Историята на един велосипед и неговия собственик

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Историята на един велосипед и неговия собственик

Мнениеот Antares » Съб Мар 26, 2011 12:11 am

Денят бе скучен. Сиви облаци бяха отрупали с оловната си маса небосклона. "Дриска" продължаваше да върти педалите. Не, не тези в "Калигула", а тези на колелото си. По лицето му бяха изписани черни точици... проклети насекоми.

Стамат беше 46 годишен, с бирено шкембе и подозрителна хигиена. Въпреки възрастта си той не бе напуснал още колибата на баба си и дядо си. Беше роден в Скутаре, но още на 10 години баща му го изгони, защото отказваше да се къпе и съседите заплашиха със саморазправа. Успя да завърши средното училище за селскостопанска техника, специалност "Оператор-техник на трактор" с преписване и най-вече защото прекопа лозето на директора. Обичаше да кара колелото си, да не се къпе, да се чеше, да пие и да мирише. Често се спречкваше с мантинелата, осовата линия и крайпътните храсти, но това беше основно, когато се връщаше от кръчмата в Ръжево Конаре.

Дриска изплю поредния майски бръмбар, който се възползва от широката му усмивка и факта, че половината му резци липсваха. Тъкмо отпиваше поредната глътка отвратително миришеща вода от никога неизмивания му бидон, когато видя от полето да му маха Харалампи. Харалампи беше едно от най-глупавите същества в Южна България, овчар, ерген и близък приятел на Дриска.

Стамат слезна от украйната си и се запъти към своя събрат по чашка.

- Не ме слушат тия овце - започна да се оплаква Харалампи, изплювайки храчка с размерите на средноголяма дървесна жаба - и времето ще се разваля.
- Остана ли ти от домашната гроздова? - без да му обръща внимание попита Дриска
- Да.

Домашната гроздова на Харалампи беше забранена на територията на Европейски Съюз със резолюция Nо167 от 15.10.2006-та, около месец след инцидента с немския турист, почитател на селския туризъм, който по неизвестни причини беше твърдо решен да опита автентична българска домашна ракия. Не лишаващия те от вкусови възприятия за поне седмица вкус, или миризмата, от която ти се втечняваше ушната кал бяха проблема, а факта, че пушеше. Отне им няколко часа да го загасят.

Дриска обичаше да пие от ракията на Харалампи. От там му дойде и прякора, или от няколко поредни инцидента, след злоупотребата с въпросната високооктанова субстанция. В нетрезво състояние усети, че карането на колело му доставя огромно удоволствие, вятъра в сплъстените му коси, мушичките в носа и Калайджиевите му мустаците, чувството за топлина и влага от допира със седалката, изпепеляващия вкус на харалампиевата ракия в устата, обсипаните с цвят прасковени дръвчета от околните ниви и далечния силует на планината. С първата си надница в ТКЗС си купи колело Балкан, но му го откраднаха цигани. После намери пред кръчмата в съседно село велосипед украйна. Не обичаше да гледа смъртта в очите, свлечен в канавката и молещ се на познатите му божества болката и кънтежа в главата му да спрат, но уви - това беше един от ефектите от ракията.

Сега обаче Стамат чувстваше едни много човешки тръпки да лазят по гръбнака му. Проклето разстройство, помисли си. Бе поел трудната задача да иде до съседното село да купи цигари на кмета от тамошния хоремаг, но сега с ужас установи, че не си е взел тоалетна хартия. Стамат впи жаден поглед в подаващия се от прокъсания панталон на Харалампи древен брой на вестник "Шок".

