Grossman рамка?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Grossman рамка?

Мнениеот Stafref » Чет Апр 07, 2011 1:06 am

Здравейте,

след като ми откраднаха колелото преди няколко дни вече започнах да мисля за новата сглобка. Изкочи ми оферта за една рамка > Grossman MS2. Ето колело,сглобено с нея http://media.photobucket.com/image/grossman%20ms%202/attitudebikes/GrossmanBikes%202009/P1050872.jpg
Някой чувал ли е за марката и има ли някакво инфо по въпроса.
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Re: Grossman рамка?

Мнениеот konopr » Пет Апр 08, 2011 4:32 pm

Това е АМ/Freeride рамка. виждал съм я в нета (ти да не наддаваш сега в ebay-a, че и за съм й се наточил :D ), не съм чел много за нея, но според мен е хубава като я гледам, а и е немски производителя. Немската инженерна мисъл е сила :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот Stafref » Съб Апр 16, 2011 9:42 pm

Ами наддавах,ама цената се качи повече от желаното (като за без шок) и се продаде...за 600лв. впрочем и нова рамка е нелоша цена.

Иначе аз съм по-скоро XC/АМ ориентиран. Сега в крайна сметка спечелих един Giant Trance на добра цена. Чудя се на този Trance дали ще мога да му изпраскам 140мм вилка и да го карам спокойно. Във фабричните сглобки го правят със 100-120мм. ,ама това ми е малко,че по-агресивно карам.
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
Аватар
Stafref

Мнениеот konopr » Нед Апр 17, 2011 11:35 pm

аз знам кой я купи :D цената от производителя като е пусната рамката на пазара през 2008 е била 999 евро, така че си е на оферта покупката. Рамката много прилича на Transition Covert като геометрия, окачване и тегло, ето демо клип с Транзишъна http://www.youtube.com/watch?v=v2u1GImz4Dc

Според мен е добре да видиш препоръките на производителя на рамката, но като я гледам рамката ще понесе вилка 140 мм.
Аватар
konopr

Мнениеот Stafref » Пон Апр 18, 2011 3:48 pm

Ти ли я спечели бре ?! Еми айде честити да са ни рамките..аз се борих до към 260-270 евра :)

Иначе аз отворих нова тема за моя Trance,че и други чуденки ще имам. Така както го мисля ще му сложа един Pike U-turn 95-140...па дано всичко е ок.
Аватар
Stafref

Мнениеот konopr » Пон Апр 18, 2011 6:50 pm

да аз съм :D хайде със здраве да си ги караме!
и аз мислех до 270 да се боря но реших до 300 накрая, сега се чудя какъв шок да й слагам, спрял съм се на fox van, че много добре работи, а най-често карам надолу, Ще трябва обаче да си подобря издържливостта, за да не ми е тегаво, че карам и на дълги разстояния, а този шок е без заключване.
Аватар
konopr

Мнениеот bozidar » Съб Апр 23, 2011 4:15 pm

konopr написа:да аз съм :D хайде със здраве да си ги караме!
и аз мислех до 270 да се боря но реших до 300 накрая, сега се чудя какъв шок да й слагам, спрял съм се на fox van, че много добре работи, а най-често карам надолу, Ще трябва обаче да си подобря издържливостта, за да не ми е тегаво, че карам и на дълги разстояния, а този шок е без заключване.

Не мисля, че Van R е добър шок, даже в моите очи е голямо дърво. Прекалено муден и с малко настройки. Ако ще е Fox може да пробваш DHX Air.
Действително е за екстремно каране, но с Pro Pedal-a според мен може да се кара на AM рамка.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот konopr » Съб Апр 23, 2011 9:22 pm

това, колко е муден зависи от това как му е настроен рибаунда иначе за надолу работи супер според мен за неговата елементарност като брой на настроките и не на последно място цена. Мерси за съвета, пак ме накара да се замисля по въпроса. DHX air също ме блазни, може и него да взема, ако кредиторите ми са благосклонни навреме :D
Аватар
konopr

Назад към All Mountain/Ендуро продукти