ROCKSHOX DART3

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ROCKSHOX DART3

Мнениеот lorda1 » Съб Апр 09, 2011 9:27 pm

Сдобих се с въпросната вилка преди малко, но не съм доволен.Твърда е, не връща бързо(а рибаунда е на най-бърз), та да попитам това нормално ли е и ако не е, явно трябва профилактика.Още не съм я смазал, че се прибрах късно и направо оставих колелото.Та ако е нужна профилактика, то как се прави?Имах дуро, но при него като "изкъртя" врътката на рибаунда има място за шестогран, а тук е една пластмасва врътка.И още 1 въпрос-врътката на лок аута я въртя към катинарчето, за да се заключи, ма не се заклщючва, а пак малко потъва.Съжалявам, че темата е в грешен раздел, но нямам рейтинг за Веломеханик :crap:
maxvolume написа:Ей.. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
lorda1

Рейтинг: 1081

Re: ROCKSHOX DART3

Мнениеот venci95 » Нед Апр 10, 2011 9:27 am

Дори и да обясняваш,ние няма как да разберем колко точно твърдо работи и колко,бавно се връща заради ребаунда!Щом вилката ти има толкова проблемчета,я закарай в професионален сервиз и не се заемай ти със сервизирането и,предполагам,че няма да ти вземат кой знае колко пари,но...все пак ще бъде сервизирана от професионалист.Попринцип ребаунда си е келав на тази вилка...за твърдостта обаче немога да кажа същото-трябва да се погледне от професионалист!
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот royalracing » Нед Апр 10, 2011 10:24 am

venci95 написа:Дори и да обясняваш,ние няма как да разберем колко точно твърдо работи и колко,бавно се връща заради ребаунда!Щом вилката ти има толкова проблемчета,я закарай в професионален сервиз и не се заемай ти със сервизирането и,предполагам,че няма да ти вземат кой знае колко пари,но...все пак ще бъде сервизирана от професионалист.Попринцип ребаунда си е келав на тази вилка...за твърдостта обаче немога да кажа същото-трябва да се погледне от професионалист!
Най-лесно е да дадеш парите!Но защо при положение,че може и тук някой който разбира да го посъветва и да си оправи сам проблема,момчето ми е приятел и е разглабял бая вилки :) Предполагам стария собственик не я е поддържал добре.Бих те посъветвал да пръснеш малко силиконов спрей и ако няма резултат да отвориш вилката и да я изчистиш и смажеш..Ако това не даде ефект си е за сервиз.
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот venci95 » Нед Апр 10, 2011 11:13 am

Сега се сетих,може да пробваш с регулиране на въздуха в патрона,че да се оправи твърдостта,колко килограма си?
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот prokalnatiq » Нед Апр 10, 2011 12:54 pm

venci95 написа:Сега се сетих,може да пробваш с регулиране на въздуха в патрона,че да се оправи твърдостта,колко килограма си?

Мухахахахаххахахахаххах :rofl:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот lorda1 » Нед Апр 10, 2011 3:17 pm

venci95 написа:Сега се сетих,може да пробваш с регулиране на въздуха в патрона,че да се оправи твърдостта,колко килограма си?

Ех, да беше на въздух :nuts: Смазах я със силиконов спрей-по-добре е.Един приятел, дето е повечко килца ми я разработи и вече работи както трябва :) Горе-долу като Дуро, но има още малко да се желае.Странно, но при най-бавен рибаунд, тя връща за няколко секунди, а на най-бърз почти изстрелва.Това при дурото го нямаше.Нормално ли е?А и нещо друго-лок аута започва да действа чак на половината ход, което съм почти 100% сигурен, че не е наред.И добре ли е да продължавам да я смазвам със силиконов спрей MOTIP?За suntour знам, че е идеално, но до сега не съм карал rockshox..
lorda1

Мнениеот denises26 » Нед Апр 10, 2011 4:18 pm

Значи ребаунда, както го описваш е добре. На най-бавното по принцип трябва да връща бавно, а на бързото бързо, кое му е странното? Предполагам, че маслото може да се смемя (не е със запечатан патрон, като при XCR?). Ако е така няма да му се отрази зле една смяна на маслото. Също така ако ребаунда не те устройва, като скорост, по-гъсто масло ти дава по-бавен ребаунд и обратно. ;) Казваш, че локаута започва да работи към средата да хода. Доколкото знам заключването на тази вилка също става посредством маслото. Тъй, че може и да няма достатъчно количество масло. (това е само мое предположение) А колкото до спрея. Няма проблеми, аз също смазвам с такъв и няма проблеми. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот lorda1 » Нед Апр 10, 2011 9:50 pm

Да, наясно съм ,че при по-гъсто масло връща по-бавно и обратното.Но това е, че отгоре само 1-та врътка знам как да я отвъртя, отдолу ги разучих и мога и двете да махна, но отгоре тази от страната на локаута как се развърта?
lorda1

Мнениеот zpaz » Нед Апр 10, 2011 10:45 pm

http://www.sportgen.ru/files/manuals/ro ... manual.pdf
Тука има подробно обяснение за разглобяването. Маслото трябва да е 5W, точно 93 грама май. Трябвати и 15W за ботушите . Като цяло, ако си технически грамотен и си набавиш 100 гр. 5 W и 20гр.15W масло за вилки ,можеш и сам да си я обслужиш .-Другият крак/левият/ е с пружината и за него ти трябва нукаква читава грес.Като цяло разгледай линка и си прецини дали ще се спра :beer: виш.
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот zpaz » Нед Апр 10, 2011 10:47 pm

zpaz написа:http://www.sportgen.ru/files/manuals/rock_shox_manual.pdf
Тука има подробно обяснение за разглобяването. Маслото трябва да е 5W, точно 93 грама май. Трябвати и 15W за ботушите . Като цяло, ако си технически грамотен и си набавиш 100 гр. 5 W и 20гр.15W масло за вилки ,можеш и сам да си я обслужиш .-Другият крак/левият/ е с пружината и за него ти трябва нукаква читава грес.Като цяло разгледай линка и си прецини дали ще се справиш.
Аватар
zpaz

Мнениеот zpaz » Нед Апр 10, 2011 10:49 pm

:beer:
Аватар
zpaz

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти