Новак от Пловдив търси с кой да кара

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Новак от Пловдив търси с кой да кара

Мнениеот jeep0700 » Сря Мар 30, 2011 8:45 pm

Здравейте, другари!
Аз съм аматьор, но с голям мерак. Сам не бих тръгнал да карам. Затова си търся другар за спорта, да покарваме и потренирваме заедно. Имам план за голямо вело пътешествие, за което ми трябва натрупван опит.
Аз съм си новак и си търся другар моя категория, за да не отегча някого. Предложението ми е да въртим след работа, когато сме свободни, някой почивен ден да повъртим сред природата и така да трупаме километри, опит и преживявания.
Аз съм на 27, живея в Смирненски. Свободен съм всеки ден след 17:30 ч., с изключение на понеделник и сряда.
Ще бъда с Drag Ontario.
Aко има желаещи, може да се уговаряме в темата.
Аватар
jeep0700

Рейтинг: 1320

Re: Новак от Пловдив търси с кой да кара

Мнениеот jeep0700 » Чет Мар 31, 2011 7:56 pm

rokosmoko написа:И аз съм така...само че в София. Ииии съм с Drag Gruzzly , изглежда тромаво и гърчаво,но доста го мъча и засега не ме е предавало :) Просто не познавам много пътеките освен Витоша , ако някой е съгласен - да каже :)

В тема със заглавие "нова'' и "Пловдив" едва ли някой от София ще погледне
Аватар
jeep0700

Мнениеот Antares » Съб Апр 02, 2011 5:44 pm

Аз самия не се смятам за голямото про, а и един приятел наскоро си взе едно Ферини (първото му планинско колело). Принципно към 5 часа съм си и аз в Пловдив от работата и може да измислим нещо, като се удължат достатъчно дните.

Да си оправя колелото - може да измислим някой път някакво около/извънградско каране.

Ще се радвам, ако някой даде идеи, че на тема маршрути аз не съм много богат :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот jeep0700 » Съб Апр 02, 2011 8:31 pm

Мисля утре към 11 да покарам. Някъде на юг (Марково, Белащица, ...). Асфалт.
0878532811
Аватар
jeep0700

Мнениеот z_zafirov » Вто Апр 12, 2011 1:36 pm

И аз стягам колелото за лятото вече, предполагам до седмица-две ще съм готов. Ако се оправи времето, с удоволствие ще се включа. А имате ли нещо против да вземем и куче, искам да си разходя и хайванчето :D
ПП какво ще кажете за каране някъде, където няма много движение на автомобли, че и аз съм новобранец и малко ме е страх от как ме бутнаха с кола...
z_zafirov

Рейтинг: 1210

Мнениеот echelebiev » Чет Апр 14, 2011 8:34 pm

jeep0700 написа:Здравейте, другари!
Аз съм аматьор, но с голям мерак. Сам не бих тръгнал да карам. Затова си търся другар за спорта, да покарваме и потренирваме заедно. Имам план за голямо вело пътешествие, за което ми трябва натрупван опит.
Аз съм си новак и си търся другар моя категория, за да не отегча някого. Предложението ми е да въртим след работа, когато сме свободни, някой почивен ден да повъртим сред природата и така да трупаме километри, опит и преживявания.
Аз съм на 27, живея в Смирненски. Свободен съм всеки ден след 17:30 ч., с изключение на понеделник и сряда.
Ще бъда с Drag Ontario.
Aко има желаещи, може да се уговаряме в темата.

здр и аз съм от Пловдив и по принцип си търся компания за каране, в момента съм с лека травма на китката но да се надявам че в най-близко време ще се оправя и ще се свържа с теб. И аз съм с онтарио и много ще се радвам да покарваме чат пат след бачкане :) ооо и си с vivacom-ски.... браво :clap:
Знаете ли, че циганите са измислили триатлона? Отиват на басейн пеша, а се връщат с колело...
Аватар
echelebiev

Рейтинг: 1202

Мнениеот jeep0700 » Чет Апр 14, 2011 9:50 pm

Паузирам си обявлението. Продадох си вилката още преди да го науча да върви само на едно колело, и сега ще ми е трудно.Аз май ще се окажа пишман байкър. Искам да имам хубаво колелце и все стремежа ми е натам. Но дали ще го карам по предназначение, това не ми е водещо. Удовлетворението за мен идва от хубавия байк. Може 90% от живота му да мине в килера, обаче ... в останлите 10% насладата да е пълна. И от към удобство и откъм красота и откъм висок потенциал на възможностите му. :) Дано успея да смъкна големия процент да е моя полза и полза на спорта и амортизацията. :)
Когато съм готов, ще драсна ред.
Аватар
jeep0700

