Компютър

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Компютър

Мнениеот PtD » Нед Май 01, 2011 9:19 pm

bluskanie написа:Отново грешиш! Абсолютно всичката храна е по-скъпа в сащ. Дори Кока Колата е по-скъпа. Най-евтиния хляб(няма и половин килограм) е 2 долара, но той за ядене почти не става. За ресторанти и барове изобщо няма да говоря, щото е в пъти по-скъпо.

За по-скъпа - по-скъпа е, вярно, ама в никой случай не е пропорционално по-скъпа спрямо доходите. А за ресторантите, вече не съм толкова сигурен. Едно най-елементарно хапване в 1516 ми излиза 15 кинта. Подобно хапване в Baja Fresh ми е 8-10$. Сега, за по-джиджаните ресторанти си е скъпо, няма 6-5. Спомням си един колега, дето си поръча мусака в един ресторант на Santana Row, после гледа сметката "Абе как ще струва 17$ тая мусака бе! Аз мислех, че това й е номерът в менюто! Тия луди ли са, в ресторанта пред блока тая мусака струва лев и педесе!!"

@ХристоС. :agree: :agree: :agree:

Ако има воля, има начин :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Нед Май 01, 2011 9:30 pm

Абе то може и за 2.5$ да се наядеш в някой долен тако шоп, ама неговия еквивалент е кебапче в питка за лев. Ако говорим за едно и също ниво ресторанти - България е много евтина, но ако заплатата е много ниска - това не топли никой.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот taurus13 » Нед Май 01, 2011 10:11 pm

Harka написа:Без офтопици, моля (какъвто очевидно е и началото на темата).

Всъщност темата е за КОМПЮТЪР - това не е обикновен компютър, това е компютъра реализиращ Матрицата. А проявленията на матрицата са всеобхватни...

Провокиран от горните постове, ми иде идеята да пусна специална тема "Мрън" - в Бла-Бла естествено :D , където всеки да може да си помрънка на воля, без да бъде мъмрен за това.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Harka » Нед Май 01, 2011 10:16 pm

Мисля, че темата за оплаквания е достатъчна.
Аватар
Harka

Мнениеот Yavkata » Пон Май 02, 2011 5:38 am

:offtopic: Към Г-да Модераторите. Не е ли редно за тази тема да бъде създанена нов раздел - например "Тема", а всички останали да са в "Други"...макар, че то извън нея май не остава много "друго". Това е най -хубавата тема, с нетърпение, чакам да се прибера, или събудя за да видя какво е написано. Предполагам, че се подготвя за сценарий за тв сериял. :offtopic:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Univer welo » Пон Май 02, 2011 6:47 am

Хайде и аз един път да помогна на модераторите! Давам им и ключа , и катинара, и решетката за темата:
Всяка власт е престъпна! Дълг на всеки гражданин е да се бори срещу властта! Тези, които са на власт 67 години няма как да не са престъпници и убийци! И... най точно за българската борба /явно не е само българска / -един цитат на един от най -известните теоретици на шахмата -Арон Нимцович. А за това ,че е имал бърза шахматна мисъл - спешно успял да се изсели от болшевишкото си Отечество, преди да почне да вкусва от сочните плодове на новата власт.

А. Нимцович-МОЯТА СИСТЕМА :.. И нима не е най-прекрасна добродетел на всеки гражданин да проявява мъжество там,където...НЕ ГО ЗАПЛАШВА НИКАКВА ОПАСНОСТ?!

Господа Модератори - Вие сте- събирайте счупените ком.., пардон буркани от компоти. :wavey:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот agent_Jekov » Пон Май 02, 2011 11:13 am

СДС и ДСБ ще ни оправят...
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Harka » Пон Май 02, 2011 11:38 am

Само се чудех Волфи колко още ще издържи и ето, че се поддаде най-накрая... :lol:
Мики си е неадекватен както обикновено, но нищо - надали ще му оцелее и този ник още дълго.

Темата явно взе да се поизчерпва, така че можете да се върнете към офтопиците за компютрите...
Аватар
Harka

Мнениеот zax983 » Пон Май 02, 2011 1:15 pm

bluskanie написа:Абе то може и за 2.5$ да се наядеш в някой долен тако шоп, ама неговия еквивалент е кебапче в питка за лев. Ако говорим за едно и също ниво ресторанти - България е много евтина, но ако заплатата е много ниска - това не топли никой.
Защо продължаваш да упорстваш. Колко кебабчета ще си купиш с помощи които почват от $2000 там и същите които почват от 2 лев тук? Колко е минималната заплата там, колко е тук, колко е средната? Там от помощите взимаш хиляда кебабчета, но вероятно и храната и без това ти е безплатна тогава, а тук взимаш макс стотина... Само дето като си платиш тока взимаш 0

Намери ми поне 1 храна, която пропорционално да е по-скъпа, всъщност намери ми каквото и да е от първа необходимост, без жилищата, макар че ако не си в най-гъзарския квартал, на най-хубавите щати, едва ли е чак такъв проблем?
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот did » Пон Май 02, 2011 1:20 pm

Ако познавате някой психиатър, изпратете му линк към тази тема. Има материал за поне 3 статии и една дисертация.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот azze » Пон Май 02, 2011 1:52 pm

Та какво стана с компютъра?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот PtD » Пон Май 02, 2011 2:15 pm

zax983 написа:с помощи които почват от $2000

Това сигурно в съня на някой синдикален лидер, имайки предвид, че средната заплата за САЩ е около 40000$ годишно.

Продължавай да мечтаеш, Заксчо. Не забравяй да провериш колко хора са си изпразнили 401к сметките, когато са останали без работа.

Едит: брех вдигнала се е малко ;)
Аватар
PtD

Мнениеот agent_Jekov » Пон Май 02, 2011 3:17 pm

Harka написа:Само се чудех Волфи колко още ще издържи и ето, че се поддаде най-накрая... :lol:

Е к'во, все едно не сте тука една група "сини" глАви. :lol: На тоя, който ми цъка минусчета, да му изсъхне пръстчето му пожелавам в скоро време и да види как ще стиска спирачката после.
За мен 1 500лв месечна заплата за БГ е достатъчна за семейство от 2-ма души да живеят що годе нормално. 1 000 е абсолютния минимум. Е, когато ми направят заплатата на лаборанта 1 500 поне (така, че човек с тази професия да живее нормално, както германеца), ще кажа, че положението е по-добре. До тогава (въпреки, че в момента живея добре и не съм се лишил от нещо) мисля да ощетявам по всички възможни начини държавата, както тя ощетява гражданите си без капка угризение. А вие си трайте, не оказвайте натиск (преждевременно ще вдигат още тока, бензина, парното, водата и тн), избирайте си СДС, ГЕРБ или който и да е и си мислете, че тук е истински капитализъм. Да, ама не - тук е капитализъм по български и такъв ще си остане, защото 95% от народа е овце, които явно още има да бъдат стригани, докато се сетят да си гонят правата и интересите (присъствието на протеста за цените на горивата е пресен пример). Аайдеее! :smash:

ПС: И taurus13 е напълно прав като ви каза, че само знаете от своята камбанарийка да нареждате. Абе, ГУНЬО, т'ва, че аз и ти сме "добре", не значи, че по-голямата част от хората са така. Това е добър стандарт - когато процентно повече хора са добре. Естествено, че ще се мрънка бе, т'ва да не ти е комунистически строй, когато всички общо взето след завършване имат равен старт и възможности за работа и верно тогава ако не бачкаш, а се оплакваш нямаш право на глас. Естествено, че ще е нисък стандарта като няколко хилади човека за 20г. изнесоха МИЛИАРДИ, какво е виновен народа за това беее, ГУНЬО?! Как може да компенсираш тая чудовищна корупция тука и далавера с едното бачкане бее, това е все едно да миеш и някой постоянно да ти хвърля още кал на измитото - така не се прогресира, така се стои на едно място. :agree:

@PtD
Оффф, може навсякъде да има корупция, но въпроса е къде как се усеща от мнозинството хора! Нали? Аз съм убеден, че крадене в такива пропорции спрямо страната каквото е тук, едва ли има и в цяла Европа. Според мен опира до много лош късмет при нас тук - да случим на може би възможно най-крадливата и нагла клика, която да управлява в цяла Източна Европа. Я вижте другите пост-комунистически държави колко дръпнаха.
Последна промяна agent_Jekov на Пон Май 02, 2011 4:06 pm, променена общо 4 пъти
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот PtD » Пон Май 02, 2011 3:49 pm

Мдаа. Щото то само в България има корупция бе, Андрешко!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Пон Май 02, 2011 9:03 pm

zax, ми ела да взимаш 2 бона (зелено, братче) помощи, вместо да си хамалин за 300лв :)

jekov, не знам кво значи да си добре или зле, ама ако си мад, нормален човек и взимаш минималната заплата, значи не си много нормален. Има хора, взимат нелоши пари в София за работа, която почти всеки средно образован може да върши. Има и такива, които не успяват, но такива има много и в сащ и навсякъде.

Идеята на разговорът е, че ако не ти харесва нещо, опитай се да го промениш така, както ти е удобно или смяташ за правилно. Има избори, има протести и т.н. Ако не става, търсиш друг начин, ако трябва се махаш, или друго... Но не обвинявай някого за собствената си участ, защото примерите за успех са пред очите на всеки. Значи може все пак... зависи от нас. Най-лесното е, да се прибереш, да дръннеш 3 ракии и да обясниш на жена си, как тия комунисти (иликоито и да са де) са ти преебали шансовете в живота, иначе ехее... си щял да я водиш на хавай всяка ходина. Това е тъпо, деградивно и действа деморализиращо на околните. Един живот живеем и пропиляването му не може да се коригира.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот taurus13 » Пон Май 02, 2011 11:37 pm

Аз пък малко се дразня, дето в БГ всеки мисли само за собственото си благоденствие. Мен лично, не ме прави щастлив факта, аз да съм добре обезпечен, когато виждам какво е около мен, как нищо не работи и колко хора страдат. Да ви кажа, не са длъжни всички хора да са хитри, пробивни и предприемачи и тарикати, но тук битува мнението, че ако не си такъв си загубеняк. Има безкрайно много ценни хора, които не са такива, но те имат други важни качества. За съжаление напоследък успяват основно първите. Едно общество има нужда от всякакви хора с различни умения.
Тук сме като една "сговорна" дружина байкъри - всеки си върти и не му пука за никого, важно е да стигне целта - някой чупи колело - да се оправя, друг му се схваща крака - looser, трети се контузи - карък....
Да ама така не се прави държава, другари.
Отделно пък за "успяването" на предприемачите - тук 80% са търговци - всеки нещо вняся, дистрибутира, продава, посредничи, лихварства. Ама това не генерира приход - това е преливане от пусто в празно.
Почти никой не разработва, твори, сади, изнася продукция навън. Много повече бих уважавал човек, който сади краставици и ги продава на пазара, от човек изградил положение от внос на..."компоти".

Повечето хора е БГ гледат да уредят семейството си, независимо че са пълни некадърници и няма да свършат работа - явно родовите връзки са много по-важни от уменията и качествата. Факт е, че и днес по-голямата част от хората си намират работа с връзки и познанства, а не чрез обективно интервю. Колко пъти сте чували или ползвали репликата "Имам един човек..."?!
Обаче това си е национален спорт у нас - дребни еснафи, не виждащи по-далеч от носа си, предаващи за две жълтици всяка идея и идеал. За съжаление, твърде много добре образовани и интелигентни хора са също такива.

Направо ме е яд за смъртта на всичики тези велики обикновени хора, умирали за свободата и независимостта на младата българска държава...Яд ме е, не защото съм българин(дефакто аз наполовина не съм), а защото са умирали стойностни хора с идеали - нали и те можеха да си седят на топло вкъщи и да станат търговци на дребно...но не са.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот zax983 » Пон Май 02, 2011 11:48 pm

bluskanie написа:...
Един живот живеем и пропиляването му не може да се коригира.

Тук уцели в десетката. Проблемът е точно че животът ми е един и "за съжаление"(макар че аз предпочитам да си нося кръста и не съжалявам), не съм толкова тъп, че да съм религиозен и да вярвам че ако съм смирен роб, после ще съм в рая или където и да е... Вярвам само в науката, а според нея физическото ми тяло свършва като храна за червеите, на няколко метра под земята, а друго няма... В този ред на мисли, ще си даря органите, всичко което може да се използва след смъртта ми, а останалото бих дал на някое сoмалийче да си хапне. Ест. аз сам нищо не мога да направя, но ако всеки ме последва? Като се замисля може би трябва да поставя условие, на всеки който получи орган от мен, а всичките ми органи ще бъдат здрави, освен евентуално нещо ако не се прецака от глада който ме чака и мен... Та ако иска орган, е длъжен след смъртта си да завещае остатъците си по същия начин! И дори само 1-2 от реципиентите да го направят, значи има смисъл и в някакъв момент ще се окаже че сам съм успял да спася света, след много поколения, а колкото по-бързо се научат да не хвърлят и да рециклират всичко, включително и телата ни, толкова по-добре! Иначе ние какво сме сега, само едни консуматори... Много съм далеч от политиката, но не ми трябват познания в никоя област, за да ми е ясно че така не става... Унищожаваме себе си, природата, планетата, всичко... Явно хармонията няма да се върне, явно естествения подбор няма да се върне - какъвто геноцида който ни се налага не е - дори напротив. И нека съм луд, но ако горенаписаното стане масова практика, няма да има гладни, няма да има бедни, няма да има болни.

За нашата мила държава - е тук решението е много по-просто и лесно. На дребно живота на всеки крадец ми излиза малко скъпо, защото един патрон е 80 стотинки, но оръжието е скъпо. Обаче в дългосрочен план ако избием всички, които са заслужили смъртна присъда, май по левче на човек се пада. А ако ги рециклираме, може и да си избием и парите :D Но това би било доста глупаво и първично, аз и тук имам доста по рационално решение. Защо трябва да сме толкова милостиви и да ги отърваваме от мъките?! Не е ли по-добре да се мъчат до края на живота си? Но не на курорт в затвора - О не! Така както сега се мъчим ние заради тях. Макар че аз не бих търсил възмездиев в смисъла му на отмъщение, аз търся само решение на проблемите. Те така или иначе вече са пропилели живота си. А някой по-нагоре в темата нещо се бъзикаше с японците, но когато един японец го обвинят в корупция, той сам си прави харакири, не чака да го оправдаят, защото не може да понесе срама, а тук доста хора дори не разбират за какво им говоря... и когато им стигнем честта и достойнството, тогава можем да говорим каквото и да било за Япония. Ако ни гръмне АЕЦ-а ще се справим ли толкова добре? Знаем отговора, чернобил ни го е дал отговора...

Искам да кажа, че всички крадци, ако бъдат тикнати в мините до гроб, мисля че ще се получат нещата! Но понеже те са краднали за 100 живота, който доброволно върне всичко само ще е роб, дори ще има всички човешки права, ако работи. Ако не работи няма права, нали така? Ако не си дава краднатото, ще бъде измъчван по всички възможни начини, докато не го даде. Дори ще съм крайно милостив и ще имат право да се самоубият, ако не им харесва положението. И всичко ще е прозрачно. Един човек няма да бъе тикнат в затвора без доказателства. Това е ако аз съм на власт. Ако не ме убият първите години, България ще се оправи! Другият вариант е гражданска война, но нямаме войни, с овце не става...

