Проблем или не.... вие ще кажете

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем или не.... вие ще кажете

Мнениеот darkavenger » Съб Апр 23, 2011 2:51 pm

Здравейте... наскоро си взех Drag ontario team ed.
След още първото каране забелязах, че когато отпред ми е на 2ра скорот, а отзад на по - голям венец и се усеща, докато въртя, някакво странно вибриране на педалите, което изчезва като сменя на по - ниска скорост. :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Вчера чух и някакво странно пукане от предната главина. Не знам дали не е от гумата... защото като се изправя и изнеса тежестта напред и то се усилва и е някакъв интервал. Спрях вдигнах предницата въртях гумата, но нищо не се чуваше. Определено не е и от вилката.... :dontknow: :dontknow:
От какво може да е това?
They say that lifes a carousel. Spinning fast, you`ve got to ride it well.
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dreams.
darkavenger

Рейтинг: 1240

Re: Проблем или не.... вие ще кажете

Мнениеот subritual » Съб Апр 23, 2011 7:58 pm

Ако колелото ти е ново е съвсем нормално след известна употреба да се наложи да се направят някои корекции, отивай в магазина или сервиза, който е посочен.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот lusi5001 » Нед Апр 24, 2011 2:26 pm

Здравей авторе :)
Аз имах подобно чукане някаде отпред... но не издържах и отидох при нахи и той ми каза че стержена ми е с около половин милиметър по дълъг и стърчи с половин милиметър както казах... и от това се е получило чукането
Отидох в бас защото нахи нямаше ... взех си 1 спейсър от най тънките ... и всичко изчезна. В момента няма нито чукане нито луфтове ... нищо,та и твоят проблем може да е подобен.Иначе и аз си мислих че е някаде околко главината,но се оказа стержена :)
Успех!
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Апр 24, 2011 10:05 pm

Ако велосипеда е закупен наскоро НОВ отивай в магазина, от който си го закупил. Нормално е скоростите да избягат след известно време на нов велосипед, това се дължи на факта че жилата са плетени и се отпускат. Настройката на скорости е безплатна в гаранционните условия.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот mrdaka » Пон Апр 25, 2011 12:23 am

EccentricMOTION написа:Настройката на скорости е безплатна в гаранционните условия.

На мен ми отказват (безплатна) такава, нищо че колелото ми е в гаранция. :banghead:
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот darkavenger » Пон Апр 25, 2011 7:27 am

Ами значи ще се ходи в магазина...
Иначе е доста досадно и наскоро го чух това тракане ... а и другия проблем само да не се окаже нещо от курбелите..
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dreams.
darkavenger

Мнениеот darkavenger » Пон Апр 25, 2011 7:30 am

lusi5001 написа:Здравей авторе :)
Аз имах подобно чукане някаде отпред... но не издържах и отидох при нахи и той ми каза че стержена ми е с около половин милиметър по дълъг и стърчи с половин милиметър както казах... и от това се е получило чукането
Отидох в бас защото нахи нямаше ... взех си 1 спейсър от най тънките ... и всичко изчезна. В момента няма нито чукане нито луфтове ... нищо,та и твоят проблем може да е подобен.Иначе и аз си мислих че е някаде околко главината,но се оказа стержена :)
Успех!

Това стержен не ми говори нищо, но ако е на вилката - не е от нея.
Чува се някъде долу при самата главина и звучи сякаш въртиш гумата на едно място ... едно такова досадно пукане
darkavenger

Мнениеот monkols » Пон Апр 25, 2011 11:40 pm

Ако това пукане ти го прави на оборот на каплата,възможно е да имаш леко хлабава спица,ако не е точно на оборот може да е нещо от главината,но при всички случаи щом е в гаранция отивай в сервиза
monkols

Рейтинг: 1245

Назад към Веломеханик