Мнениеот t.kyosev » Пет Апр 15, 2011 3:49 am

Грешни са ти приоритетите ;)
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот eternal_cycle » Пет Апр 15, 2011 8:44 am

:offtopic: Мдаа, хубаво колелце ...... :D
Ще си позволя и аз да кажа 2-3 думи по въпроса, макар че все се въздържам, нали съм си новак.
Мисля, че доста ще се набуташ, докато осъзнаеш, че дори и 2000+ да дадеш за колело, то няма да тръгне само нагоре.
Освен това не по-малко важни за личния комфорт са и подходящото облекло, протекция и т.н., където също трябва да се предвиди
доволна сумичка ( а се съмнявам да си стигнал до там ;) )
Онтарио е едно добро начало и просто трябва да си седнеш на .... седалката, да навъртиш няколко хиляди км., докато
наистина разбереш какви точно са индивидуалните ти капризи и претенции към неко, и чак тогава можеш да се хвърлиш
на нещо скъпо, а от старото да си спретнеш чуден градски байк :agree:
Това е моето скромно виждане по въпроса :beer:

А по темата, аз съм много навит за каране, просто времето ми е кът, а и съм нещо като вечна "втора смяна",
но ще следя тази "новобранска" тема и ще се включвам при всеки удобен случай.
Поздрави :beer:
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот echelebiev » Пет Апр 15, 2011 11:50 am

jeep0700 написа:Паузирам си обявлението. Продадох си вилката още преди да го науча да върви само на едно колело, и сега ще ми е трудно.Аз май ще се окажа пишман байкър. Искам да имам хубаво колелце и все стремежа ми е натам. Но дали ще го карам по предназначение, това не ми е водещо. Удовлетворението за мен идва от хубавия байк. Може 90% от живота му да мине в килера, обаче ... в останлите 10% насладата да е пълна. И от към удобство и откъм красота и откъм висок потенциал на възможностите му. :) Дано успея да смъкна големия процент да е моя полза и полза на спорта и амортизацията. :)

А каква вилка мислиш да слагаш, че и аз скоро ще сменям моята....
Знаете ли, че циганите са измислили триатлона? Отиват на басейн пеша, а се връщат с колело...
Аватар
echelebiev

Мнениеот jeep0700 » Съб Апр 16, 2011 10:56 pm

eternal_cycle написа::offtopic: Мдаа, хубаво колелце ...... :D
Ще си позволя и аз да кажа 2-3 думи по въпроса, макар че все се въздържам, нали съм си новак.
Мисля, че доста ще се набуташ, докато осъзнаеш, че дори и 2000+ да дадеш за колело, то няма да тръгне само нагоре.
Освен това не по-малко важни за личния комфорт са и подходящото облекло, протекция и т.н., където също трябва да се предвиди
доволна сумичка ( а се съмнявам да си стигнал до там ;) )
Онтарио е едно добро начало и просто трябва да си седнеш на .... седалката, да навъртиш няколко хиляди км., докато
наистина разбереш какви точно са индивидуалните ти капризи и претенции към неко, и чак тогава можеш да се хвърлиш
на нещо скъпо, а от старото да си спретнеш чуден градски байк :agree:
Това е моето скромно виждане по въпроса :beer:

А по темата, аз съм много навит за каране, просто времето ми е кът, а и съм нещо като вечна "втора смяна",
но ще следя тази "новобранска" тема и ще се включвам при всеки удобен случай.
Поздрави :beer:

Не съм карач, а лигльо. В случая проявявам типичния български манталитет - може да нямам пари за бензин, ама ще си взема S-класа. Разгадано според моя случай - може да не мога да го карам, но искам хубав байк. Лигава работа.
Въпреки, че много искам да мога да карам байка по предназначение, все нещо спъва. Няма с кого, не познавам карачи, няма пауър от седмичното яко разреждане на батериите в работата. Пък и на едни курсове ходя през седмицата и хептен съм на червен светофар.
Истината за мен е друга. От 10 години активно купувам и продавам в интернет и досега не съм прецаквал някого, нито аз съм се прецаквал. Обаче, ей го, с това колело така се порязах, че гордостта ми прокърви. Разучавах, разглеждах, проучвах и други синоними на "да не се мина" и накрая платих безумна сума за тоя велосипедер. Ама никой не ми е виновен. И сега искам малко по-малко да се отърва от него, ако може. Или поне да го променя както го искам. Това ми е гъдела сега.

echelebiev написа:А каква вилка мислиш да слагаш, че и аз скоро ще сменям моята....

Същата, като предишната - XCR. Чета, размишлявам и решавам, че да взема среден клас вилка ще бъде покупка, която няма да се оправдае. Затова залагам пак на Гоуфа на вилките ("ша си купя нов Гоуф на старо"). Понеже ще карам най-вече градско, тази вилка ще издържи достатъчно време. Ако обаче успея да мога това, което искам, ще започна да искам по-функционално/практично колелце.
Ти какво си си заплюл?
Аватар
jeep0700

Мнениеот echelebiev » Нед Апр 17, 2011 8:00 am

Аз съм от хората, които купуват един път и забравят в смисъл искам да си купя хубава вилка а не след 1 година да сменям пак. В тоя ред на мисли съм хвърлил око на TORA 289 или 302 - онтариото ще "заспи" с такава вилка. Но за съжаление това ще се случи в близките 2, 3 месеца, а до тогава ще си ръчкам suntour-чето (М5000) :) и ще гледам да имам търпение.
Аватар
echelebiev

Мнениеот jeep0700 » Пон Апр 18, 2011 8:54 am

echelebiev написа:Аз съм от хората, които купуват един път и забравят в смисъл искам да си купя хубава вилка а не след 1 година да сменям пак. В тоя ред на мисли съм хвърлил око на TORA 289 или 302 - онтариото ще "заспи" с такава вилка. Но за съжаление това ще се случи в близките 2, 3 месеца, а до тогава ще си ръчкам suntour-чето (М5000) :) и ще гледам да имам търпение.

Чудесно колебание мисля. Имах такова за старото колелце, но като видях, че няма нищо лично мое, т.е. че всичко лично мое е потенциален обект на кражба и реших, че като се взема в ръце, тогава ще обличам моето колелце като тузар. До тогава ще си бъде местното селянче с гоуфа. :^:
От известно време дебна за тези мдоели в "Продава", но никой не продава. Което ме навежда на мисълта, че или не се чупят или работят безотказно. Т.е. или за хубави или са качествени. :D
Аватар
jeep0700

Мнениеот eternal_cycle » Пон Апр 18, 2011 9:02 am

Темата имаше идеалното заглавие, а сега се превърна в нещо средно между продукт/консулт и бла-бла :(
Какво стана с каранията?
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот jeep0700 » Пон Апр 18, 2011 2:24 pm

eternal_cycle написа:Темата имаше идеалното заглавие, а сега се превърна в нещо средно между продукт/консулт и бла-бла :(
Какво стана с каранията?

Xa де. Вън вали, студено е. При първото хубаво време и възможност ще предложа загряващо каране на Гребната база. Предложението из основи е такова - на който когато му се кара, пуска Ден, Час, Място на среща и който може пуска глас. Това като начало.
Аватар
jeep0700

Мнениеот eternal_cycle » Вто Апр 19, 2011 8:26 pm

@Antares, какво стана с колелото? Наближават 4 слънчеви почивни дни :D
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот eternal_cycle » Чет Апр 21, 2011 9:54 pm

Някой, нещо за почивните дни?!?
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот GF » Пет Апр 22, 2011 9:45 am

Ела днес след 10:30 на велопарк Пловдив зад Братската могила, за да се видим и да се разберем за каране :wavey:
GF

Рейтинг: 1375

Мнениеот Antares » Пет Апр 22, 2011 12:44 pm

Здрасти!
Съжалявам за забавянето, но да си призная - миналия уикенд ви забравих :[ А тамън въвеждах в планината един приятел. За утре, Събота, съм замислил следния маршрут:

Тръгване от Пловдив по кукленско шосе, минаваме през Бресник, Куклен и нагоре към Руен. От там не съм сигурен на 100% за маршрута, но ме увериха, че не е труден за намиране, та продължаваме към Яворово. От там - цел - х. Здравец.

От Здравец вече ще го мислим. Вариантите са няколко - през Храбрино - едно време беше DH трасе, но доколкото разбирам е станало черен път. От Храбрино обаче не знам слизания през пътеки и може да се наложи да се прибираме по асфалт (което мразя). Другия вариант е през Марково, нещо, което отдавна не съм правил, но ми казаха, че може да е тежичко за начинаещи (не че съм нещо повече и аз де). Третия вариант - любимата ми пътечка към Брестник. Там има един участък със сипеи и тесни серпентини*, които са най-трудния участък, но като цяло пътечката е приятна.
______
* На серпентините, ако има време мисля да се заиграя, щото като цяло са ми проблем серпентините и искам да портебирам.

