в Япония.
Ако не си следил когато се заговори за военни намеси в Либия цената скочи...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Antares » Пон Мар 21, 2011 10:10 am

Alpina написа:Такъв пример според мен е основния проблем на България - именно такива нереални очаквания, че ще ни оправят за 800 дни, или че дадени мащабни промени могат и трябва да се случат в рамките на мандата на едно правителство... Повече от очевадни примери има за това и това е причината последните 20+ години, на всеки 4 да поемаме в различна посока, защото не са ни оправили за няколко месеца, като с вълшебна пръчка
Т'ва ако го осъзнаят повече хора...

А по темата - някъде прочетох мисъл, че ВР си избиват загубите от мексиканския залив...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот airborneone » Пон Мар 21, 2011 10:22 am

Antares написа:А по темата - някъде прочетох мисъл, че ВР си избиват загубите от мексиканския залив...

А прочете ли мнение, че Саркузи се е споразумял с опозицията за дългосрочни концесии...
и че ВР в момента го издухва сериозно,
защото след вдигането на ембаргото те бяха сред първите, които подписаха договори с Кадафи
Аватар
airborneone

Мнениеот azze » Пон Мар 21, 2011 10:33 am

PtD написа:
azze написа:В две войни наши войници се биха за чужди интереси....

Moля??? Не се ли натискаха самички да отидат, заради яките кинти? Ако да, значи са се били за собствените си интереси.

Наистина не се изразих правилно.Самите войници са там за пари,това е ясно,но те са български войници.Исках да кажа,че България нямаше защо да участва във войните.Какви бяха причините за войните в Ирак и Афганистан и какво спечели страната ни?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Antares » Пон Мар 21, 2011 10:45 am

azze написа:Наистина не се изразих правилно.Самите войници са там за пари,това е ясно,но те са български войници.Исках да кажа,че България нямаше защо да участва във войните.Какви бяха причините за войните в Ирак и Афганистан и какво спечели страната ни?
България не участва във войните. Участват български наемници. Разликата е от земята до небето и би било тъжно, ако не я правиш. Отиват там доброволно и срещу заплащане.

Тоше не, не съм. Знаеш, предполагам, какви са ми познанията в тая материя. Това за ВР го казах по-скоро на шега.
----
Ред: Тошо, знаеш ли - прав си. За всичко. Просто с такива като теб не ми се спори.
Последна промяна Antares на Пон Мар 21, 2011 11:34 am, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот airborneone » Пон Мар 21, 2011 10:56 am

Antares написа:България не участва във войните. Участват български наемници. Разликата е от земята до небето и би било тъжно, ако не я правиш. Отиват там доброволно и срещу заплащане

Добре де... и все пак.
Армията в България е САМО професионална.
НА въпросните наемници се плаща от данъците на всеки един от нас.
Издръжката им идва от бюджета. Е КОЕ ТОЧНО НЕ Е участие на България в тия войни?
Аватар
airborneone

Мнениеот Alpina » Пон Мар 21, 2011 12:47 pm

А тогава какъв е смисъла изобщо да поддържаме каквато и да е войска, ако тя няма да има никакъв реален опит? Да имаме такава само на теория? Умееща да борави само с морално и физически остарели оръжия?
Не че я и поддържаме толкова де..., но това е друга бира.
Пък и разходите не са 100% покрити от България (до колкото знам).

Това не иде реч за какво ми е мнението относно дали да имаме или не армия, както и колко пари да отиват в нея, ами след като имаме такава и още повече - разходи по нея така или иначе, дали не е по-добре поне тя да има реален боен опит...

Не знам дали си гледал документални филми как се държат добре тренирани, елитни войници, след като приятеля им по оръжие, дето са закусвали заедно преди 6 часа е убит на 100 метра от тях и го видят безжизнен... като доближат трупа с който предния ден са били смели, как откачат и искат да тичат безцелно срещу врага... ... та трябва да ги спират други, за да не трябва да прибират и техните тела... Това са войници, дето са били месец в реалната обстановка и това им е била първата истинска схватка... - не малко от тях ставаха неадекватни... В същото време такива, дето вече са преживяли не една или две такива ситуации си оставаха трезвомислещи.... Изобщо разликата от тази, дето са стреляли по мишени и са вечеряли с колегите, които са били "загинали" на учението и тези, които имат няколко мисии зад гърба си е меко казано огромна... ;) Аз лично предпочитам ако ще имаме войска, то в нея да са отсяти тези, които си мислят че ще е като в екшън игра или филм... Такава, която има опит и може да се разчита на нея във всяка ситуация.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот airborneone » Пон Мар 21, 2011 12:57 pm

Alpina написа:....