-----
to be or not to be continued
Последна промяна Antares на Съб Мар 26, 2011 12:32 am, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Re: Историята на един велосипед и неговия собственик

Мнениеот rsf » Съб Мар 26, 2011 12:21 am

:rofl: Много яко :D Oчаквам продължението с нетърпение :)
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот azze » Съб Мар 26, 2011 12:51 am

Добре разказано. :agree: Казвам го,защото успях да си представя доста детайлно тази храчка "с размерите на средноголяма дървесна жаба". :D
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот kubetata » Съб Мар 26, 2011 12:59 am

Antares написа:to be continued

Дано!!
Това ми оправи вечерта. :rofl: :rofl:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот PtD » Съб Мар 26, 2011 2:51 am

:lol2: :lol2: :lol2:

:clap: :clap: :clap:

На някои моменти просто не можах да се сдържа :rofl:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот PowerSlide » Нед Мар 27, 2011 10:37 am

azze написа:успях да си представя доста детайлно тази храчка "с размерите на средноголяма дървесна жаба". :D

И след изхрачването прави още няколко подскока :roll2:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Antares » Нед Мар 27, 2011 1:15 pm

След като натори обилно един шипков храст и аналния му сфинктер прочете за поредния хомосексуален брак между Слави и Годжи и други НЕ!актуални новини във "Шок", Дриска се върна при своя другар.
- Д*ба, мама му д*ба, трябва да ходя до онуй другото село за цигари. Я дай една глътка за отскок.
Харалампи подаде една бутилка от Олио калиакра, чудесна бутилка, набор '86 и Дриска отпи смела глътка от огнената вода.
Очите му се ококориха и юнашки сълзи текнаха, проправяйки си път по каменното (от мърсотия) лице. Сбогува се със своя другар, забрави да благодари за почерпката и яхна отново верния си велосипед.
Отдавна бе скъсал с помощните колелца, но след такава глътка ракия се надяваше да не беше. След третия опит да установи правилната последователност на качване, сядане и въртене на педалите, Стамат потегли по разбития асфалт. Украйната му скърцаше, веригата скрибуцаше с типичния звук на механика, никога не виждала смазочни материали (органичните, следствие на дефекиране и повръщане не се броят). Седалката беше дебела, с пружини, наквасена с... есенцията на прякора на ездача си.
"Абе по туй шосе ли трябваше да се ходи до съседното село", се гонеха като стари запорожци по високопланински път мислите на Дриска. Шосетата бяха две - по едно от всяка страна на селото, но това никога не му пречеше да ги обърка.
Обедното слънце излезна от прегръдките на облаците и напече асфалта и самотния колоездач. Мараня започна да се издига от асфалта и по-лошо - от колоездача. Неутрален наблюдател би забелязал как лястовичките започнаха да кръжат по малко по-странни траектории и доста от тях да падат на земята, от неземната смрад, излъчвана от Дриска, но едва ли някой в радиус от 5 километра би могъл да остане неутрален в този момент.
- Пу де*а, заваляха лястовици. Прав беше Харалампи, че времето се разваля - каза на колелото си Дриска. Беше го кръстил Прокопи, на любимата си интимна овца от стадото на дядо си.
----------
?следва продълшение...
Последна промяна Antares на Нед Мар 27, 2011 1:19 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот spirov92 » Нед Мар 27, 2011 1:19 pm

Антарес, ти си болен :bowdown: :rofl:
spirov92

Мнениеот Sasho_snegorina » Нед Мар 27, 2011 7:26 pm

Реших да прочета първата част от жалкия опит за създаване на нещо свястно... явно вие, хора си имате някви много извратени критерии за оценяване на творби... Сега разбирам защо плюете по разказа, публикуван от мен, защото не е написан с такива цинични изрази и "похвати", съчетани с толкова вулгарни думи.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот Antares » Нед Мар 27, 2011 8:33 pm

С тая разлика, че не се приемам на сериозно нито "произведението" си, нито газта, която пикаеш ;)
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот nqkoiem4o » Нед Мар 27, 2011 10:22 pm

Sasho_snegorina написа:Реших да прочета първата част от жалкия опит за създаване на нещо свястно... явно вие, хора си имате някви много извратени критерии за оценяване на творби... Сега разбирам защо плюете по разказа, публикуван от мен, защото не е написан с такива цинични изрази и "похвати", съчетани с толкова вулгарни думи.

