Помощ за избор на колело

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за избор на колело

Мнениеот GabaX » Нед Апр 10, 2011 7:49 pm

Здравейте! Крайно време е за смяна на колелото ми, което не е нищо особено, даже ме е срам да разказвам какво е и от къде идва, но се надявам това скоро да се промени с ваша помощ. Максимума който разполагам като средства е 1350лв висок съм 188 тежа 92 до 95кг и дължината на крака ми е 90см.Искам да го използвам за дълги разстояния по равни терени с родните ни дупки и за градско каране и скокчета до 40-50см като бордюри и други малки препятствия и скоростите да са 3х9. Спрял съм се на http://www.thebikelist.co.uk/scott/scale-80-2010/specs знам, че вилката му не е много подходяща за мен, но по-натам ще сменя и нея. Какво мислите, ще направя ли грешка с това колело, или няма?
Аватар
GabaX

Рейтинг: 1200

Re: Помощ за избор на колело

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 10, 2011 8:31 pm

GabaX написа:Спрял съм се на http://www.thebikelist.co.uk/scott/scale-80-2010/specs

GabaX написа:Искам да го използвам за дълги разстояния по равни терени с родните ни дупки и за градско каране

да, подходящо е
GabaX написа:и скокчета до 40-50см като бордюри

твърдо "не"!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: Помощ за избор на колело

Мнениеот GabaX » Пон Апр 11, 2011 3:47 am

Ozzie, това отрицание предполагам е заради вилката, спрямо моите размери каква трябва да бъде (знам, че тук е решаваща цената, но поне да имам представа колко пари да събера за да си взема нещо качествено след време и какво да бъде то) Относно колелото да питам дали е надеждно като сглобка и части, защото много не разбирам...
Аватар
GabaX

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри