Въпрос за ново колело

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за ново колело

Мнениеот jasen » Нед Апр 03, 2011 9:57 pm

Мисля да си взема нов велосипед и съм си харесал този : http://ridespot.net/productdetails.php?productID=11578 , но с бб7 185мм. Не разбирам много , но обичам планината и често ходя да карам . За жалост съм от тези които правят грешката да си купят "мекица" за 500 лв. :bawling: и ми е тежка и неудобна. Та питам дали колелото което съм избрал е добро за мен .
Карам градско и крос кънтри и малко дх (но не го бройте) . тежа 46 кила и съм висок 1.60 (ако има значение). Бюджетът ми е 750 лв макс

П.П : Благодаря предварително и се извинявам ако съм казал някаква глупост :D
П.П2 : Не приемам неща от сорта на "Събери повече пари" защото и това ми е много :nono:
Аватар
jasen

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за ново колело

Мнениеот Burned » Нед Апр 03, 2011 10:50 pm

Изборът ти е добър, но DH не го карай или поне не прекалявай с възможностите на велосипеда. Не знам само как за 750лв. ще го вземеш с BB7, но твоя си работа. Предполагам, че и сам си разбрал, че си за 16.5" рамка, така че не мисля, че има какво друго да се каже. :agree:
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот jasen » Нед Апр 03, 2011 11:16 pm

Burned написа:Изборът ти е добър, но DH не го карай или поне не прекалявай с възможностите на велосипеда. Не знам само как за 750лв. ще го вземеш с BB7, но твоя си работа. Предполагам, че и сам си разбрал, че си за 16.5" рамка, така че не мисля, че има какво друго да се каже. :agree:

За бб7 не мога да ти обясня измислил съм го :D , знам че съм за 16.5 рамка .
Аз силно казано пускам дх , съмнявам се да се счупи не е от кашкавал :D
А дали може да се сложи 185мм диск без да повредя вилката ?
Когато прочетох за вредата от алкохола...,се отказах от четенето. :D
Аватар
jasen

Мнениеот lusi5001 » Пон Апр 04, 2011 5:32 pm

Потърси хт3 2010 година защото е същите компоненти но с дарт 2 и според мене е по добре :)
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот jasen » Пон Апр 04, 2011 8:43 pm

lusi5001 написа:Потърси хт3 2010 година защото е същите компоненти но с дарт 2 и според мене е по добре :)

Мерси , но не разполагам с 1050 лв. Ако съм гледал нещо различно от това което предлагаш , може да ме светнете. :peace:

П.П : Колко е максималният капацитет на рамката за хода на вилката?
Аватар
jasen

Мнениеот gesh0898 » Пон Апр 04, 2011 11:08 pm

jasen написа:П.П : Колко е максималният капацитет на рамката за хода на вилката?

130 mm. Аз я карам с Тора. Супер неудобна ми е геометрията на 130 мм, но дори на 110 да я настроя, пак ми идва малко ходът.
ПП: Видях, че си писал да няма коментари от сорта на 'събери повече пари', но ако прецениш, че можеш да отделиш още средства, замени вилката. Наистина ще ти е супер твърда.
Редакция: А продал ли си старата мекица? Ако не си, и половината пари да й вземеш, пак ще е супер! :)
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот jasen » Вто Апр 05, 2011 10:39 am

gesh0898 написа:
jasen написа:П.П : Колко е максималният капацитет на рамката за хода на вилката?

130 mm. Аз я карам с Тора. Супер неудобна ми е геометрията на 130 мм, но дори на 110 да я настроя, пак ми идва малко ходът.
ПП: Видях, че си писал да няма коментари от сорта на 'събери повече пари', но ако прецениш, че можеш да отделиш още средства, замени вилката. Наистина ще ти е супер твърда.
Редакция: А продал ли си старата мекица? Ако не си, и половината пари да й вземеш, пак ще е супер! :)

Ами , благодаря ти много , но за жалост наистина не мога да отделя повече пари .
Още не съм сигурен какво ще правя със старото колело (Drag Freeborn) , ако някой е заинтересован да пише ЛС , но на този етап не знам .