+1
И бог е луд!!!

skypе:saho6411
nqkoiem4o

Рейтинг: 1208

Мнениеот Watanabe » Нед Мар 27, 2011 10:28 pm

Antares написа:to be or not to be continued

Ту би, ту би :agree: :praying:
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот venci95 » Нед Мар 27, 2011 10:34 pm

Е това е де,ясно...отново доказателство,че българин-а е еб*хти простия тип...смешно а? :dontknow: Един българин би се кефил само на,турбо селения,мега простотия и пр.Какво е определението за простак?Едно от значенията на тази дума е невъзпитан човек-говоренето на простотйййй,поне според мен е присъщо за простаците,а?Как един супер еродиран,начетен,интилигентен критик,може да е простак?Просто съм ИЗУМЕН!!!Вие,критиците,интелигенцията на България,начетените личности на българския народ,който не толерират простотията,грешния правопис и просто НЕ МОГАТ да четат мнения с грешен правопис да пишат/кефАт на ТъкВиз простотйй според мен това показва истинската ви същност!Ако един човек се опита да направи нещо интересно,увлекателно и добро като сюжет вие ще му се изДрискате в темата,но ако автора се ИЗСЕРЕ като самосФал в темичката вие ще кажете-супер яко,браво или "оправи ми вечерта"!Браво де,супер сте браво!Ако някой пише неправилно вие ще го осерете,че учи малките посетители на форума на грешен правопис,глупости и пр.,но ако някой се подиграва с чужд труд,отделеното време за създаване на нещо и говори...меко казано глупости,ругатни и псувни,подронва достойнството на друг съфорумник няма проблем нали?Само ще кажа СПРЕТЕ да сте лицемери! :banghead:
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот did » Нед Мар 27, 2011 10:49 pm

Пешо, я кажи какво станало, когато Дриска се срещнал с най-изявения писател на съседното село!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Antares » Нед Мар 27, 2011 11:05 pm

venci95 написа:простотйййй
От този момент спрях да чета, щото се превивам от смях :D

О не! Има още!
venci95 написа:интилигентен
БУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
пИчелиш!
---------------
Ако ми остане време на работата - ще опиша срещата с "Дърдонките"... А т'ва определено ще го кача и в e-bane.net ^^
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот fall_out » Нед Мар 27, 2011 11:30 pm

Аз пък като виден селянин се изкефиф, щото имам баба и дядо в Ръжево Конаре, и я съм бил у кръчмата :D

Иначе за написаното, може би в момента не ми е смешно, но това го чета с огромно усилие. Предната глупост ме увличаше.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот fastera2 » Пон Мар 28, 2011 1:59 am

Имаш грешка във заглавието.Цял ден се чудя дали да я кажа.Според мен трябва да е "неговияТ".

П.П Извинявай,но после се сърдим като ни рисуват като "тоалетна чиния"...Всеки да поразмишлява сам за себе си.
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот venci95 » Пон Мар 28, 2011 6:16 am

Antares написа:
venci95 написа:простотйййй
От този момент спрях да чета, щото се превивам от смях :D

О не! Има още!
venci95 написа:интилигентен
БУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
пИчелиш!
---------------
Ако ми остане време на работата - ще опиша срещата с "Дърдонките"... А т'ва определено ще го кача и в e-bane.net ^^

Това е спЙцЙалну на твоята темичка...дрягата без смисъл! :beer:
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот Antares » Пон Мар 28, 2011 6:42 am

teenproblem FTW :lol:
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Пон Мар 28, 2011 7:44 am

Ааааа нееееее! :lol2: Freak fight, FTW!!!

venci95, май по-добре да не пишеш за еродиция и интилигенция, щото явно нямаш досег с тия две понятия (е, поне с първообразите им :emlaugh:)

P.S. Да, знам че е безсмислено да сипвам, щото така и така няма да разберат. Ама пък ми е забавно :8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Antares » Пон Мар 28, 2011 8:14 am

:lol2: еродицията я бях пропуснал! Това е сигурно сливане на еротика и ерудиция :D

'начи трябва да включа и овцата Прокопи в сюжета...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Rayko » Пон Мар 28, 2011 9:43 am

"Боби Риска и Стамат Дриска - направете паралел между двата титана, носещи в душите си непреходни човешки ценности и възвишеност"
Може би, това ще бъде темата на зрелостния изпит по литература тази пролет.

