Историята на един автомобил и неговият собственик

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Харесва ли ви разказът?

Да, страхотен е!
23
33%
Средна хубост.
7
10%
Не става!
15
22%
Не го прочетох.
24
35%

Общо гласове : 69

Re: Историята на един автомобил и неговият собственик

Мнениеот Sasho_snegorina » Чет Мар 24, 2011 7:57 pm

Не съм вярвал, че има толкова хейтъри в тоя форум, но странното е, че отрицателните мнения са все на хора над 25-30 години, нормално е да се стремите към по-кроткия живот :eyebrow: . Не знам само, защо си мислите, че тая тема съм я пуснал за вас и съм написал точно вие да си дадете мнението? Писали сте по един коментар - добре, дали сте си мнението, ама нужно ли е да цитирате някой, който се радвате, че също не я харесва и взаимно да се засилвате отново в отрицателна посока? Моля админът, или модератор да промени темата на анкета, нека тогава видим кой как мисли
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот niakoi05 » Чет Мар 24, 2011 8:04 pm

Също не разбирам защо това четиво буди у вас такава неприязън. :dontknow: Според мен е написано на достъпен език и е доста увлекателно...Не съжалявам, че го прочетох, дори обратното :peace:
Аватар
niakoi05

Рейтинг: 1227

Мнениеот PtD » Чет Мар 24, 2011 8:45 pm

Sasho_snegorina написа:Не съм вярвал, че има толкова хейтъри в тоя форум, но странното е, че отрицателните мнения са все на хора над 25-30 години, нормално е да се стремите към по-кроткия живот :eyebrow: .

Баце, толкова съм далеч от кроткия живот, дето не можеш и да си представиш. :lolup: (Тези, които ме познават лично, могат да потвърдят). Тук явно става дума за нещо друго - повечето от тези над 25-30 годишни са имали случай да прочетат и по някоя стойностна книга в живота си, докато повечето от другите явно четат предимно статуси във фейсбук и новини за Андреа и Софи Маринова. Просто критериите за оценяване са малко по-различни, сешш се?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот daf4ov » Пет Мар 25, 2011 12:33 pm

PtD написа:Баце, толкова съм далеч от кроткия живот, дето не можеш и да си представиш.

За това евала ти правя!

PtD написа:Тук явно става дума за нещо друго - повечето от тези над 25-30 годишни са имали случай да прочетат и по някоя стойностна книга в живота си, докато повечето от другите явно четат предимно статуси във фейсбук и новини за Андреа и Софи Маринова. Просто критериите за оценяване са малко по-различни, сешш се?

Хахаха статуси във фейсбук каза....и още куп глупости...поредното ти много 'силно изказване' в тази тема. :lol:
Ей това ви се чудя на вас...да не кажа във всички теми което се обсъжда нещо,вие го обръщате на спор.То е интересно ама до един момент... :puke2:

PtD написа:Прочетох я цялата, и мога да напиша горе-долу такова количество текст защо не ми хареса :)

Ето го другото супермен изказване :) Много силни думи а?
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот PtD » Пет Мар 25, 2011 12:42 pm

daf4ov написа:Хахаха статуси във фейсбук каза....и още куп глупости...поредното ти много 'силно изказване' в тази тема. :lol:

Нали? :popcorn:

daf4ov написа:Ей това ви се чудя на вас...да не кажа във всички теми което се обсъжда нещо,вие го обръщате на спор.

Кои "ние"? И къде видя спор? Изказвам си мнението по представения "материал", от нескромната позиция на що-годе начетен човечец.

daf4ov написа:
PtD написа:Прочетох я цялата, и мога да напиша горе-долу такова количество текст защо не ми хареса :)

Предизвикваш ли ме? Едно кратко есенце на тема "Клишето и неговите проявления", а? :smokin:

П.П. Който се интересува все пак от майстори на късия разказ, препоръчвам Робърт Шекли. :bowdown:
Аватар
PtD

Мнениеот Antares » Пет Мар 25, 2011 1:21 pm

Станислав Лем също има попадения.