П.П : Още не съм събрал парите , но искам да знам за какво събирам . Моля ви , ако смятате че има нещо което трябва да знам за този байк или ако евентуално имате някакво друго предложение драснете 2 реда в темата :beer:
П.П2 : Голям проблем ли ще е ако карам лек All Mountain , не съм тежък (лятото 43-45) , (зимата 45-46) . :D
Мерси много
И за размера на ротора на спирачката въпроса още важи.
Аватар
jasen

Мнениеот Burned » Вто Апр 05, 2011 11:03 am

Лек АМ вероятно ще може, но не може да се отговори точно на този въпрос. За ротора - на практика XCR се разлуфтва от каквато и да е спирачка, най-много да ускориш процеса. :D
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот StanY » Вто Апр 05, 2011 11:05 am

Относно ht3 нищо не мога да ти кажа, тъй като карам колело с рамка ht2 и да ти кажа държи на скоци(както беше казал колегата FREERIDE RIDER карам нещо средно между DH и FR, но скачам по-малките скоци по пътеката). Колкото до размера на ротор-а на XCR повече от 160мм не е на добре, тъй като вилката почва да луфти. Един приятел я кара с 185мм с бб7 и вилката си има луфт. Ако смяташ да заменяш вилката с по-хубава според мен няма да е проблем да караш XCR-а 1-2 месеца с 185мм ротор.
Продава: viewtopic.php?f=19&t=131916
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
Аватар
StanY

Рейтинг: 1169

Мнениеот jasen » Вто Апр 05, 2011 11:16 am

StanY написа:Относно ht3 нищо не мога да ти кажа, тъй като карам колело с рамка ht2 и да ти кажа държи на скоци(както беше казал колегата FREERIDE RIDER карам нещо средно между DH и FR, но скачам по-малките скоци по пътеката). Колкото до размера на ротор-а на XCR повече от 160мм не е на добре, тъй като вилката почва да луфти. Един приятел я кара с 185мм с бб7 и вилката си има луфт. Ако смяташ да заменяш вилката с по-хубава според мен няма да е проблем да караш XCR-а 1-2 месеца с 185мм ротор.

Много ти благодаря , мисля да карам поне година с тази вилка , затова мисля да взема 160мм ротор , а в такъв случай бб7 или бб5 ? Смис. голяма ли е разликата и бб7 заслужава ли си в моя случай :) А под лек АМ имам предвид спускане ,леки скокчета ,катерене и такива неща по пътеките :D
Аватар
jasen

Мнениеот gesh0898 » Вто Апр 05, 2011 11:52 am

Pirate написа:От есента карам такава рамка /RAM HT3 16.5"/. За моя ръст /167см/ се оказа една идея по-удобна от предната ми рамка - Драг Гризли 17". Не мога да се изкажа категорично колко удобна е рамката, защото нямам голям опит, но поне на мен ми е много удобна. Гризли-то за една година каране ми беше омръзнало адски много заради късата горна тръба. С HT3-ката нямам такъв проблем, дори я карам с по-къса лапа - 75мм. Сравнена с HT2 при 3ката средното идва малко по-ниско. На горната тръба стойките за броните на жилата идват значително по-неудобни отколкото на HT2, заради горното си разположение. При използането на твърда броня от типа на Jagwire се налага доста прегъване на бронята. Даже много пъти съм се чудел дали да не разменя местата на минаване на броните за преден и заден дерайлъор. Относно изработката на самата рамка имам две забележки. Както и на другите рамки на Рам боята е много слабо място. Нанесена е без полагането на основа върху рамката. Слоя боя е изключително тънък. Тоест мината е 1-2 ръце примерно. Липсва лаково покритие. На мойта даже боята се олющи на места, без да е драна - при миене с вода, което ме води на мисълта, че рамката не е била добре почистена и обезмаслена преди пръскането. Ако някой си взима нова рамка не би било лошо да я даде някаде за пръскане на лак докато е гола! Другата забележка е към седалковата тръба. От вътре не е почистена добре от мустаци останали при райбероването и! Ако не се почисти особено внимателно колчете ще ви се надере от първото слагане! Другата особеност е, че на рамка като мойта 16.5" не може да влезне до долу колче със стандартна дължина 350мм и се налага по-късо или рязане! При муфата на средното поне при мен беше достатъчно само почистване на боята, за да се навият чашките на средно с външни лагери.

Карал съм колелото и на изкачвания и на спускания. Не съм усетил неудобство при спускане, даже напротив. Със смъкната седалка ми е било много удобно на спускания. Карам го с вилка RS Tora 130мм ход. По-висока вилка не би стояла добре на тази рамка. Даже ако колелото ще се ползва без много спускания може би ще изглежда по-добре със вилка с по-малък ход. Трябва да се има предвид, че рамката побира отзад не по-широка гума от 2.1. Може би някой Максис 2.3 би влезнал, бидейки по-тесни от други гуми със същия размер, но ще е твърде близко до чейнстея.

Аз избрах да си срежа колчето. Сега, честно да ти кажа, съжалявам. Ако не беше рязано, седеше на 4 см над седалковата тръба. Така и не ми се наложи да го ползвам толкова ниско, но какво да се прави...
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Назад към Продукти за крос-кънтри