Ако трябва да взема страна в тази научна дискусия - гласувам за Дриска (нищо, че в моите представи не е дорасъл за Титан, а е един прост Циклоп)
Стамат е пародиен персонаж, който предизвиква съчувствие и умиление у читателя. Той, дори да се напъне до краен предел, едвали ще съумее да наака всички храсти, намиращи се по пътя между две села. Тоест, ако се изразя научному, бих казал че неговият обсек на действие е малък и ехото от пръднята му няма да отекне в стъклената сграда на европарламента.

По съвсем друг начин стоят нещата в класическият епос на Сашо Снегорина. Неговият герой Боби, трудно може да спечели нечии симпатии. Той е една гнила ябълка, която под лъскавата си обвивка има сърцевина от горчив мухъл. Това здраво момче, не може да произведе друго, освен купчина лайна, които са достатъчни да се размажат по всички автомагистрали, не само в България. В тях сме затънали до гушата и вече сме свикнали, но миришат и в Европа.
Последна промяна Rayko на Пон Мар 28, 2011 10:38 am, променена общо 2 пъти
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот eMcKu » Пон Мар 28, 2011 10:03 am

Rayko написа:"Боби Риска и Стамат Дриска - направете паралел между двата титана, носещи в душите си непреходни човешки ценности и възвишеност"
Може би, това ще бъде темата на зрелостния изпит по литература тази пролет.

Почвам да се готвя.
Венци95, евала ти правя - толкова кадърно мнение в този форум, от доста време не е имало. С високата ти интелигентност, боравенето с термини и начина ти на изразяване, направо скри Антарес и компания в десния скъсан джоб на Дриска.
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Admin » Пон Мар 28, 2011 6:59 pm

Чудесни литературни вечери сте си спретнали. :D
Аз дългия разказ, публикуван от Сашо, не съм чел - уви, нямам време, а списъкът с must read творби е достатъчно голям и без него. Затова и не мога по никакъв начин да го коментирам.
Няма да коментирам и разказа на Пешо, поради ред причини.

Това, което ми направи впечатление обаче, е следното: всички добре се нахвърляте върху неграмотните коментари на някои подрастващи потребители (например venci95) и с пълно право - говори се за литература, а един коментар с 10-20 грешки в него по повод литературна творба... не е за говорене. В това отношение напълно ви подкрепям - грамотността е важно нещо, и на мен ми е писнало от липсата й, затова и правилата на форума предвиждат дори санкции в тази насока.

Само ми обяснете, аз ли чета погрешно, или вие не забелязвате и някои други грешчици (без претенции за изчерпателност - всъщност имаше и още, но не си струваше да ги отбелязвам):
...инжИнер ...значи запорожецА е ...

Въпреки възрастта си, той не бе напуснал

без да му обръща внимание, попита Дриска

сЪС резолюция

от която ти се втечняваше ушната кал, бяха проблемА, а фактА, че пушеше

От там му дойде и прякорА

вятърА в сплъстените му коси... изпепеляващиЯ вкус

...болката и кънтежА в главата му да спрат

Олио "Калиакра"

никога не_виждала

С никого не се заяждам и никого не искам да критикувам, но все пак... искам да допринеса и аз за обективността във форума. :) Добре е човек, като извършва някое от споменатите действия, да има някаква сериозна основа, от която да го прави. Аз самият често допускам грешки и много трудно си ги забелязвам при прочит на собствени текстове, затова винаги съм благодарен на хората, които ми ги посочват. Знам какво е. Затова си позволявам да критикувам за правопис само прилагайки правилата на форума, което на практика засяга най-драстичните случаи на неграмотност. В тези две теми обаче, кой ли не се изреди да критикува за правопис, пунктуация и т.н. Лично за мен, от всички писали в темата, само двама души пишат толкова грамотно, че да се отнеса с уважение към критиките им в тази насока. Само двама. Ако трябва, ще ги назова и поименно, макар че едва ли е необходимо.
Затова апелирам към всички критици - поглеждайте и себе си, когато критикувате другите. Особено пък когато се стараете и да ги иронизирате. Защото на моменти пародията започва да изглежда с обратен знак.