Айде, за да не кажете че съм диктатор. Ще дам и възможност за амнистия - някакъв гратисен период, в който всеки може да излезе и публично да си признае всичко, да върне откраднатото със съответните лихви, които трябва да покриват инфлация и всички други негативизми за потърпевшите. Ако има останала печалба, разбира се че в полза на държавата, ако е с отрицателен баланс, сори ще доработва при облекчен режим. Всеки друг хванат след гратисния период и от там нататък, става черен роб до гроб или докато се разплати с ощетените! Защото роби трябват винаги и в този ред на мисли, надявам се техническия прогрес да е достатъчно бърз и преди да свършат робите, т.е. ако превъспитам цялото общество, в което силно се съмнявам. Също така ще се опитам през това време да не създам мързеливо мнозинство. Но работата ще е нещо като казармата, длъжен си да работиш само няколко месеца или години, примерно охрана на робите. Това ти е дълга към държавата. След няколко поколения поддръжка на машините и роботите, които ще заместят хората в мините и след още няколко поколения, ще има роботи, за поддръжка на роботи. Хората няма да има нуждада работят! За съжаление аз най-вероятно ще умра много преди да видя реализирана идеята си, но ако не ме убият първите няколко години, докато трае чистката, тогава може би ще съумея да подбера кадърни последователи, които от своя страна да доразвият и предадат идеята на идните поколения...

Парадокса е, че имаме всички необходими ресурси и това трябваше вече да е факт...

И ако още не сте съвсем сигурни дали съм луд. Разбира се че ще се стремя и към физическото безсмъртие. Пък който вярва, винаги може да си умира, щом предпочита, все пак всеки има право да разполага със себе си и да прави със себе си каквото иска. Аз лично искам да живея вечно... Или поне достатъчно дълго за да ми писне... Като начало политиката ми ще е насочена главно в развитие на спорта, медицината и образованието. А робите ще копаят не само в мините, а и на полето, за сега може би само основните храни ще бъдат безплатни, боклуците дори могат да бъдат по-скъпи, с цел хората да избягват. Разбира се всеки който иска да се тъпче с боклуци, може да работи и да си ги купува. Ако на някой нещо не му изнася, може да напусне държавата, освен осъдените или следствените разбира се :) Но аз мисля че по-скоро ще се върнат всички, дори ще трябва да помислим за наплива на чужденци, но докато има пустеещи места, границата е отворена и всички са добре дошли.

П.П. Протеста, ходих на един, но не видях смисъла в това всеки да дава по 50 стотинки, ако ще и на по една да са. Може би щеше да е по-добре да зареждат само по 1 стотинка, но така правят проблем може би само на служителите там, а точно те едва ли нещо са виновни, според мен е провал този протест, дори някои твърдят че в дните на протеста оборота им бил по-голям, вече дали лъжат или да, е друга тема :) Всъщност аз нямам кола, но бих си взел едно шишенце да напълня за 1 стотинка следващия път. Ходил съм и на други протести, без голяма полза ест. Но точно тук го правя без никакъв личен интерес, поне не и пряк такъв. Защото нямам МПС и не миспя скоро да имам, поне докато колелото е най-бързия транспорт в София, не ми трябав друго, може би някой ден мотор, но по-скоро не. Всъщност дори май имам някаква алергия към бензин, като малък направо повръщах от миризмата му, сега по-скоро само ми е неприятна... Разбира се осъзнавам, че цената на горивата би трябвало да оказва влияние на храните, особено както вече всичко е внос... Но в България не е така, цените така или иначе са нереални и винаги ще имат оправдания да ги вдигат, защото когато цената на нещо свързано се качва ги вдигат, но когато пада не ги свалят. Както и да е, солидарен съм. Доста иронично е да ходя с колело на този протест на автомобилистите, но факт :)
Аватар
zax983

Мнениеот Harka » Пон Май 02, 2011 11:53 pm

taurus13 написа:Тук сме като една "сговорна" дружина байкъри - всеки си върти и не му пука за никого, важно е да стигне целта - някой чупи колело - да се оправя, друг му се схваща крака - looser, трети се контузи - карък....

Е, айде сега, доста преувеличено изказване (макар че не знам де, във вашите карания така ли процедирате?)...
Аватар
Harka

Мнениеот taurus13 » Вто Май 03, 2011 12:07 am

:) точно в нашите пък...който е идвал знае.
Просто сътворих един абсурден байк пример, за илюстрация на днешната действителност. Дефакто индивидуализма е на особена почит не само у нас - ние просто го взехме назаем.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот zax983 » Вто Май 03, 2011 12:16 am

taurus13 написа:Аз пък малко се дразня, дето в БГ всеки мисли само за собственото си благоденствие. Мен лично, не ме прави щастлив факта, аз да съм добре обезпечен, когато виждам какво е около мен, как нищо не работи и колко хора страдат. Да ви кажа, не са длъжни всички хора да са хитри, пробивни и предприемачи и тарикати, но тук битува мнението, че ако не си такъв си загубеняк. Има безкрайно много ценни хора, които не са такива, но те имат други важни качества. За съжаление напоследък успяват основно първите. Едно общество има нужда от всякакви хора с различни умения.
Тук сме като една "сговорна" дружина байкъри - всеки си върти и не му пука за никого, важно е да стигне целта - някой чупи колело - да се оправя, друг му се схваща крака - looser, трети се контузи - карък....
Да ама така не се прави държава, другари.
Отделно пък за "успяването" на предприемачите - тук 80% са търговци - всеки нещо вняся, дистрибутира, продава, посредничи, лихварства. Ама това не генерира приход - това е преливане от пусто в празно.
Почти никой не разработва, твори, сади, изнася продукция навън. Много повече бих уважавал човек, който сади краставици и ги продава на пазара, от човек изградил положение от внос на..."компоти".

Повечето хора е БГ гледат да уредят семейството си, независимо че са пълни некадърници и няма да свършат работа - явно родовите връзки са много по-важни от уменията и качествата. Факт е, че и днес по-голямата част от хората си намират работа с връзки и познанства, а не чрез обективно интервю. Колко пъти сте чували или ползвали репликата "Имам един човек..."?!
Обаче това си е национален спорт у нас - дребни еснафи, не виждащи по-далеч от носа си, предаващи за две жълтици всяка идея и идеал. За съжаление, твърде много добре образовани и интелигентни хора са също такива.

Направо ме е яд за смъртта на всичики тези велики обикновени хора, умирали за свободата и независимостта на младата българска държава...Яд ме е, не защото съм българин(дефакто аз наполовина не съм), а защото са умирали стойностни хора с идеали - нали и те можеха да си седят на топло вкъщи и да станат търговци на дребно...но не са.
Всъщност съм пряк потомък на Левски, не знам дали има и други такива, но поне на мен не са ми известни такива. Също така възгледите ми не са повлияни от това, тъй като са такива от преди да науча тази за сега само теория :) Но съдейки по външните белези наследени от баща ми, съм склонен да вярвам. Но явно нямам всички необходими качества или пък живея във време, когато сам не мога да направя нищо, не знам. Но постоянно нещо ме гложди от вътре и много ми се иска да направя нещо! Ще отида, ще убия двама трима и ще загубя и собствения си живот, без да направя нищо... Мога ли да направя нещо повече?

