Durolux vs Domain

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Durolux vs Domain

Мнениеот radizala » Нед Мар 20, 2011 7:50 pm

Здравейте , кажете си мнението за тази вилка , коя от двете да избера за АМ велосипед , рамка Mongossa otero. Тежа 100 :D кила някъде и се чудя дали става ?
Аватар
radizala

Рейтинг: 1248

Re: Durolux vs Domain

Мнениеот XTR » Нед Мар 20, 2011 7:55 pm

Domain-а е по-добър. По-добра работа има, повече настройки. Коя модификация на Домейна мислиш? С 160 или 180 ход?
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот IVAN98 » Нед Мар 20, 2011 9:47 pm

Вземай домейна няма място за сравмение саветвам те да вземеш домейна с U-turn :beer:
Изображение
Аватар
IVAN98

Рейтинг: 1068

Мнениеот cladonian » Пон Мар 21, 2011 12:04 am

Ще те посъветвам две неща:
1 Провери максимално допустимия ход на вилка, съвместим с рамката. Доколкото видях Otero 2008 е със Suntour XCM HLO 100mm.
2 Ако смяташ все пак и да въртиш нагоре, тези две вилки въобще не са за тази цел те, не са за АМ.
Ако си с бюджет до 500лв бих ти предложил Suntour Epicon. Ако ти се дават повече пари има и повече вариянти. :look:
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот crossenduro2 » Сря Мар 23, 2011 9:15 am

cladonian написа:Ще те посъветвам две неща:
1 Провери максимално допустимия ход на вилка, съвместим с рамката. Доколкото видях Otero 2008 е със Suntour XCM HLO 100mm.
2 Ако смяташ все пак и да въртиш нагоре, тези две вилки въобще не са за тази цел те, не са за АМ.
Ако си с бюджет до 500лв бих ти предложил Suntour Epicon. Ако ти се дават повече пари има и повече вариянти. :look:

О, Господи! :crazy: :bowdown: Ти нормален ли си да му предлагая някакъв умрял Сънтър, при положение, че за 500 лв си взима RS Sektor 150 ход, където работи по-добре и от всички Сънтъри взети на едно! :bowdown:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот webster1102 » Сря Мар 23, 2011 11:28 am

crossenduro2 написа:

О, Господи! :crazy: :bowdown: Ти нормален ли си да му предлагая някакъв умрял Сънтър, при положение, че за 500 лв си взима RS Sektor 150 ход, където работи по-добре и от всички Сънтъри взети на едно! :bowdown:

Де да можех да ти набия минус за тъпото изказване.Нито си карал Epicon,нито Sektor-a!

А пък не мога да разбера наистина,защо са ти FR вилки на АМ насочено колело?Парите които ще хвърлиш по тези две вилки,можеш да ги вложиш нещо,което ще ти върши работа.Аз лично карах RS Reba месец и нещо крос-кънтри,даже и малко по-агресивно и останах изумен от работата на вилката.Reba-ата е богата на настройки,а и е Dual Air(всички модели)което означава,че ще е лека.Това е моето мнение.
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот hitar_potar » Сря Мар 23, 2011 4:06 pm

webster1102 написа:
crossenduro2 написа:

Де да можех да ти набия минус за тъпото изказване.Нито си карал Epicon,нито Sektor-a!

Спокойно, аз мога и му го набих - изказването му е наистина малоумно! 1, че Сънтър далеч не е умрялата марка, за която я смятат повечето подрастващи, 2, че Рок Шокс Сектор за 500лв. чисто и просто не същиствува. ;) Във Ибей имаше 1-2 бройки за по 250 евро или паунда, но бяха в Щатите и в тая сума не влизаше доставката, да не говорим за мита, ДДС-та, и тем подобните глупости. Що ли си мисля, че автора на темата ще направи най-добре да налази една от версиите на Дуролукс с регулация на хода... А за Ю-търн версия на Домейн - ако не държи да е нова, може да я намери нейде из нета, добре запазена. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот KiselotoMliako » Сря Мар 23, 2011 4:50 pm

В интерес на истината тук се продава Сектор за 255Е, и поне по таблица за шипинга дават 9,95Е.
Сънтур имат много популярни караеми модели нисък клас, но това далеч не означава, че всичките са им такива. Дуролукса има много положителни ревюта по западните форуми.
А това да класифицираш всички продукти на сънтур като "умрели", на база това, че си се качвал веднъж на ХСМ (не визирам конкретно crossenduro2), е като да правиш любов с ръката си и да разправяш после, че това секса е умряла работа.
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот webster1102 » Сря Мар 23, 2011 7:08 pm

Всъщност,аз лично щях да си купя Епикон,ако не бях намерил моето цоки :love: .Бях карал такава,и колкото и да казва дървения философ отгоре,че била зле,всъщност беше наистина добра вилка и за класа и за парите си.И на всичкото отгоре,ако не се лъжа имаше въздушен патрон,което я прави адски отзивчива на малките неравности,а пък за теглото да не говорим :).Наистина(за автора се отнася) последните модели на Сънтур са доста сполучливи,и не е лошо да ги погледнеш.
Аватар
webster1102

Мнениеот Bolverk » Сря Мар 23, 2011 7:18 pm

Към автора:

- Рамката, която притежаваш е с макс 130мм позволен ход за вилка. А размерът на хода и отзад е 112 мм. Поради тези данни те съветвам да не си играеш с такива вилки. Максимално можеш да сложиш нещо с 140 мм ход макар и това не ти препоръчвам. Челният ътъл на рамката просто не е подходящ за дългоходови вилки.
- Кажи си бюджета за да можем да ти помогнем и да ти предложим нещо интресно и добре работещо. Има добри фоксове втора ръка за парите, който най-вероятно си отделил, както и манитута.

Към crossenduro2

- Язък че са ти цъфнали минусът, искаше ми се и аз да те мина.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Мар 23, 2011 8:10 pm

Много се радвам как за велосипед, предназначен за АМ каране препоръчвате DH/FR вилки(Domain/Durolux) :roll2:
До тук споменатите най-добрите предложения са за Sektor(при наличие на парични възможности) или от новите Epicon-чета ;). И все пак забравяте една вече превърнала се в класика вилка предразположена за посочения тип каране- Pike ;). Доказала се работа, намират се 2-ра ръка при късмет за около 500 лв. Има възможности за пружина тип U-Turn, нормална пружинка или въздушна.
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот hitar_potar » Чет Мар 24, 2011 9:25 am

TeDo_BaPHa написа:Много се радвам как за велосипед, предназначен за АМ каране препоръчвате DH/FR вилки(Domain/Durolux) :roll2:

При наличието на Дуролукс с възможност за промяна на хода, без да е нужно да се разглобява вилката, защо да не му я препоръчам? Домейн с Ю-търн също не е за изхвърляне - имах такава, когато карах Giant Reign, и беше много удобно за АМ каране на 160мм и за XC на 115мм.Ако не се лъжа, Дуролукс си се предлага и в двата максимални хода - 160 и 180, въздушен е, което ще рече, че е и лек, следователно в 160-мм версията си е типична АМ вилка. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот webster1102 » Чет Мар 24, 2011 3:24 pm

TeDo_BaPHa написа:Много се радвам как за велосипед, предназначен за АМ каране препоръчвате DH/FR вилки(Domain/Durolux) :roll2:

Никой нищо не е казал за двете вилки! А пък автора няма да е зле да се обади какво кара с какви пари разполага и колко тежи.Ние не сме гадатели.
Аватар
webster1102

Мнениеот radizala » Чет Мар 24, 2011 3:47 pm

Рамката е 2010 модел http://www.mongoose.com/usa/usaeng/mtn/ ... Otero-Comp, но аз съм решил да ъпгреидна за начало вилката. Проблема е че съм 100 тина кила :eyebrow: и четох по форума за тези вилки, че са по здрави с 20ка -ос. За АМ каране става ли, и ще стане ли на рамката.Склонен съм да се насоча и към друг модел и марка :beer:

Иначе вече счупих ключица и се простих с агресивното каране :nono: мерси :D
Последна промяна radizala на Чет Мар 24, 2011 4:08 pm, променена общо 1 път
Аватар
radizala

Рейтинг: 1248

Мнениеот XTR » Чет Мар 24, 2011 4:03 pm

Имаш ЛС. :beer:
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот cladonian » Чет Мар 24, 2011 11:46 pm

Radizala, разликата в осите 10, 15 и 20 са в усукващият момент, който се предизвиква от дисковата спирачка. Разбира се 20 ще е най-здрава и от към останалите натоварвания, но със сигурност с нормално АМ каране няма да счупиш нито 10 или 15-ка. Аз съм карал и трите вида (10-ка с V-brake). 15-ка се усуква съвсем леко при брутално спускане с много камънаци и старание от моя страна да спирам само с предната спирачка. При 20-ката не съм усети сукане до сега като и двете вилки ги карам с 180мм ротор. Относно чупене и кривене може да се притесняваш повече за задната ос, аз съм чупил и кривил задна ос. По горе ти писах за бюджет 500лв не случайно. За 500лв ще си вземеш нов Epicon 2011 с ос 15-ка и главина 15 която ще наплетеш и на шина +/- 20 тина лв.
Относно Rock Shox Sektor изглеждат добри за целта, не съм карал такава вилка, но и в най забития сайт са по 250-280 евро (по спомени) без доставка и тн. Като си купиш и главина и шина и тн нещата отиват доста над 500лв. Ако държиш на Rock Shox може да разгледаш Tora, ще пасне като ход на рамката и е 350 – 370лв. Аз лично ти препоръчвам Epicona, много по-добра вилка е в сравнение с Torata карал съм и двете вилки. Може да разгледаш и Marzocchi 44 серията моделите от 2010 и 2011, има модели с ход 130 140мм, но ти препоръчвам да не надвишаваш допустимият ход на рамката, имайки предвид килограмите ти и това, че вилката ще работи по-зле от кофти ъгъл.
:beer:
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Назад към All Mountain/Ендуро продукти