Извинявам се на автора на цитираните от мен текстове! Не искам да го засегна. Избрах него заради дължината на текста и заради очевидната цел да иронизира другия текст. Но и за всеки друг от критиците, с изключение на споменатите двама, мога да намеря десетки мнения във форума с достатъчно съществени грешки.

Като заключение: не е лошо да се изказва градивна критика, напротив. Много е полезно даже! Но трябва да има и мярка. Когато решите да посветите съществена част от дневните си коментари във форума, за да критикувате някого, поне се уверете, че не може някой да ви "засече" с няколко натискания на мишката. :peace:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Antares » Пон Мар 28, 2011 7:04 pm

Любо, сигОрен съм, че и още толкова грешки могат да се намерят :) Реално погледнато основната редакция, която съм правил на тия дрис... творби е била стилистична. Също и там покорно понасям критики всякакви :)

Което е добър повод най-накрая да си кача пустия spellcheck, че все ме мързи :]
-----------
Admin написа:
сЪС резолюция
?

За туй изпитвам известни съмнения.
-------------
Ред:
Резолюция не започва нито със "с", нито със "з".
--------------
РеРед: А когато предходната завършва на "с" или "з"?
Последна промяна Antares на Пон Мар 28, 2011 7:27 pm, променена общо 2 пъти
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Admin » Пон Мар 28, 2011 7:18 pm

Доколкото си спомням, правилото гласи, че "със" се използва, когато следващата дума започва с буквите "с" или "з". Аз не знам да има изключения. Ако има, и за мен ще е интересно да ги науча. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот fall_out » Пон Мар 28, 2011 8:02 pm

В желанието си да покажете колко сте по-добри от другите във всичко, показахте незнанието си за елементарни правила за писане и ред други неща. Но няма смисъл да се задълбава. Кога като индивиди ще започнете да осъзнавате, че не сте нищо по-особено от средно статистически българин (жител на тая планета). Явно хората които се занимаваме с тоя спорт,туризъм или както и да се нарече( планинско колоездене) сме прибрали в раницата по едно огромно его и си го показваме само във форума.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 28, 2011 8:27 pm

fastera2 написа:Имаш грешка във заглавието.Цял ден се чудя дали да я кажа.Според мен трябва да е "неговияТ".

П.П Извинявай,но после се сърдим като ни рисуват като "тоалетна чиния"...Всеки да поразмишлява сам за себе си.

Историята на един велосипед и неговия собственик.
„Историята на <кого>?“ - На собственика,
а не „Историята на <кой>?“
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот fastera2 » Пон Мар 28, 2011 8:51 pm

hitar_potter написа:
fastera2 написа:Имаш грешка във заглавието.Цял ден се чудя дали да я кажа.Според мен трябва да е "неговияТ".

Историята на един велосипед и неговия собственик.
„Историята на <кого>?“ - На собственика,
а не „Историята на <кой>?“

Оле :evil: . Грешката е моя!Благодаря ти за пояснението!Цял ден съм мислил заблуди...
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот Antares » Вто Мар 29, 2011 8:38 am

Макар и творческата ми диария да не е секнатала, в името на мира, разбирателството и вечната дружба между народите - с остатъка от този псевдолитературен фекал смятам да наторя e-bane.net.
Дори и когато го направя - по изброените горе причини линк няма да дам. Ако някой се интересува - може да драсне лично.

Като финал и апел за катинар - поздравявам участвалите и засегнатите с тази песен.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Назад към Бла - Бла