Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте!Миналата година си сменях лагера/и на колелото.Не се сещам обаче 1 или 2 бяха сега ще обясня за кои става въпрос.Става въпрос за оста, която е на педалите или както си му викам аз един вид колянов вал .Та въпроса ми е трябва ли да смъкна зъбното колело на скоростите в смисъл от нея страна ли се тръгваше да се смени лагера или от противоположната страна?Ключ за смъкването на педала си имам
Да, и аз не разбрах за кои компоненти точно става дума. Което значи, че е най-добре да посетиш сервиз, или поне да научиш кое как се нарича по велосипеда, например от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 1-focus001
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аз и сервиз ... не се връзва Наистина по колелетата не знам точно как се казват частите.Колелото ми е старо и дори като ново струваше не много пари.Лагерите единственото, което знам за тях е, че са със съчми.Става въпрос за лагерите на "Курбели, предни венци и средно движение"
Значи става въпрос за средното движение.От твойте обяснения мисля,че средното ти не с капсоловани лагери(има 2 лагера).Препоръчвам ти ако имаш средства да си вземеш едно средно с капсуловани лагери.
Благодаря за предложението, но си спастрям парите за скутер мисля, че е по-добра инвестиция Имам още 1 въпрос.Може ли лагерите да се заминават от по-големите обороти така да се каже на които карам?Обичам да карам най-често на 12 с минимум 25-30, а понякога и много повече да кажем до около 55-60.Все пак лагерите не са кои знае какви та вие как мислите?Също от по-рязкото тръгване или казано "с много газ" ?
Ами трябва да свалиш двата курбела,да развиеш лявата чашка и да смъкнеш оста.Изхвърляш старите лагери ако е останало нещо от тях(обикновенно се смачкват).Избърсваш хубаво мажеш грес тънък слой на чашките,слагаш новите лагери на оста с СЪЧМИТЕ НА ВЪН и от двете страни мажеш ги и тях леко и слагаш оста.После остава да се обере луфта и да се законтри средното.