Саше, ти някога комуникирал ли си с човек, който е виждал реални бойни действия от първо лице?
Ако да забелязал ли си, че този човек/хора освен различния мироглед, в по-голямата част от случаите не се вписва в обществото.
Освен това, при условие, че се дават толкова малко пари за подготовка , защо искаш да пращаме пушечно месо?
Един мой познат, генерал от БА казваше "Много пот в ученията, малко кръв в боя."
Издръжката на един военнослужещ тук с всичките му учения са незначителни в сравнение с това което се дава за същия в Афганистан и Ирак.
Да ги пратиш ако те искат - да.
НО да са подготвени!
Аватар
airborneone

Мнениеот PtD » Пон Мар 21, 2011 1:47 pm

airborneone написа:Ако да забелязал ли си, че този човек/хора освен различния мироглед, в по-голямата част от случаите не се вписва в обществото.

По принцип се счита, че човек, извършил убийство (независимо дали криминално или на война), вече е необратимо увреден.
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Пон Мар 21, 2011 2:24 pm

airborneone написа:Саше, ти някога комуникирал ли си с човек, който е виждал реални бойни действия от първо лице?

Мхм, с такива дето са убивали също... на война и тук в България, като работещи към НСО...
Един роднина са го връщали в ковчег от чужбина с думите "станал инцидент"... а "работеше" в Интерпред... но пък тогава бях малък и не помня много що за човек беше... знам само че косата на сина му побеля на около 28... и какво беше семейството му... за него само предполагаме какво е правил...
Та от тях, пряко или не, знам че често дали ще живееш или ще умреш зависи от това до колко си свикнал със смъртта. Не е нужно да си убил човек за целта... но ако си бил в случай, когато някой е загивал до теб, особено ако не ти е бил безразличен, нещо се пречупвало и ако е имало следващ път това не ти влияело толкова...
Все пак всеки човек е различен, но нали не вярваш, че ако на някой психиката му няма да издържи ще остане в армията...
Именно за това по мое мнение на базата това което знам, си мисля, че е по-добре тя да е от хора, свикнали с това един вид... а не ако недай си се наложи, да си вършат работата и нашия живот да зависи от това, да почнат да им гърмят бушоните и да няма кой да ги замести...

А и защо си мислиш, че войниците ни отиват тотално неподготвени?
Не съм чел за лоши отзиви за тях, от мисиите през последните 10 години...
Всъщност точно обратното... даже с това колко бързо се адаптират към нови техники...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potar » Пон Мар 21, 2011 2:55 pm

Една новинка, чакаща своето пълно потвърждение:
"Един от синовете на Муамар Кадафи - Хамис Кадафи е починал от раните си в болница в Триполи, твърдят опозиционни сайтове и арабски медии, цитирани от ДПА.
Смята се, че Хамис Кадафи бил ранен в събота, след като пилот от либийските ВВС умишлено разбил самолета си в комплекса Баб ал Азизия в Триполи, където живеят Кадафи и част от роднините му.
Хамис починал от изгаранията, които получил по време на нападението, съобщава новинарският сайт Arabian Busines. Хамис Кадафи командва най-страшната военна сила на режима – 32-ри батальон, който е най-добре въоръжената и обучена частна либийска армия, известна като "подразделение за защита на режима".

Дали??? :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот bikerider » Пон Мар 21, 2011 4:00 pm

Много глупости се пишат в тази тема, някои направо удрят Бойко Борисов в земята.

azze написа:Исках да кажа,че България нямаше защо да участва във войните.Какви бяха причините за войните в Ирак и Афганистан и какво спечели страната ни?