Най-големият проблем е че животът ми е по-ценен от техния, но един ден и това ще се промени! Тогава жертвата ми ще придобие смисъл, поне на теория, защото един ненужен(с него и без него все тая) за обществото човек, ще премахне поне един негативен(по-добре без него). Разбира се колкото повече, толкова по-добре! Но има и още един въпрос. А именно, дали това общество го заслужава, заслужава ли моята жертва това лицемерно общество? Защото когато убиеш някой в "мирно" време, ти си убиец. дори да го направиш в услуга на обществото. Обаче когато има война и ти отидеш и убиеш стотици, дори да не е в услуга на обществото, всъщност ти си герой...

Вземете нашите "герои" които бяха в кербала и незнам си къде си, жалки наемници, отишли да се бият за пари... През същите боклуци ще трябва да мина и аз, ако искам да оправя държавата. Време е за гражданска война, време е да си извоюваме свободата. За щастие армията ни е доста жалка, с полицията ще имаме малко повече проблеми, дори ако изчакаме още малко може и да е късно... Стане ли полицейска държава, на където е тръгнало, край! Но рано или късно ще има брат срещу брата, няма начин... Имам познати, дори приятели и в двете институции, за които вярвам че са истински мъже и ще скъсат пагона и ще застанат на страната на народа, но и продажниците са много... Но така не може да продължава. Поне аз не мога да си намеря място гледайки доказани престъпници, които продължават да са на свобода, даже продължават да крадат... Мога да убия поне един с голи ръце, за миг ще му скърша гръбнака, преди охраната да реагира, само да се добера на няколко метра :) Ако оживее, ще остане инвалид за цял живот, още по-добре тогава, а мен какво повече могат да ми направят освен да ме застрелят на място или да ме тикнат в затвора, нищо по-лошо не могат да ми направят, отколкото да продължавам да съм роб. Разберете, роби сте. Това че има 1-2 чорбаджии, какво променя и те са роби. Даже да бях сред тях, пак така щях да мисля. Само една разлика щеше да има тогава, защото щях да имам основния инструмент, парите нужни за да се опитвам да поправя нещата. Точно заради това на хората с възможности ме е яд най-много, на тези които могат да променят нещо. Ако наистина има такива които никога не са крали, ако са постигнали всичко с труд, защо търпят това? Защо именно тези хора не поведат революцията?
Аватар
zax983

Мнениеот zax983 » Вто Май 03, 2011 12:22 am

Harka написа:
taurus13 написа:Тук сме като една "сговорна" дружина байкъри - всеки си върти и не му пука за никого, важно е да стигне целта - някой чупи колело - да се оправя, друг му се схваща крака - looser, трети се контузи - карък....

Е, айде сега, доста преувеличено изказване (макар че не знам де, във вашите карания така ли процедирате?)...

А не е ли така? За да дойда на 4-ти до Перник, ще ми трябват 30-40 лева, най-късно утре, т.е. тази сутрин, само след няколко часа. Кой от вас би ми дал? Никой? Ако поискам назаем, пак никой предполагам? Поправи ме ако греша :)

Виж ако предложа към 9-10, т.е. след седмица да върна до 50, веднага ще се намери някое лихварче :agree:

П.П. Аз така или иначе ще похарча тези пари след седмица да си пооправя бръкмата, но ще изпусна и това събитие, точно защото сме такива каквито сме... Така че не виждам защо се опитвате да го отричате.

П.П.П. 2 лева за билет да отида с автобуса някой ми предложи, не благодаря. За какво да ходя, ако няма да е с колело, аз пеша мога и тук да си ги посрещна на финала. Друг е въпроса колко ми е гадно, че и тази година не можах да участвам...
Аватар
zax983

Мнениеот PtD » Вто Май 03, 2011 12:27 am

Много опасен и може би луд

:lol: :lol: :lol:
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Вто Май 03, 2011 12:39 am

zax983 написа:А не е ли така? За да дойда на 4-ти до Перник, ще ми трябват 30-40 лева, най-късно утре, т.е. тази сутрин, само след няколко часа. Кой от вас би ми дал? Никой? Ако поискам назаем, пак никой предполагам? Поправи ме ако греша :)

Глей сега, пич. Първо, в качеството си на какъв ще ги поискаш тези пари? На някой си zax983 от форума? Ама кой си ти? Познава ли те някой? Ти познаваш ли някой? Появяваш се отнякъде и искаш пари назаем. И ако никой не ти даде това няма да е проява на неколегиалност, а на здрав разум. Покарай малко с група, социализирай се, намери нови приятели и тогава съм сигурен, че въобще няма и да ти се налага да прибягваш до форума за такова нещо.
Аватар
Harka

Мнениеот taurus13 » Вто Май 03, 2011 12:59 am

Аз като казвах да не мислим само за себе си, нямах предвид да раздаваме пари със или без лихви. Имах предвид да се действа така, че утре всички да можем да живеем по-добре, по-свободно и по-щастливо и да нямаме проблем с номинал 40 лева.

Аз не съм социалист и не толерирам получаването на нещо, без да си положил труд за него. Аз съм за система, която позволява на хората честно да изкарват своите пари, без да експлоатират чужд труд, без да крадат. Не съм против банките, но съм за строго регулиране на тяхната дейност до степен в която те биха печелили достатъчно за да са мотивирани да съществуват и същевременно да са в услуга на предприемачите и гражданите. Не може някаква си банка да ми се намърдва с подкупи на позицията "главна оперативна банка на администрацията" и да скубе по 3 лв за транзакция от всеки бг гражданин, който е решил да внесе дължимото в бюджета. Аз съм за система, която лимитира търговската надценка до един определен праг и забранява спекулата - особено с храни и лекарства.
Ако сте забелязали пазарно регулиране в света отдавна няма - това е утопия. Земята отдавна е твърде малка. Корпорациите са си разделили света на сфери на влияние и са си устроили един свой световен ред. Земята скоро ще бъде изправена пред голям глад, поради пренаселеност и лошо разпределение на ресурсите - докато аз изхвърлям постоянно хляб, друг гладува. Хората трябва да работят за колонизацията на Космоса и търсене на нови ресурси, но не чрез избиване на нещастни извънземни все пак.... :D

Изобщо напоследък се убеждавам, че най-добрата форма на управление на човеците е диктатурата. Диктатурата обаче, трябва да е завинаги, а диктатор да е самия господ...но и това е утопия.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот bluskanie » Вто Май 03, 2011 1:50 am

Това в тази тема е типичен пример за обикновена вечер в едно българско семейство, където мъжът е пийнал (почти е вече пиян) и разяснява на жена си и на съседите, защо така се получава с техния живот :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот zax983 » Вто Май 03, 2011 4:08 am

Кой тук пие, аз никога не съм го правил и никога няма да го правя :)

Harka написа:
zax983 написа:А не е ли така? За да дойда на 4-ти до Перник, ще ми трябват 30-40 лева, най-късно утре, т.е. тази сутрин, само след няколко часа. Кой от вас би ми дал? Никой? Ако поискам назаем, пак никой предполагам? Поправи ме ако греша :)

Глей сега, пич. Първо, в качеството си на какъв ще ги поискаш тези пари? На някой си zax983 от форума? Ама кой си ти? Познава ли те някой? Ти познаваш ли някой? Появяваш се отнякъде и искаш пари назаем. И ако никой не ти даде това няма да е проява на неколегиалност, а на здрав разум. Покарай малко с група, социализирай се, намери нови приятели и тогава съм сигурен, че въобще няма и да ти се налага да прибягваш до форума за такова нещо.

В качеството си на Пич не може ли?

Кой съм аз? Поредното оправдание, да откажете помощ на някой в нужда, нищо повече. Не че съм най-нуждаещия се на света и не че ще умра, но все пак ми е много интересно колко 0 души са готови да помогнат на непознат. Понеже беше повдигната темата.

И все пак на въпроса - ZAX - съм решил да ми е псевдонима още от зората на персоналните компютри, че и преди това. Но подръжатели, фенове, плагиати прекалено много, затова zax983. Особено там където регистрацията не позволява по-малко от 4 символа и така или иначе не мога да съм ZAX. И само един бърз поглед в историята: имаше времена когато 3 символа бяха максимума за подпис, тогава се роди и моя. По късно продължи да се увеличава горната граница, че чак се появи и нелепата долна, защото видиш ли кофти направените бази данни имали проблеми с това... Иначе името ми е Димитър, което стеснява кръга до половината българи :D Не че останалите никове е много ясно кой стои зад тях. Въобще има ли достатъчно рядко срещано име, ест. че няма. А най-много се кефя когато някой на име Иван Иванов почне да ми обяснява че много мрази някой да се крие зад ник :rofl: Крие се той, аз така се идентифицирам доста по адекватно.

От мен измамен човек няма да намериш. Друго какво ти трябва за да поемеш риска да ми заемеш 30-40 лева. Направо толкова рисков кредит, че няма на къде, пък и сумата е огромна. Дори за преуспели хора като вас :) Разбирайки че такива хора са прекалено заети или пък се отзове някой на голямо разстояние, мога да дам и банковата сметка на дебитната си карта, само не съм много сигурен какво точно трябва да дам, тъй като до сега не съм я ползвал по-този начин. Също не съм много сигурен дали е добра идея да публикувам въобще подобна информация в интернет. Пък и предпочитам да си спестя няколкото лева за транзакция, които ще са за моя сметка разбира се. Както казах, мога да върна до 50 лева(предполагам че след банковите разходи ще останат повече от 40, нали?), ако някой ми заеме 40, 7 от които ще глътне една капризна кучка(бебе кученце), което му свърши бебешкото сухо мляко по-рано от предвиденото и не иска да яде друго, а май и не може все още. Всъщност въобще не беше предвидено гаджето да прибира куче... Та си дадох последните пари по тъпото куче, биберони простотии... Тъйкато така или иначе не стигаха за колелото... 30-тина ще ми трябват пък за него. Ето ви и кауза, помогнете на кученцето. Даже съм сигурен че сега ако пусна една снимка това сладурче, веднага ще ми пратят няколко пъти по 10 лева, докато кажа че няма нужда повече. Съгласен съм че то без майка не може да се оправи първите месеци. Но защо хората са по-склонни да помогнат на чужд вид, а не на някой от собствения си, е това никога няма да разбера. Аз винаги ще предпочета да помогна на човек... И чак когато мога да помогна на всички хора или няма нуждаещи се от помощ, тогава бих започнал да се грижа за животните. Които всъщност в 90% от случаите въобще нямат нужда от тази помощ и е пълна идиотщина да се месиш в живота им без да са те молили. Има си и изключения като това, когато просто ще умря само.

Та кученцето си е гладно постоянно, но е 1 кило и с едно сухо мляко изкара половин месец, искам и аз така :) Но да се върнем на колелото, там някой при добро желание и свободно време днес, може да се занимае с него. А да му платя другата седмица. Ето така никой не ми дава пари, даже ще изкара. Трябва да му се центроват каплите, че съм тежичък и вече им личи. Да се свалят, но кадърно калниците, коша и всички боклуци, като по възможност да остане динамото и фара вързани за тях... Да се разглоби напълно, да се смаже всичко което трябва да се смаже, за което ест. нямам инструменти, а и не знам как. Да се сменят жилата, защото се късат вече и на практика карам без спирачка... Ами това е за сега, мисля че влизам в 30 лева и още няколко за жилата?

Ест. освен че нямам инструменти, също така и съм вързан в ръцете и предпочитам да го направи човек който умее, срещу съответното заплащане разбира се. Защото ако реша да спестя някой лев и например да се опитам сам да си изправя каплите, после ще трябва да купувам нови, усещам :)

По-натам когато мога да заделя повече пари, ще сменям и гуми, това поне мога и сам да направя. Макар че може би рискувам да прецакам скоростите, но те и без това не работят, а и не подлежат на корекция тези ръждиви боклуци... Онзи ден окончателно се отказах да ги използвам, следкато ужасно много бързах и точно тогава трябваше да ми падне веригата при опит за качване на най-големия венец отпред, а тя въобще не трябва да слиза... взе че се заклещи между венците, ама яко се заклещи, та половин час сецах докато я освободя, не знам как не я скъсах... Разбирасе станах на прасе, но поне ме заваля та да се измия :D Но пък закъснях и излизането ми изгуби смисъл... Накрая наистина ще мина на сингълспид... Което пак са пари, та за сега скоростите ще се сменят ръчно :dontknow:

Не знам до колко цената на услугата е адекватна, но таква оферта ми пуснаха зимата и се надявам още да е валидна :) Всъщност като се съмне ще мина през надежда да питам човека, още ли е навит да му загубя целия ден за 30 лева и да му платя чак след седмица, предполагам че не е :D Макар че все по-трудно мога да си намеря работа за 30 лева на ден, а и ако за мен е цял ден, за него ще е доста по-малко. Пък и доста по-качествено, надявам се...

Та да обобщим: Няма кой да помогне.
1. С пари, дори на заем, дори с лихва много по-голяма от лихвари и заложни къщи предполагам. Дори така няма кой да помогне. А ако някой реши остроумно да попита, защото тогава не мина през някоя заложна къща. Ами например защото докато работех, два пъти са ни обирали, докато няма никой в нас. PC-то ми само не откраднаха, защото беше в насипно състояние и очевидно притежаващо непродаваеми стари части, очевидно предполагам дори за най-скапания малоумен и пропаднал наркоман, дето ми е откраднал скъсаните миризливи кецове/маратонки/гуменки, не знам как да ги нарека тези боклуци за 20 лева... Т.е. няма какво да заложа :) Злато, техника по-ценна, всичко окрадоха... Защо не си бях в нас, макар че те сигурно дебнат... Но защо случайно не забравих нещо да се върна или да влязат когато мислят че няма никой, да ги изкормя на място боклуците, пък нека после ме съдят... С червата им ще ги овържа, докато дойде полицията да обвини мен че съм защитавал дома си... Та сменихме вратата, не че тази е непреодолима, макар че втория път само разхвърляха, трябва вече да знаят че няма какво да се вземе... Значи не стига че работя за жълти стотинки, а и ме чакат да отида на работа за да ме оберат, после защо искам смърт за крадците?
2. Има ли кой да помогне с умения? Плащам си. Ако в цял форум за колоездене няма кой, не плачете че нямате работа...

П.П. Ако някой не знае, нищо че съм споменавал не веднъж, намирам се в Люлин, а блока ми е 983, като надставката след ника ми. Въобще супер неоткриваем съм. Особено за хората с права във форума, които ми виждат IP-то, от там един пинг и ми имат провайдъра, не че не могат да ми намерят направо и точния адрес само с тази информация, ако поискат :) Други въпроси?
Аватар
zax983

Мнениеот agent_Jekov » Вто Май 03, 2011 8:13 am

Чували ли сте понятитето "гражданско общество"?

http://www.google.bg/search?hl=bg&sourc ... 0%BE%D0%B1

Само един поглед върху резултатите и изпъкват следните ключови думи - "слабост", "мит", "пасивно", "неустойчиво", "няма го". Ето ви и най-основния проблем на България. :agree: Няма какво повече да добавя.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот wawel » Вто Май 03, 2011 8:24 am

Zax983

сега ми стана ясно. От остроумния Закс е останала само по-лошата и разочарована версия.Не чакай никой да ти помогне. Бил съм в подобна ситуация години назад. Няма начин да изплуваш с гадже, куче, други желания...... Относно обирите - гадна локация, приятел. Циганите те обират и ще го правят само защото не си от тях и си им под ръка. Мен пък ме псуват и пребиват по междуселските пътища - щото не съм от тях и имам наглостта да мина през селото им с колелото. Единствения начин да се махнеш от твоя капан е да си прегризеш крака. Моя начин за измъкване беше един шосеен велосипед и ранадоньорското движение. Твоя начин незнам какъв ще бъде. Успех, все пак.
wawel

Рейтинг: 1245

Мнениеот zax983 » Вто Май 03, 2011 9:40 am

ХристоС. написа:
zax983 написа:Защо не почна собствен бизнес? Не е като да нямам идеи. Спонсори няма, банките не дават... Как въобще може да има толкова лицемерни хора че да кажат че към днешна дата има начин? Я да си спомнят че когато са теглили кредити всяка банка е давала макса, независимо от другите, а сега? Ако въобще има тук някой, постигнал нещо с честен труд. Колко хора има тук със собствен бизнес и чиста съвест?! Ако има поне един поклон пред него!

И на мен ли ще се кланяш? Притежавам собствен бизнес, чиито предмет на дейност е търговия с компютри и компютърни компоненти, фирмата ми е вносител на 3 марки паметови продукти за България. Никой нищо не ми е дал на готово, дейността я стартирах с малък потребителски кредит от банка и малка сума, която осигуриха роднините ми. Кредитът ми беш отпуснат въз основа на това, че в продължение на година и половина преди това работех в друга фирма със същия предмет на дейност, за да мога да добия знания за съществото на бизнеса отвътре, и получавах колкото 2 минимални заплати месечно, а ме осигуряваха на една такава. Всъщност напуснах, за да мога да разполагам с достатъчно време за висшето си образование - нещо, което при стартирането на „частна“ дейност се оказа, че няма как да стане и ми се наложи да замразя образованието, за неопределено време - докато бизнесът се развие достатъчно добре, за да няма нужда непрекъсната нужда от мен. През 2010 всички капитали на фирмата се стопиха и ако тази година не бях успял да осигуря банклово финансиране (не, не беше никак лесно - но определено не е невъзможно) - можеше и да ми се наложи да си търся пак работа на нормиран работен ден и твърда заплата; нещо, което дори може да ми предложи значително по-голяма сигурност, но пък по този начин ще подведа всички свои клиенти, които са ми се доверили и продължават да ми се доверяват вече толкова години... А не е като да не съм бил на 20, да съм живял в друг град, да съм нямал осигурена работа, да съм разчитал на 100 лв. месечна издръжка (доход от отдавана под наем собственост в София), да съм плащал наема си (60 лв), ток (когато нямах пари някой месец - плащах по 2-3 сметки накуп) и интернет (20 лв.), да си докарвам още 50-100 лв. от нерегламентирана законово търговия с употребявани компютърни компоненти, с които пари съм се прехранвал, излизал съм „на кафе“ с приятели и съм си плащал за транспорт с автобус до София и обратно поне веднъж месечно.

Не зная защо ти отговарям - и да ми се кланяш, и да не го правиш - с приказките си „на кило“ дотук не си спечелил уважението ми по никакъв начин и ми е напълно „все едно“, а и бих спестил на всеки подобно унижение - да не съм цар или мафиот?! Искаш по-висок стандарт да ти осигурят управляващите, но никога не гласуваш. Претендираш за социални облаги, но с готовност заявяваш, че не би плащал данъци на държавата и съжаляваш, че си го правил. Не си спомняш комунизма - но помниш, че „било по-добре“. Костов ти бил „откраднал“ влоговете (интересно как точно - трябва да го е направил лично, защото след времето на хиперинфлацията по времето на правителството на Жан Виденов и след падането му, по времето на мандата на Иван Костов и неговия кабинет, финансовата стабилност осигури увеличение на доходите в ПЪТИ); банките не ти отпускали необходимите средства, за да започнеш собствен бизнес (ама пък ти и беше писал в началото, че не искаш); би пожелал да причиниш вреда на човек, който се е оказал в благоприятно положение - може и да е тъп, но как е възможно въобще да си помислиш, че ТИ би могъл да бъдеш нечий съдник и да решаваш съдбата му?! В Щатите здравната система била несправедлива, в Англия образованието - безплатно (ако ми кажеш как се следва в Cambridge например, без да се плаща)... Казаха ти го много пъти - като не виждаш перспектива за развитие тук и като не ти харесва, ходи другаде - вече сме в Европа и пазарът на труда е отворен, щом можеш да предложиш знания и умения - те ще бъдат оценени подобаващо, със сигурност по-подобаващо, отколкото тук. Пък като за 2-3 години се „напечелиш“ - ще се върнеш в България и с капиала си ще реализираш някоя от идеите си за собствен бизнес, понеже ще си работил вече навън и ще си видял „как е там“ - ще можеш да приложиш западните стандарти в работата си и ще предлагаш и западни заплати на служителите си, всички най-кадърни люде ще се избиват да работят за теб и ти ще просперираш :) Ама май, с неплатени задължения към държавата, няма да те пуснат да излезеш от нея, преди да ѝ се издължиш - навсякъде из обичната ти Европа е така... Не стана дума къде в чужбина си живял (не говоря за екскурзии от по 3-5-10 дни) и имаш реален поглед над ситуацията там?

fall_out, с радост ще дам консултация във връзка с компютъра, който предстои да бъде закупен, но понеже не искам да се тълкува като реклама, а пък и в тази тема се говори за всичко друго, освен за компютри - в случай, че би желал, можеш да ми изпратиш ЛС с повече детайли за това какви точно приложения ще се ползват на машината и дали ще служи за работа (ще изкарва пари) или за обучение, за да дам оптимално, според мен, предложение.

Така, чак сега прочетох поста ти, тъйкато почна лошо, а именно с противоречие, че видиш ли всичко си постигнал сам, пък в същото време си започнал с малък потребителски кредит, че и доплащане от родата... Всъщност и ми се спеше тогава, а имах желание да прочета и този пост. И понеже беше най-дълаг след моите, а аз въпреки че пиша бързо, чета бавно, освен това имам атеросклероза която нямам възможност да лекувам и така ми е много трудно да чета дълги постове... Всъщност тази болест явно ме прави 100% неработоспособен, тъй като нямам възможност да правя определени много желани от работодателите глупости, като например да помня напълно ненужни неща... Така че ща не ща, ще трябва да работя за себе си или поне да имам секретарка поне за да не ме питат хората защо се повтарям...

Респект към теб разбира се и се надявам да ти се подредят нещата. Но нещо не ми се виждаш много преуспял, с вероятно ипотека, за да си запазиш бизнеса? Който се надявам да продължи да бъде печеливша инвестиция за теб.

Поклона в източната култура е признак на уважение. Дори така се поздравяват хората. Но ние сме много далеч от тях, така че тук винаги ще се намери някой който да се хване за играта на думи и да изкара уважението и респекта като "кланяне" в нашия си смисъл. Така чак и с падане на колене може да решат да го сравнят някой, но мен на колене не може да ме постави никой. Който се е опитал все по гръб е паднал, както и да е :)

Аз също работех, когато реших да уча. Т.е. когато вече нямаше смисъл да работя. Иронията е че почнах доста рано да работя, защото нямаше смисъл да уча... Банката много гнусно ме излъга, не една банка ме излъга, че видиш ли, само да вляза и веднага получавам студентски кредит... Особено пък в СУ, само като вляза да им донеса разписаната книжка и нямам никакви грижи... Всъщност тогава нямаше студентски кредит, но имаше няколко банки които наричаха така супер неизгодните си кредити с гратисен период. Като и гратисния им период не беше никак гратисен, да плащам само лихва без главница... И въпреки малко по-ниската лихва, в крайна сметка нямаше по-набутващ кредит, но пък мен напълно ме устройваше и нямах против да върна двойно. За сравнение, в Англия не само че няма лихва, но и да има, то тя вероятно е минимална и със сигурност знам че няма по време на гратисния период, както и нищо не плащаш през това време. Да не говорим че този гратисен период е докато учиш и е неограничен + там 1-2 години, за които се предполага че всеки може да си намери работа след като е завършил. И тъкмо когато си мислиш че не може да е по-хубаво, се оказва че ако нямаш над определено доход всъщност след едиколкоси години вече не дължиш нищо. Буквално безвъзмездна помощ ти осигуряват, т.е. ако не ти потръгне нищо не дължиш, ако ти потръгне само колкото са ти дали. Ето това е социална политика.