И се научете да различавате "хейтъри" от критици. Към автора - ако си очаквал само хвалби и позитивни оценки - слез на земята. Това не е фейсбук, където имаш само опцията "харесва ми". Тук ако нещо не ни хареса - имаме правото да го кажем, нали? Чел съм далеч по-стойностна литература, писана от аматьори. Не мога да разбера защо скачаш като ощипана второкласничка, при първата критика.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bikerider » Пет Мар 25, 2011 4:28 pm

Sasho_snegorina написа:Не съм вярвал, че има толкова хейтъри в тоя форум, но странното е, че отрицателните мнения са все на хора над 25-30 години

Досега мълчах тактично, за да не допринасям за стъпкването на ентусиазма ти, но щом обърна тая страница ето ти моите критики:
1. Неграмотен си, пълно е със стилистични и синтактични грешки. За препинателни знаци да не говорим.
2. Стила ти е постен, издава беден речник. Опитай да сменяш изразите.
3. Повтаряш едни и същи конструкции, отегчително е. Направи си хубав план предварително, оформи структурата и тогава пиши.
4. Дълбаеш в излишни подробности, които утежняват сюжета и разсейват. Няма нужда от толкова описателен стил, ако искаш да грабнеш читателя с повествование.
5. Не приемаш доброжелателни критики. Ако очакваш да чуваш само хубави работи за себе си, моли се да не ти се случи никога. Пожелавам ти го от сърце.
6. Не разбираш, че всички моменти, за които те критикуваме са точно тези моменти, които правят една добра творба. Струва ми се, че подценяваш читателя или не можеш да се поставиш в ролята на читател.

Така, сега е момента да ни обясниш ако не си искал да чуеш критики, защо си постнал в публичен МТБ форум ? Малко се получава като с кривата ракета и космоса, нищо лично, но е факт.

Edit: редакция, синтаксис.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Мар 25, 2011 4:57 pm

Еее, разбира се. Лем също ми е от любимите. Трурл и Клапауций :nuts:

@Всички, избрали опция 1: Трябва да четете повечко, и то качествена литература.
Аватар
PtD

Мнениеот venci95 » Пет Мар 25, 2011 5:33 pm

Разказът си е съвсем нормален,какво като има грешки-за тях има редактори и прочее. :idea: Фен съм на немските коли,високите скорости-да хареса ми,мразя НСО и полицията!Мразя и политиците-в този разказ те биват осъдени-да хареса ми,не ми хареса единствено края който е наистина доста тъжен,но живота е "радост и тъга",нали така,не се впрягаите много,косата ви ще започне да побелява...още по-бързо ако продължите така!Поздрав на всички...админи,модератори,хейтъри и разбира се на световно известните критици в областта на литературата и криминалния жанр PtD и did!

п.п.Благодаря за минусите предварително..и да знам,че ще откриете всичките ми постове,че и на тях да цъкнете по едно минусче!
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот did » Пет Мар 25, 2011 5:45 pm

venci95 написа:Разказът си е съвсем нормален,_какво като има грешки_-_за тях има редактори и прочее. :idea: Фен съм на немските коли,_високите скорости_-_да, хареса ми,_мразя НСО и полицията!_Мразя и политиците_-_в този разказ те биват осъдени. Да, хареса ми. Не ми хареса единствено края, който е наистина доста тъжен,_но "животът е радост и тъга",_нали така? Не се впрягаите много,_косата ви ще започне да побелява..._още по-бързо, ако продължите така!_Поздрав на всички_админи,_модератори,_хейтъри и разбира се, на световно известните критици в областта на литературата и криминалния жанр - PtD и did!

Малка част от грешките са ти в червено. Едва ли съм маркирал всички. За стила на писане - няма да коментирам.

Ако в девети клас бях предал на учителя си съчинение от 5 страници, на които съм допуснал толкова грешки, колкото ти на 4 реда текст, щях да имам двойка.

Наречи ме както искаш, но мен това МЕ ДРАЗНИ! Не мога да го чета. Щом някой пише така, значи не заслужава да го чета.

Потърсете в гугъл кое психично разстройство е дефинирано като "войнстващо невежество"!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Пет Мар 25, 2011 6:21 pm

дребен съвет към автора - запознай се с пътната карта на България
накратко - пътувайки от София за Варна през Витиня - Велико Търново - Търговище - Шумен - Варна, влизаш в града от магистрала "Тракия".
Практически няма как да се влезе през Аспарухов мост пътувайки по този маршрут. Но пък и да имаш таланта да го направиш, след моста следва пътя за Бургас или влизане в ж.к. Аспарухово, където понятието "трафик" е меко казано неуместно.
:)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Antares » Пет Мар 25, 2011 6:21 pm

Пак опираме до това - хората не четат. Все прочел повече от две книги, говоря за художествена литература, различни от булевардните романчета на "Херпес" (хермес де) ще оцени горното като постно.