В Ирак и Афганистан не е имало войни през 20-ти век. Няма и в 21-век. Ако не знаеш какво е война, прочети определенията за война.
Второ, България има и все още има определени ангажименти като член на НАТО. Не е нужно да печелиш нещо, за да си изпълняваш ангажиментите, които си поел доброволно като равноправен член.
Трето, в Либия няма война. Има ограничени хирургически операции, целящи изолация и обезсилване на частната армия на Кадафи. Плюещите по "миротворците" да си спомнят, че г-н Кадафи официално е никой, по собствени признания не заема официални постове, тоест в една нормална държава той щеше да е наричан с истинското си название: "мафиот", "убиец" и "терорист". Да си спомнят и че в случая "миротворците" не действат на своя глава, а след резолюция на ООН. Който желае да спори с ООН относно легитимност и "намеса" във вътрешните работи на Либия - моля.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот buzzjn » Пон Мар 21, 2011 5:22 pm

Силно се надявам мюсулманската общност да подкрепи военните действия срещу Кадафи.
Омръзна ми векове наред да се води псевдо религиозна война. Нека разума някакси надделее. :praying:
buzzjn

Рейтинг: 1190

Мнениеот PtD » Пон Мар 21, 2011 6:09 pm

bikerider написа:Да си спомнят и че в случая "миротворците" не действат на своя глава, а след резолюция на ООН.

Toва като че ли повечето го забравят... а пък тъкмо да видим веднъж ООН да действа както се полага.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Мар 21, 2011 6:22 pm

Всеки случай се убедих колко е маневрен Путин. С едната ръка одобри резолюцията, с другата я отрече за вътрешнополитическа употреба.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот vpravov » Пон Мар 21, 2011 8:41 pm

Мале-малеее!!! Що "експерт", що чудо се е нароило! С една ръка - течението на Дунава обръщат, а с другата неправдата оправят!
Пази боже сляпо да прогледа!!!

Не ми отговаряйте - нямам желание да си хабя енергията в излишни спорове:
Матей 7:3 -"А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? "
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Admin » Вто Мар 22, 2011 10:00 am

kvelikov написа:Кога ли ще се намеси МОДЕРАТОР, който да заключи тази тема? :dontknow:

Краси, политическите теми бяха напълно забранени само като временна мярка, преди години. Сега просто са силно ограничени, т.е. ако се развиват като нормален диалог, както е в тази тук, нека си пишат хората. Ако прераснат в караници и лични нападки, или пък ако някои хора влазят в режим "монолог" и "агитация", тогава им тургаме катинара.
Засега няма причина за заключване на темата. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Univer welo » Вто Мар 22, 2011 6:28 pm

Всеки нормален човек се вълнува какво ще стане в Либия, но този сайт е за МТБ.

И ако толкова се вълнувате от външна политика, пуснете още теми, пр.
- Имперските амбиции на Русия
- Защо Европа не желае Гоце
- САЩ и двойните стандарти
- ...

Спокойно ! Тревогата е дадена, предстои заключване... :evil:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот Ozzie » Пет Мар 25, 2011 9:24 pm

Ами ще пращат. Вероятно по- скоро отколкото можеш да си представиш. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bluskanie » Чет Май 05, 2011 11:14 am

Какво мислите за изкуствената река? Дали мераците не са по-скоро насочени към нея? Французите май държат бая воден пазар в световен мащаб...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот agent_Jekov » Чет Май 05, 2011 4:05 pm

Phant0m написа:С тази циганска държава не може да се спори.. :nono:

Може ли да ми кажеш колко цигани има в България и колко в Либия? Що ли ми се струва, че ще ги бием по този показател? Да не говорим какво ще стане до 15-20г с високата раждаемост на циганите и отрицателния прираст сред българите. Сега пак си помисли кой е "циганин"!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот agent_Jekov » Чет Май 05, 2011 4:09 pm

webster1102 написа:Я кажете,хора,дали Баба Ванга не позна?

Тя позна, че и последния президент на САЩ ще е чернокож. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=iajcJzv_ ... re=related
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот agent_Jekov » Чет Май 05, 2011 4:11 pm

joropc написа:Ясно е, че във военните действия има и други интереси

Не "И" други. Това са им единствените интереси - петрола!
Аватар
agent_Jekov

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла