Проблем с Boxxer Solo Air.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Boxxer Solo Air.

Мнениеот PRobably » Сря Мар 30, 2011 12:52 pm

Има празен ход от 2-3 сантиметра.Разглабях,сглабях,досипвах масло,какво ли не правих и пак го има. :banghead: Отначало мислех,че проблема идва от въздушната пружина,но след като го разглобих разбрах,че не е от там.Празния ход идва от стеншъна с хидравликата,като го извадя и натисна буталото не се връща само до края,остават точно 2-3 сантиметра.На какво може да се дължи това? Също така възможно ли е във вуздушната пружина да има твърде малко въздух?
малко по-късно ще направя клип да се види какво точно имам предвид,че така написано не е много ясно...
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Re: Проблем с Boxxer Solo Air.

Мнениеот bio » Сря Мар 30, 2011 1:23 pm

PRobably написа:Има празен ход от 2-3 сантиметра.Разглабях,сглабях,досипвах масло,какво ли не правих и пак го има. :banghead: Отначало мислех,че проблема идва от въздушната пружина,но след като го разглобих разбрах,че не е от там.Празния ход идва от стеншъна с хидравликата,като го извадя и натисна буталото не се връща само до края,остават точно 2-3 сантиметра.На какво може да се дължи това? Също така възможно ли е във вуздушната пружина да има твърде малко въздух?
малко по-късно ще направя клип да се види какво точно имам предвид,че така написано не е много ясно...

нямам такава вилка, но е напълно нормално хидравличната страна да не се връща сама. почти на 100% съм убеден, че тя се връща от въздушните пружини. нейната функция е само damping и там производните й. и какво значи 2-3 см празен ход, че без товар колелото потъва и имa sag, така ли ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот PRobably » Сря Мар 30, 2011 1:57 pm

bio написа:
PRobably написа:Има празен ход от 2-3 сантиметра.Разглабях,сглабях,досипвах масло,какво ли не правих и пак го има. :banghead: Отначало мислех,че проблема идва от въздушната пружина,но след като го разглобих разбрах,че не е от там.Празния ход идва от стеншъна с хидравликата,като го извадя и натисна буталото не се връща само до края,остават точно 2-3 сантиметра.На какво може да се дължи това? Също така възможно ли е във вуздушната пружина да има твърде малко въздух?

нямам такава вилка, но е напълно нормално хидравличната страна да не се връща сама. почти на 100% съм убеден, че тя се връща от въздушните пружини. нейната функция е само damping и там производните й. и какво значи 2-3 см празен ход, че без товар колелото потъва и имa sag, така ли ?!?

Хах не,не е сага,като натисна вилката и тя се свие не се разгъва до началната си позиция ами остава 2-3 см ''празен'' ход,който трябва да издърпам с ръка за да се върне.Сега ще направя клип.

П.П
Видео: http://www.pinkbike.com/video/188504/
Последна промяна PRobably на Сря Мар 30, 2011 2:17 pm, променена общо 1 път
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот SeSSion » Сря Мар 30, 2011 2:03 pm

Пробвай да напомпиш вилката. :dontknow: :beer:
SeSSion

Мнениеот PRobably » Сря Мар 30, 2011 2:18 pm

Нямам помпа,но утре ще отскоча до някой веломагазин.Дано да е от там проблема,но се съмнявам...
Аватар
PRobably

Мнениеот i love bikes » Сря Мар 30, 2011 8:03 pm

И при мен е така. Карам с Рейс. Не мисля, че това е проблем :)
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот PRobably » Сря Мар 30, 2011 8:49 pm

Стига бе как това не е проблем,нали губиш ход,а и след като нормалните вилки нямат празен ход,значи е проблем.Най-лесно е да я занеса в някой сервиз да ми вземат парите,но това го оставям за краен варянт...
Аватар
PRobably

Мнениеот webster1102 » Сря Мар 30, 2011 9:04 pm

Аз имах същия проблем,но с друга вилка.Имаше прекалено малко въздух.Напомпих я,и проблема изчезна.Много е вероятно и при теб да е така.
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот PRobably » Сря Мар 30, 2011 9:07 pm

Дано да е това.Утре ще отида да я напомпам повече,надявам се да се оправи.Благодаря на всички. :beer:
Аватар
PRobably

Мнениеот 5roff » Чет Мар 31, 2011 8:28 am

PRobably написа:Дано да е това.Утре ще отида да я напомпам повече,надявам се да се оправи.Благодаря на всички. :beer:

Това е и според мен. Карам вилка на въздух и когато е под 80-90 psi има около 0.5-1.0 cm* "празен ход"

* вилката ми е 80mm.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот daf4ov » Чет Мар 31, 2011 10:15 am

Като гледам колко е мека...
И моя боксер става така като му изпусна70-80% от налягането.
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот asench » Чет Мар 31, 2011 11:39 pm

Това си е проблем точно от стеншъна с пружината.
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Апр 01, 2011 1:34 pm

Имах такъв проблем с Reba Race, тъй като бях налял повече масло при демпера (десния крак). След последната смяна на маслото и наливане на точното количество отново целия ход е на разположение.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот PRobably » Пет Апр 01, 2011 3:12 pm

Вече 2ри ден не намирам време да отида да я напомпам.Утре се надявам да имам транспорт и да мога да отскоча до бас,там ще я напомпам и ако не се оправи ще пиша.
Аватар
PRobably

Назад към Веломеханик