Ама ако цял живот ядеш лайна - нормално е мухлясалия кренвирш да ти се стори деликатес...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Пет Мар 25, 2011 6:33 pm

Лошото е, че като твърде дълго време ядеш лайна, накрая си готов с живота си да защитиш тезата, че лайната са най-полезната и вкусна храна.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Sasho_snegorina » Пет Мар 25, 2011 7:50 pm

Заради мненията на Всевишните, които прочетох останах доста сериозно разочарован от нивото на човечност в тоя форум. И то от мненията не на кого да е, а на личности, които мислех, че са сериозни и са над това, да имат за цел да трупат своите негативи толкова дълго време върху някакъв си разказ. Не мога да си обясня обяда и вечерява ли ви изядох, че толкова много озверявате? Айде малко по-човешки, а? Явно сте толкова целеустремени да критикувате, че не можете да прочетете началните 2-3 реда на поста ми, над историята?
@bikerider, КРИТИКЪТ, можеш ли първо да се увериш кому е статията и тогава да нападаш?
Sasho_snegorina написа:реших да пусна една доста интересна история написана от един познат.

Честно казано, чак ви се чудя на акъла... днес времето беше чудесно, карам си по трасенцата, в това време ми звъни телефона, за да ми кажат, че във форума се заформя групировка срещу мен :rofl:.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Мнениеот M.Wasilew » Пет Мар 25, 2011 8:59 pm

Незнам какво само мрънкате ?! Като не ви харесва пишете че не ви харесва там , гласувате и си заминавате! На всеки позитивен коментар сто хиляди негативни .. от едни и същи хора ! Простоо незнам . :eek:
Аватар
M.Wasilew

Рейтинг: 1282

Мнениеот Antares » Пет Мар 25, 2011 9:07 pm

Sasho_snegorina написа:Честно казано, чак ви се чудя на акъла... днес времето беше чудесно, карам си по трасенцата, в това време ми звъни телефона, за да ми кажат, че във форума се заформя групировка срещу мен :rofl:.
Което говори прекрасно за приятеля ти, който освен, че в прекрасното време кисне във форума - дори ти се обажда, за да сподели тази безценна информация. Разбира се, ако това е действителност (в което се съмнявам), а не твой опит да доукрасиш настоящата ситуация.

@Василев - изказваме градивна критика. Мрънка тоя, който не е способен да я понесе.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Sasho_snegorina » Пет Мар 25, 2011 9:46 pm

Всички на приказки сте велики в създаването на много по-добри и безгрешни, харесващи се на всеки читател - разкази, поеми и като цяло творби. Споделете ги и ще ви повярвам. Тогава думите ви, наистина ще придобият някакъв смисъл, за сега са просто ненужен пълнеж. Ваш ред е, докажете, че високомерното ви държане е съвсем заслужено!
Аватар
Sasho_snegorina

Мнениеот Antares » Пет Мар 25, 2011 9:58 pm

Ти трябва ли да си инжинер по двигателите, за да прецениш, че поведението на даден двигател не ти харесва? Или щом не си - значи запорожеца е свръх-добра кола и трябва да я хвалим.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот M.Wasilew » Пет Мар 25, 2011 10:36 pm

Човек , то критика критика .. ама вие напълнихте темата с ненужни цитирания, отговори , спорове и т.н. ! Вместо някой който му харесва да го чете , той ще зяпа разни глупави спорове. Не е тук мястото за :sniper: :qright: Star Wars
Аватар
M.Wasilew

Рейтинг: 1282

Мнениеот mors » Съб Мар 26, 2011 12:40 am

Не съм прочел разказа, но тая тема ми докарва масивен (facepalm) :D
Velosiped ist Krieg
http://egopolitico.org/
Аватар
mors

Рейтинг: 1213

Мнениеот daf4ov » Съб Мар 26, 2011 1:04 am

daf4ov написа:Ей това ви се чудя на вас...да не кажа във всички теми което се обсъжда нещо,вие го обръщате на спор.

ptD написа:Кои "ние"? И къде видя спор? Изказвам си мнението по представения "материал", от нескромната позиция на що-годе начетен човечец.