Та отидох аз точно на първи октомври още преди обяд, веднага след като си взех книжката. Тъкмо беше почнала кризата... Брат ми понеже е малоумник и е теглил кредити които вече не може да връща, тъй като в момента не е в състояние да работи, сега майка ми ги връща. Обаче тъпанара си трае, не могат да го намерят, но не че са го търсили... Тя му е поръчител и без предупреждение, направо дойде съдия изпълнител да и съобщи че е осъдена по бързата процедура и почват да и цака едиколкоси директно от заплатата... А тя също имаше кредити и умря права, почна втора работа заради лайнарите, които не искат да и разсрочат кредитите, но пък дойде време да се пенсионира, а те само това чакаха за да я разкарат от едната и сега с една пенсия и една заплата, не взима никакви пари напрактика... В същото време аз се опитвам да тегля кредит, но изведнъж се оказва че вече имало нови изисквания, студентския кредит, който няма нищо общо с такъв, само така се нарича. Трябвало вече подпис от родител. Питам аз този подпис какъв му е смисъла, поръчител ли ми трябва или не. Подчертавам че майка ми вече е силно неподходяща, обаче малоумната служителка ме убеждава че няма никакви проблеми, подписа е формалност, ала бала... Освен мен само баща ми няма никакви задължения, но той пък по това време беше с някаква жалка инвалидна пенсия която не знам дали и 100 лева имаше, като си взе нормална, се отказа от инвалидната, че не си струваше наистина тормоза от страна на телковете за няколко лева, но и сега нормалната му пенсия не е повече от 150 лева. В крайна сметка подписа направи проблем... Ама тя била неподходяща. Питам малоумната кучка "добре де, нали не беше поръчител, нали държавата ми е поръчител, нали работата ми на постоянен трудов договор е поръчител"... Ами вече трябвало и поръчител... Намерих човек с няколко хиляди лева заплата, но олигофрените са се хванали за семейството ми и това е, не дават... Абе чакай бе... Аз съм пълнолетен... Няма значение... Е явно студентски кредит няма да бъде... Т.е. няма да бъде кредит с гратисен период... Почнах да обикалям по банките, вероятно съм обиколил всички, които не искаха пари само за да ми откажат. Забележи, имаше страшно много боклуци, които ти взимаха таксата за разглеждане на документите, като те убеждаваха по същия начин, че няма как да ти откажат кредита, въпреки че предварително са решили да ти откажат. НЯМА по-некадърни, долни и гнусни същества от служителите във фронтофиса на банките... Вероятно са на %, колкото повече преебани, толкова по-добре за тях... Е не съм дал една стотинка на тези алчни, долни говна разбира се. Обаче обиколих всички банки, загубих си няколко месеца, защото все пак ходя на работа и е почти невъзможно да ходиш на работа и да имаш достъп до каквото и да е през свободното си време... Всъщност смятам че всеки който работи с хора и работното му време е само през деня, е пълен олигофрен... В крайна сметка и един лев не ми дадоха, освен ако не бях ипотекирал нещо, но аз нямам какво... В крайна сметка продължих да работя, наложи ми се, защото само аз можех да разполагам с парите си... Е да но тогава пък нямам време, така че и аз си замразих образованието по финансови причини за пореден път, даже ако не ме бяха излъгали скапаните банки, въобще нямаше и да влизам. Ест. понеже съм си късметлия, вече когато си бях провалил годината, останах и без работа... Така реших да продължа да уча, даже намерих кой да тегли кредит вместо мен, но не беше много голям и не стигна, защото го дадох на майка ми да си оправи лайната, поне да не плаща на съдия изпълнител и да си закрие кредитните карти. Забележи, на нея и дават, защото ги устройва да не може да ги връща... Накарал съм я да си закрие всички кредитни карти, няма вече и зверските такси за съдия изпълнителя, рефинансирала е всичко и дори може да си плаща заемите, като разбира се на първо място на моя човек. Който всъщност не ми е никакъв, но просто знае че на мен може да ми се има доверие. Така майка ми сега работи за 0 лева. Сестра ми работи и тя за 0 лева, защото и тя се е усрала с кредити, но поне си ги връща, то и тя се включи при брат ми малко, да го оправим, но пак си се беше усрала. Най-вече и тя за образование доста се набута, но поне и се отплаща сега. Общо дохода на всички може и да стига 2 бона, явно стига, но и разхода е толкова само за заеми и сметки... Обаче като дойде ток над 100 лева и аз го доплащам, ето миналия месец дойде 300, а аз разполагам с не повече от 200 обикновенно, така че миналия месец и аз бях с 0. Този месец токът е 70, значи няма да ми реват за пари съответно и мога да си позволя ремонт на колелото. А как може да ни варира толкова потреблението при едни и същи разходи, това вече е съвсем друга тема, пак за безкрайно честните търговци. Всъщност реално от тези 70 лева е похарчен ток за 30...

Обаче, въпреки че съм изряден от всякъде, заем така и не ми дадоха лично на мен... А аз си изгърмях патроните, като оправих проблемите на родата... Макар че то едно оправяне, със заем заем да покриваш... Но поне и свалих месечните разходи на половина, а и реално и намалих лихвите доста на майка ми. Въобще не знам как може да са теглили толкова неизгодни заеми, с едничката мисъл да си плащат надписаните сметки, не е нормално това поколение... Не знам какво са им правили по време на комунизма, но са промити мозъци от всякъде... Не можела тя да има дългове, а сега какво има? Просто си е превърнала едни измислени задължения в реални, но и ги е умножила... А можеше просто да не си плаща надписаните сметки и да изтекат по давност или да ги остави да я осъдят и да и смучат половината пенсия до гроб и после да го духат. Пак щеше да се набута много по-малко...

Най-много да се опитат, а дори и да успеят да и вземат жилището. И все пак имаше достатъчно разум за да се опита да го продаде, но пък баща ми вече съвсем е изкуфял и там пък той не даде... Точно когато беше пика на цените, без проблем си покривахме всички дългове, а дори май и не беше необходимо, сега вече мисля че е... Та с покритието на дълговете и малко под наем, оставаха пари сега да се вземат 2-3 по-малки и всичко да е на 6, но не... Но тяхно си е, те си решават, как да си оправляват ресурсите. Пак добре че е голям и успях да ги навия да дават една стая под наем, когато бяхме най-зле, но ето че и сега има 1-2 свободни стаи и не ги дават. Как да им обясня че пари се пестят когато има, а не когато няма...