Място за среща - Кукленско Шосе, хотел Родопи. Час - 9-9.30. Аз - дългокос, рошав левент с мекушав Трек.
------
Доколкото разбирам - карането е за цял ден. Носете си храна и вода. Хора без каски гоня и псувам. Ако имате протектори за крака - може да ги вземете, на връщане няма да са излишни. Аз сега занимавам към скилс парка, така че едва ли ще чета тук до вечерта.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот eternal_cycle » Пет Апр 22, 2011 7:33 pm

Tочно за утре сутрин съм обещал едно хамалско рамо на добър приятел и не ми се ще да го вързвам за втори път.
Има малка вероятност да свършим бързо и ще пробвам да ви догоня някъде с голфа.
Ако не :( - следващия път.
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот Antares » Пет Апр 22, 2011 8:04 pm

Шанса за догонването е да си спестиш въртенето до Куклен и на връщане да хванем кукленската пътечка. Ще ти пратя номера си като ЛС.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот z_zafirov » Нед Апр 24, 2011 6:19 pm

Уф как и завиждам, аз съм на работа тия дни...
Един въпрос, може би не за тук, но... удачно ли ще е да карам с гумета: Maxxis Overdrive Maxxprotect или да ги сменям? Избрал съм си Максис Уърмдрайв ама 50 - 60лв. за гуми точно сега не ми се дават. А и каска трябва да всимам :bigeyes:
z_zafirov

Рейтинг: 1210

Мнениеот eternal_cycle » Пон Апр 25, 2011 11:11 am

Там, откъдето ме прекара Antares на връщане не е много удачно, но иначе ми се виждат идеални за асфалт и леки черни терени.
На такива въпроси е най-добре да си отговориш чрез каране.
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот traveler » Вто Апр 26, 2011 4:01 pm

jeep0700 написа:Паузирам си обявлението. Продадох си вилката още преди да го науча да върви само на едно колело, и сега ще ми е трудно.Аз май ще се окажа пишман байкър. Искам да имам хубаво колелце и все стремежа ми е натам. Но дали ще го карам по предназначение, това не ми е водещо. Удовлетворението за мен идва от хубавия байк. Може 90% от живота му да мине в килера, обаче ... в останлите 10% насладата да е пълна. И от към удобство и откъм красота и откъм висок потенциал на възможностите му. :) Дано успея да смъкна големия процент да е моя полза и полза на спорта и амортизацията. :)

Аз бях с Drag Ontario Team Edition до скоро,останах много доволен,смених рамката единствено заради размера.Не разбирам какво те стяга във велосипеда?!
Ако не одобряваш рамката продаваш го и избираш нещо друго,ако ти допада поетапно сменяш компонентите с по-добри :D
А по темата-и аз съм навит да катерим нагоре :eyebrow:
traveler

Рейтинг: 1251

Мнениеот Tolsan » Пет Апр 29, 2011 8:51 am

Здравей,

Ние сме двама "байкъри" от София и утре (30.04) ще се разходим в Пловдив. Ако някой желае е добре дошъл с нас. Карането ще е бавно, по-скоро като разходка.
Tolsan

Рейтинг: 1200

Мнениеот eternal_cycle » Пет Апр 29, 2011 9:07 pm

С удоволствие, но и утре бачкам.:(
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот jeep0700 » Съб Май 14, 2011 7:39 pm

Утре с приятели ще се качим до х. Здравец, за да направим едно леко туристическо спускане. При интерес за разширяване на групичката, на линия съм.
Аватар
jeep0700

Мнениеот eternal_cycle » Съб Май 14, 2011 9:27 pm

Имам ангажименти с децата и няма как.
Понеделник (ако не съм много махмурлия) и вторник(ако не вали много) съм свободен.
Мисля да се кача до хижа Здравец на собствен ход.
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот jeep0700 » Съб Май 14, 2011 10:30 pm

eternal_cycle написа:Имам ангажименти с децата и няма как.
Понеделник (ако не съм много махмурлия) и вторник(ако не вали много) съм свободен.
Мисля да се кача до хижа Здравец на собствен ход.

По приоритети. :)
За съжаление съм страшно ограничен от лично и друго свободно време през седмицата и не бих могъл да откликна. А и физическите ми възможности все още не позволяват катерене.
Успех!
Аватар
jeep0700

Мнениеот eternal_cycle » Пон Юли 25, 2011 10:24 am

Някой навит ли е за утре (вторник)
Ранно тръгване (6- 6:30) и прибиране преди 12, защото съм на работа?
Здравец или Марково
Аватар
eternal_cycle

Следваща

Назад към Индивидуални карания