RST Gila ML

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RST Gila ML

Мнениеот jeiki » Сря Фев 02, 2011 1:40 pm

Какво мислите за нея? Немога да намеря снимка да ви я покажа.Ще се използва за ХС не особено диво просто защото в моя район няма къде :D.Използва се най-често при колелото Ferrini r3 благодаря предварително.
jeiki

Рейтинг: 1200

Re: RST Gila ML

Мнениеот nonameee9 » Сря Фев 02, 2011 9:40 pm

Вилката е добра като за начинаещ . Има заключване, което според мен, е един голям плюс . Поради ниския си клас, зимата малко се втвърдява и става малко по-трудна за свиване . Това е общо взето . :beer:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот jeiki » Пон Фев 07, 2011 6:54 pm

извинявам се за можеби тъпия въпрос ,но съм много притеснен.Въпросната вилка RST Gila ML я окалях страшно (както целия байк) и после утидох на автомивка да го измият и се питам водата дали може да повлияе на работата на вилката ? Моля отговорете! :dontknow: :praying: :praying: :erm: :V: :crap:
jeiki

Рейтинг: 1200

Мнениеот drumboy » Вто Фев 08, 2011 11:48 pm

Възможно е да има вода вътре.А и от моя опит като съм карал на фр. р3 тази вилка доста чуствителна на студ,вода тка че пази я повечко :dontknow:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот geco » Сря Фев 09, 2011 3:57 pm

Продава ли си се в БГ някъде отделно от Ferini R3,че не съм я срещал?
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот drumboy » Сря Фев 09, 2011 5:17 pm

geco написа:Продава ли си се в БГ някъде отделно от Ferini R3,че не съм я срещал?

Продава се !
Отиваш в някой известен веломагазин,и казваш искам да поръчам тва тва и тва
А и вече р3 2011не е с такава
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Мнениеот Geronimo » Чет Апр 21, 2011 9:33 pm

За добро или не се сдобих с RST Gila ML. Искам да сваля ботушите на вилката поради причини, които няма смисъл да обяснявам, но нещо не ми се получава. Отвих болта (който държи шиша и стои в долния край на ботушите, точно до оста) от лявата страна(там където е прелод-а) на вилката, но не мога да отвия другия болт (този при лок-а). Често срещания проблем - върти се без край. Досега, когато съм се срещал с подобен проблем, дърпам ботушите и горната част на вилката в противоположни посоки, като така шиша използва като контра триенето в долния край на стеншъна, заради по-голямото триене, или натискам вилката, шиша се опира в пружини и така пак мога да развия болта. Но при RST-то тази тактика не действа. Други идеи?
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот denises26 » Чет Апр 21, 2011 10:55 pm

Развиваш врътката на лок-аута и капачката под него. Вадиш нещо ако има вътре, и буташ нещо дълго да се законтри шиша. Същия проблем имах с вилката и така я отворих. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот Geronimo » Чет Апр 21, 2011 11:20 pm

Мислих и този вариант, но не мога да отвия тапата под врътката, тя даже е "леко" счупена. Ти как я отви твоята? Ако е с тръбен ключ, няма да стане при мен.
Аватар
Geronimo

Мнениеот denises26 » Пет Апр 22, 2011 8:36 am

Ами беше отдавна и не помня какво точно съм използвал. Тапата не е ли, като гайка?
Аватар
denises26

Мнениеот Geronimo » Пет Апр 22, 2011 10:55 am

Изображение
Изображение
тук може да се видят по-големи http://deividboy.snimka.bg/sports/shama ... 148052.big .

Тапата не е шестоъгълна и не мога да я отвия с ключ, освен това е много крехка и както виждаш на снимките е лепена. Малко я получих така, малко и аз я доуправих..
Аватар
Geronimo

Мнениеот denises26 » Пет Апр 22, 2011 11:33 am

По принцип моята вилка беше Capa ML (сега се сетих, като видях червената врътка. Тапата обаче беше същата. Аз я отвих много внимателно с френски ключ (предполагам с водопроводен също ще се получи дори може да е по успешно :D ). Обаче пластмасата е наистина мека и незнам може би съм имал късмет. При теб обаче щом е счупена този вариант отпада директно. Тапата обаче излгежда много подобна на тези на Сънтур. Може да отидеш в някой сервиз и да пробваш. :beer:
Аватар
denises26

Мнениеот Geronimo » Пет Апр 22, 2011 12:09 pm

Нямам наблизо в града) велосервиз, мисля че едно разпробиване главата на болта ще ми реши проблемите.
Аватар
Geronimo

Мнениеот Ozzie » Пет Апр 22, 2011 5:55 pm

А онези шлици вътре за какво мислите че са? :popcorn:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Geronimo » Пет Апр 22, 2011 10:18 pm

По тях се движи механизма който задейства локаута, той също е на шлици. Искаш да кажеш че там се слага и специален ключ за отвиване на тапата ли?
Аватар
Geronimo

Мнениеот Geronimo » Съб Апр 23, 2011 10:18 pm

И така, както предположих се наложи разпилване главата на болта. След това ботушите излезнаха лесно, шиша не е от една цяла част като този в лявата страна с пружините, върти се на едно място към края къде е доста смазано със грес и затова е превъртал дори когато съм разгъвал вилката. Отвих болта с клещи като за контра хванах шиша на едно място където е не е кръгло и става за ключ.
Изображение
Лично на мен ми беше много интересно що за нещо е механичния прелод и го снимах за да видят и други:
Изображение
Аватар
Geronimo

Мнениеот Geronimo » Нед Май 01, 2011 5:08 pm

Geronimo написа: що за нещо е механичния прелод .... исках да кажа локаут

Затруднява ме друга стъпка. Ботушите ще се носят за прахово боядисване и пластмасовите втулки няма да издържат температурата. Някой вадил ли е втулки на такава или подобна вилка? Аз пробвах да ги издърпам по някакъв начин с пръсти, но не става, а не мога да бръкна отдолу и да я избия. Прочетох може би всички теми за ибиване на втулки на вилка и не можах да намеря отговор? Ходене до велосервиз където имат специален инструмент не е вариант, защото най-близкия оборудван сервиз ми е на над 100км. Ако знаете как изглежда подобен инструмент може би бих могъл да си направя някакво копие. В краен случай ще бъде боядисана в автосервиз.
Аватар
Geronimo

Боядисване ботуши RST Gila ML

Мнениеот Geronimo » Вто Май 10, 2011 9:37 pm

И така не можах да извадя бушингите и я боядисаха в сервиз. Ето стъпките през които преминах, може пък да са полезни на някой.
В това състояние купих вилката. Беше грозно недобоядисана със спрей.
Изображение
След като я разглобих и извадних прашниците с отвертка(стъпки които не съм снимал) с помощта на този спрей започна свалянето на боята, като преди да напръскам, грубо със шкурка надрах боята.
Изображение
С помощта на шпакла свалях по-упоритата боя.
Изображение
Ето как въздейства спрея върху боята .
Изображение
След час-час и половина борба.
Изображение
Последни стъпчици от подготовката за боядисване. Затискане на всички дупки.
Изображение
И така последва първи слой шприц който доколкото знам служи за по-добро захващане на боята и след като се мине със водна шкурка осигурява гладка повърхност за боята, така няма да личат драскотините от премахването на боята. Последваха 2 слоя бяла боя (и тези стъпки нямах възможност да снимам).
Ето го резултата след това.
Изображение
Връщане на прашниците (най-трудната стъпка за мен, много трудно влязоха) и скобата за броня/мъркуч.
Изображение
С нов болт(стария беше разпробит) продължи събирането, като за да не се върти свободно шиша го надрах там където контактува с ботушите и като натиснах ботушите към него завих болта безпроблемно.
Изображение
Дотук изглеждаше така...
Изображение
.... и нямах търпение да дойде понеделникът за да взема лепенките които поръчах още в петъка. Върху боята няма лак, затова лепенките са със специално покритие така че да издържат на миене, слънце и т.н.
Изображение
И вече му дойде края.
Изображение
За сравнение.
ИзображениеИзображение
Аватар
Geronimo

Мнениеот drumboy » Вто Май 10, 2011 10:27 pm

Понеже и моята вилка е за боядисване имам 1-2 въпроса
Този болта как му изпили главата за да отвориш вилката
И ще мога ли да постигна същия резултат със качествена боя от флакон :dontknow:
със съмнения!
Аватар
drumboy

Мнениеот Geronimo » Вто Май 10, 2011 10:41 pm

Болта се разпробива с дрелка, хващаш някъде здраво вилката (аз я хванах внимателно на менгеме), и въртиш с дрелката, май за целта колегата който ми направи услугата използваше различни диаметри бургии, първо по-тънка. А за да постигнеш подобен ефект със спрей трябва поне като свалиш боята да загладиш метала със водна шкурка и да купиш качествен спрей разбира се. И трябва много внимателно да пръскаш като внимаваш да не се натрупва и стича боята, по принцип се правят няколко слоя с почивки между тях.
Аватар
Geronimo

Мнениеот drumboy » Сря Май 18, 2011 4:33 pm

А друг болт от каде се взима :dontknow:
със съмнения!
Аватар
drumboy

Мнениеот fastera2 » Сря Май 18, 2011 6:26 pm

drumboy написа:А друг болт от каде се взима :dontknow:

От плод-зеленчука ...
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот drumboy » Сря Май 18, 2011 9:47 pm

fastera2 написа:

От плод-зеленчука ...

Ах че си оригинален...
Ходих във веломагазин нямаха такъв.
Ама ти по добре ги знаеш работите оставям те :bowdown:
със съмнения!
Аватар
drumboy

Мнениеот fastera2 » Сря Май 18, 2011 10:50 pm

drumboy написа:
fastera2 написа:

От плод-зеленчука ...

Ах че си оригинален...
Ходих във веломагазин нямаха такъв.
Ама ти по добре ги знаеш работите оставям те :bowdown:

На тъп въпрос-тъпо ще ти отговоря!!!Отиди в най-близката железария-аз от там си взимах такива болчета !
fastera2

Рейтинг: 1485

Назад към Продукти за крос-кънтри