член съм на друг много голям форум и общо взето ще си спестя задаването на дразнещите въпроси относно колелото, което си набелязах, защото прегледах доста теми във форума и намерих отговор на доста от въпросите си. Е, става дума за Аполон, който ще се кара като кардио дейност в града, парка...т.е. нищо екстремно, без спускания и т.н. Общо взето дилемата ми бе не относно компонентие на коелото, а относно вибрек vs дискови, но и на тези въпроси си намерих отговори. Нещото, което ме караше да клоня и да държа на дискове бе, че съм така да го кажем тежкоатлет - 105кг в момента и с колелцето ми преди 10-ина години (Крос със вибрейк) си спиииирах за има няма 100-200метра

1.На времето постигнах по-добро спиране (ако не значително, то поне осезаемо) като на вибрека си сложих от онези подкови, наречени брейк бустери, т.е. аз съм от хората, които твърдят, че от тях има ефект (макар и постигнат върху рамка със съмнително качество). Сега също имам желание да си намеря буустер, но ми се ще да бъде по възможност нещо по-качествено, а не за 10лв. В България продават ли се такива? Аз съм от София и, ако някой се сеща магазин, в който се продават по-качествени 'подкови', моля да ме насочи. принципно живея до един от bikes center-овете (Изток), но май имат само някакви за 10лв със съмнително качество.
2.Какви педали да си сложа, защото ми се иска да не са пластмасовите, но все пак да бъдат бюджетки (нещо за 20-30лв)?
3.Относно седалката съм готов да отделя също някаква сума пари, защото си е важен компонент. Принципно много хора са ми говорили, че тесните са за препоръчване. Така ли е?
Благодаря на отзовалите се!
Поздрави!