Кои вие...не ми се изреждат поименно,ако може така да го нарека.
Следя форума от известно време,има няма няколко години.Много съм разочерован от глупостите които се пишат.Но това настрана,дразня се от ей такива спорове.Ти си един от тези които по-рядко ми правят лошо впечатление,даже не сещам за подобен случай,но както и да е.Не че те пука какво мисля.
Къде съм видял спор?
Почти навсякъде и не по интересният начин проведен спор :) Затова последно време бях спрял да посещавам и да пиша в форума.

daf4ov написа:

PtD написа:Предизвикваш ли ме? Едно кратко есенце на тема "Клишето и неговите проявления", а? :smokin:

П.П. Който се интересува все пак от майстори на късия разказ, препоръчвам Робърт Шекли. :bowdown:

Не бих казал че,те предизвиквам.Нямам това за цел,но ако го приемаш за предизвикателство,заповядай :) Въпреки че ако съм на теб няма да се хвана да пиша,нещо такова,особенно в такъв дълъг вариянт,както казваш.
Просто казвам че,много силно се изказваш.
В повече подробности няма да навлизам.

Някой ден ако имам възможност,тоест време,с удоволствие бих зачел Шекли...

Преди и изобщо ако решиш да ми отговориш нещо,си представи ако бях реагирал остро на твоето изказване.Kaкво щеше да се получи...поредната глупава...даже няма да казвам какво.Сам го знаеш : )
Аватар
daf4ov

Мнениеот PtD » Съб Мар 26, 2011 2:47 am

daf4ov написа:Някой ден ако имам възможност,тоест време,с удоволствие бих зачел Шекли...

Moже да прозвуча еретично, но според мен четенето на книжки е по-важно от карането на колело. Може би само за нас, "над 25-30 годишните чичковци". :8D:
Аватар
PtD

Мнениеот daf4ov » Съб Мар 26, 2011 11:31 am

PtD написа:
daf4ov написа:Някой ден ако имам възможност,тоест време,с удоволствие бих зачел Шекли...

Moже да прозвуча еретично, но според мен четенето на книжки е по-важно от карането на колело. Може би само за нас, "над 25-30 годишните чичковци". :8D:

Аз колело не карам от доста време.За съжаление или не,е така.
Не съм от тези които мислят само за колело.
Аватар
daf4ov

Мнениеот Alpina » Съб Мар 26, 2011 11:56 am

daf4ov написа:Не съм от тези които мислят само за колело.

И не само за него не мислиш :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот boriss13 » Съб Мар 26, 2011 7:17 pm

Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот dimochito » Съб Мар 26, 2011 9:41 pm

Относно историята: Да, харесва ми, но не е нещо особено. Определено ми харесва, че е наблегнато на малките детайли. Определено има повече хубави неща, отколкото лоши :)
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.

Price/weight/performance my friend. Pick 2.
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Мнениеот bikerider » Пон Мар 28, 2011 2:48 pm

:offtopic:

Sasho_snegorina написа:@bikerider, КРИТИКЪТ, можеш ли първо да се увериш кому е статията и тогава да нападаш?

Нападнат ли се чувстваш? Моите съболезнования. Няма да коментирам нищо повече, бъди щастлив и си пиши с радост. Пардон, не ти, а "познатия" ти :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Мар 28, 2011 6:10 pm

bikerider написа::offtopic:

Sasho_snegorina написа:@bikerider, КРИТИКЪТ, можеш ли първо да се увериш кому е статията и тогава да нападаш?

Нападнат ли се чувстваш? Моите съболезнования. Няма да коментирам нищо повече, бъди щастлив и си пиши с радост. Пардон, не ти, а "познатия" ти :)

И на мен през цялото време ми е странна тази гореща защита на "познатия"...
Аватар
PtD

Мнениеот Antares » Пон Мар 28, 2011 6:27 pm

Е, то е повече от ясно. Толкова емоционална реакция би могъл да изрази единствено някой, който е вложил нещо от себе си вътре. Пък било то пот и други секрети, като Веселин Маринов.

Отделно и че типа е от Видин, а съм забелязал че в Бермудския Триъгълник Видин-Враца-Монтана мутревщината е силно популярна и уважавана :]
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Пон Мар 28, 2011 6:58 pm

Antares, изказваш се силно неподготвен...
C'est la vie
Аватар
Alpina

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла