nonameee9 написа:Спойлере, имам едни тъпи въпросчета . Абе тия болтчета със спрей ли си ги боядисвал ? Ииии боята на болчетата не падали, като започнеш да ги завиваш, нали се търка шестограна в тях ?!

Ще падне да

Само вътре където влиза туулчето, но това чак след две- три завивания

Ако е супер точен шестограна и да ляга плътно, дори може и нищо да не падне

Ozzie написа:Луд!!!

Със спрей ли го боядисва?
P.S. Гледам и стената си успял да боядисаш... Имаш талант!!!

Еми аз....таковата...
Top4o написа:Лелеее много добре е станало/////
а с каква боя го пръска?
Бялото си е със съвсем обикновен Dupli Color спрей от Бриколаж.
Червеното е по-специфично малко....то е пак със същия спрей, само че червен, и върху него има едни други спрейове дето се водят боя за метал, която се нанася директно върху ръжда, при наличието на такава... то придава прозрачно/лаков ефект и е супер здраво като покритие, стига боята да не даде някаква реакция при различие на химичния им състав...
Бялото където е, всъщност под него пак е червено

Идеята е след време като има яко блъскане и каране, като се появят първите следи по бялата част, отдолу да избие червения цвят

вече ако удара е много силен, дирекно ще избие метал де...

Рано или късно бялото на тая рамка би следвало да стане цялото шарено от Аграрщина
Alex Madman написа:Супер лудо се е получило, адаш! Със здраве да си го юркаш надолу!
П.П. само да подхвърля: там, където влизат жилото и маркуча на спирачката в челото и долу при средното, откъдето излизат, няма ли да е добре да ги увиеш с нещо (примерно изолирбанд), че да не се протъркат?

Тъй като там където минават покрай челото и оста на средното, малко или много има търкане при определено сгъване, не успях да сложа нищо пък и тествах и реших, че няма смисъл.
Слагах ТЕРМО ШЛАУХ на няколко слоя, а после дори само на един, но става твърде дебело и почва или кормилото да се движи трудно поради допира в стержена, или курбелите имат усилие при педалиране поради опиране в оста на средното.
Решението ми беше горните отвори на челото да се стеснят от самата боя и там жилото реално няма движение , тъй като влиза плътно...
А в долния край при средното, отворите не са кръгли а елипсовидни. Самите брони спират да се движат някъде около оста на средното, а от там нататък само се движат нагоре и надолу по елипсовидните отвори... демек движение напред назад няма...
Другия ми проблем беше да измисля някък си ЧУПКИТЕ на жилата по чейн стея, понеже при сгъване на рамката броните на жилата менят дължината си и трябваше да им оставя някакъв аванс...
Решението за жилото на скоростите беше просто: Тръбичка от Подпирачка (степенка) на колело, на която направих канали, така че да може да се хване със свински опашки, а самата тръбичка се намира под предпазитела дето пише Specialized на него... тоя дето има 3 свински опашки на него

По този начин нуждата от чупка в жилото стана излишна...то просто си минава през тръбата свободно при сгъване и едновременно със това и не се сгъва към гумата или спиците, щото и това също ми се случи при първоначалните тестове.... влиза или навън към курбела или към спиците и гумата и почва да се трие... а така с тръбичката просто минава 1-2мм направо и се връща, без да се дере самата броня или рамка

При спирачката промяната на пътя на маркуча, както и необходимостта му от аванс е доста е по-голям, тъй като спирачния апарат се намира на горната кобилица, поради FSR-a... и там промяната на дължината на маркуча е доста по голяма....
Нея я реших със S-образен аванс и просто една по дебела свинска опашка в края и една малка там при гумата за да не се среже евентуално...
При сгъване S-ката става права а при свиване- пак S-ка

Същевременно гледам и чупката да не е голяма, а да е по плавна, че да не се пречупи пък маркуча.... и т'ва е в общи линии

Т'ва със броните и сгъването на рамката беше един от най- големите ми страхове
Бе както казах, имах яко Епик фейл-ове ама поне в крайна сметка всичко работи

(засега

)