Аз в момента реално не работя и нямам никакви незаконни доходи и никога не съм имал, също нямам доходи които да подлежат на данъчно облагане, така че на държавата нищо не и дължа. Значи доход на семейството 0, доход и на домакинството 0, обаче нямам право на помощи, защото майка ми била с висока пенсия, сякаш не си я е изработила... Един път не ми дават кредит заради нейните задължения, втори път пред социалните обаче е много богата... Че за капак и сестра ми вече е с прилична заплата, която също не получава... Но са ми отказвали и преди, дори когато бяхме най-мизерни... А да не забравя че двата телевизора които ни откраднаха, бяха обявени като повод да ми откажат помощи. Явно 2 телевизора в 5 стаен си е богатство... Даже се чудя дали точно комисията на социалните няма връзка с обира, минават, набелязват... В България всичко е възможно... А обезщетение за безработица съм бил поискал късно... Въобще и в бюрото по труда само ми губеха времето да се подписвам на точно определена дата в точно определен час и на тях да съм им роб за нищо... Лъгаха ме една година, че чакат някакви специални платени курсове, после се оказа че не съм в списъка на връзкарите... Загубиха ми половин година и накрая някаква мухла там ми затрила картончето и трябвало да почна на ново, а едиколкоси време трябвало да се подписвам там, за да стигна въобще до социалните... Теглих им една и на тях, а трябваше да я пребия тази... Понеже не иска да си признае грешката, от която едва ли ще има някакви последствия за нея, ми преебава едни 100-200 на месец... Но всички знаем за готината ни администрация... Много ме кефи сега една реклама "не вярвате че бюрото по труда ще ви помогне - ГРЕШИТЕ!", дали да не отида пак, но понеже жена не мога да ударя, макар това топче лой не е жена, но дали да не отида поне да я наплюя например? Както и да е, социалните пари няма да ми дадат, защото не съм циганин... Банките няма да ми дадат, защото знаят че ще си плащам, а ако не си плащам, няма какво да ми вземат, ест. че няма да ми дадат, те дават само на който могат да преебат после...

Толкова с банките и моето образование :) Сега се занимавам с нещо, което е много далече от собствен бизнес, но работя когато и колкото искам или колкото работа си намеря, изкарвам някакви жалки пари от време на време, които винаги са под минималната работна заплата и следва не подлежа на данъци, нали така? А скоро може и това да умре, макар и легално, защото все по-често се случва да не ми плащат... Но пък може и да потръгне и да изкарвам достатъчно пари за да реша и данъци да плащам, разбира се не и на сегашната система! Освен ако не ми платят със задна дата всички помощи и обезщетения, които държавата ми ДЪЛЖИ, от тях с удоволствие ще си платя всички задължения към нея, направо да си ги приспаднат всъщност.

Трета година не мога да си позволя да ходя на лекции, но съм взел няколко изпита все пак, макар че доста ме ебават за неприсъствието, а задочно няма моята специалност... Била много престижна, всъщност не е и аз не съм там заради това, а защото това искам да уча. Втора година официално съм без работа, от държавата няма и една стотинка, аз за какво съм и плащал данъци на тази държава, пак ще попитам?
ХристоС. написа:Искаш по-висок стандарт да ти осигурят управляващите, но никога не гласуваш.
Някога имало ли е за кого да гласуваш? За мен не е имало... Всеки път когато има избори разглеждам кандидатурите, но нещо не виждам адекватни такива... И процента на хората с подобно менние мисля че вече е доста голям, нима това е без основания? Аз мисля че парламента в сегашния му вид, както и който и да е от управляващите са напълно безполезни, дори по-лошо - вредни са! Проблема е че по-добри няма, но то като се замислиш и по-лоши няма, всичките са еднакво некадърни, крадливи и малоумни... Но това не може да е оправдание и ако няма с кого да ги сменим, можем поне да ги премахнем, като ненужни. Не съм аз човека който може да каже с какво трябва да бъдат заменени, макар че в по-горните постове имам някои идеи :) Но ако видя добро предложение, ще гласувам за него.

ХристоС. написа:Претендираш за социални облаги, но с готовност заявяваш, че не би плащал данъци на държавата и съжаляваш, че си го правил.
Ти ме четеш по доста избирателен начин, дори направо ми изопачаваш думите. Всъщност аз съм казал това, прав си, но некоректно го вадиш от контекста... Смятам че съм обяснил защо смятам че държавата вече и в момента не заслужава моите данъци по много причини... Но също така съм казал че ако има една функционираща система, съм готов да давам и 50% от дохода си на тази система. Ти би ли плащал такива данъци? И обратно, една стотинка повече не искам да вкарам в джоба на крадците. Ще ме глобят сега 500 лева? Това ми е любимото, ама много се кефя като ме заплашват, еми на инат няма да си подам декларацията, защото ме заплашват, следкато трябва да ми се помолят. Какво ще спечеля ако си създам неудобството да подавам декларация от днес за вчера? Нищо, следва да ми се помолят, не да ме заплашват. Разбира се дори не са си направили труда да мога да я подам по интернет, а задължително трябва да отида някъде и да вися цял ден на километрична опашка, за да ми кажат в края на деня, да дойда на другия ден и вероятно на другия ден да ми съобщят, че съм дошъл да си платя глобата... Но най-вече няма да си я подам, за да видя точно как ще ме принудят да си платя глобата :rofl:

ХристоС. написа:Не си спомняш комунизма - но помниш, че „било по-добре“.
Не си спомням репресивния модел от който толкова се оплаквате, все пак съм бил на 5-6 години 89-та... Но помня че живота на всички беше много по качествен. От сега е по-добре при всички случаи.

ХристоС. написа:Костов ти бил „откраднал“ влоговете
С деноминацията ми ги открадна, тъй като те са правени с реални пари, преди хипер инфлацията, но в ДСК и там какво друго държавно имаше тогава, нещо лихвата не ми добави 3 нули, а след това деноминацията ми резна 3 доста реални нули, защо? Защо сега влоговете до 200 000 са гарантирани, а тогава не бяха? За да могат да ги откраднат разбира се... Както казах, тогава можех да си купя два апартамента поне с парите които имах на влог, сега къде са тези пари? Ще ти кажа къде са: когато на мен и на всички честни хора резнаха по 3 нули от спестяванията им, точно тогава всичките лайнари, които са били на власт, а и не само на власт, всичките костови хора си купиха предприятия един път на смешна цена, втори път със заеми от които също бяха резнати 3 нули, после. Предприятия за милиони бяха купени за левчета... Но това нямаше как да стане, без да се открадне от нас... Така Костов открадна моите пари, лично той ги е откраднал! После тези предприятия изпраха откраднатите пари лично от мен и всички нас пари, както и възможно най-много мафиотски пари. Но това не стигаше, трябваше и да ги разграбват през това време и да ги съсипят... Когато ги унищожиха напълно, вече ставащи само за скраб, не извинявай от някои дори това е откраднато и въпреки това успяват някои от тях да бъдат продадени на цени много по-високи от тези на които са били купени, когато са функционирали... Но за теб няма никаква измама? За мен Костов е най-големия престъпник в историята на България и няма наказание което да е достатъчно за него, а той дори е на свобода и дори още се занимава с политика... По дяволите, защо не е в затвора?! И как така държавата ми загуби парите без офицялно да е фалирала?! ДСК също не е фалирала, даже вече е частна...

ХристоС. написа:банките не ти отпускали необходимите средства, за да започнеш собствен бизнес (ама пък ти и беше писал в началото, че не искаш)
така е, но съм искал за собствен бизнес, защото в момента няма голям смисъл, но исках за образование и не получих, явно няма смисъл и за бизнес да искам, няма да ми дадат. Както вече в този пост обясних, ти може да си имал подкрепа от родата, но на мен точно тя ми попречи най-много. Имал си късмет и с банките, уцелил си времето, е при мен пък и това беше точно обратното. Затова моля те не ми обяснявай че си постигнал всичко сам. Не казвам че не си се постарал, не казвам че не си заслужил, но казвам да се радваш на късмета си :agree:
Аватар
zax983

Мнениеот did » Вто Май 03, 2011 9:42 am

Моля някой да ми преразкаже горния пост с 3 изречения!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Други