Safeman Lock

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Safeman Lock

Мнениеот BaFTa96 » Съб Апр 30, 2011 10:27 pm

Някой ползвал ли е тази джаджа? Компактно е и изглежда готино, но мисля, че едни клещи ще го срежат. Гледах клипове в YouTube, но никъде не показват дали издържа на дърпане, рязане и т.н. Днес си счупих ключа в моята закопчалка и си търся нова. Чудя се дали си струват 30-те лева..
BaFTa96

Рейтинг: 1200

Re: Safeman Lock

Мнениеот lusi5001 » Нед Май 01, 2011 12:36 pm

И аз разгледах клиповете в ютуб,но според мен за 30 лева няма смисъл да взимаш тази джаджа и то за заключване на колело.
Ако беше за ски,както е показано в този клип http://www.youtube.com/watch?v=UJz3ntqEjXM Си заслужава,но за колело не е безопасно според мен :)
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот IVO Jordanov » Нед Май 01, 2011 1:22 pm

Не знам, пичове, но аз от както видях за кво крадене става въпрос тук, на нещо по-паянтово от това не бих си поверил колелото. Друг е въпроса, че у нас няма (почти) никакви специализирани стойки за заключване на велосипеди, за каквото е проектирано това и често ще се среща трудност в намирането на масивен, статичен и в същото време подходящ предмет, за който да се заключи байка. Предполагам това е и причината, почти никой да не внася такъв вид "катинари" у нас.
Ако е кабел да е поне това

<offtopic>
Аз си изградих една теза, от както съм в Англия, и може да обидя някои хора, които са станали жертви на кражбва, но мисля, че нямаме достатъчно отговорно отношение, що се отнася до предпазване от кражба, най-вече откъм материално осигуряване. Гледаме да минем с някоя "заключвачка" по-тънко - 10 - 20 лв. и разчитаме на нея. Съдя по себе си - аз бях така. Но тук тотално ми се обърнаха представите за колоездене в градска среда. Всичко е свързано, разбира се - по-добра инфраструктура -> повече велосипеди -> повече кражби -> по-голяма нужда от качествени предпазни средства. У нас сме назад във всички отношения, но мисля, че и крадците ни са назад, така че ако се подсигурите с по-надеждна система за заключване, може да сте с една крачка напред от нашите крадци и е много по-голяма вероятността да изберат друго - по-малко защитено колело, отколкото вашето. Верно, тежи адски в раницата в началото, но после се свиква. :peace:
<offtopic>

ПП: Ще копирам последния параграф в темата за предпазване от кражби, моля коментирайте мнението там, ако имате желание. В тази тема по-добре давайте съвети на момчето какво да си купи, за да си предпази двуколесното :)
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот BaFTa96 » Нед Май 01, 2011 9:38 pm

Абе аз да ви кажа съм доволен от бившото заключващо. Преди 1 седмица баща ми взе чисто нови клещи. Като си счупих ключа си викам дай да го махна това. Бая зор видях, докато стигна до телта, а и тя се реже много трудно с клещи. Докато го махна цялото си играх около 10-15мин. Първо с много остър нож да оголя гумата и после с клещите да отрежа жицата... Мисля, че за повече от 10мин няма кой да си остави колелото някъде.

BTW четох някъде една такава тема за закл. устройства, където някой обясняваше, че вкарал първата права отверка, която видял в такова евтино заключващо и за 2 секунди било отворено. Е аз пробвах и не става. Не е като нещо за 100лв, ама пак не е като без хич :D
BaFTa96

Мнениеот crossenduro2 » Нед Май 01, 2011 9:48 pm

Да бе! И някой ще тръгне да го прави с клещи :crazy: . С една ножица за ламарина просто правиш: "щрак" и е на 2 части :agree:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот Gasolin » Вто Май 03, 2011 5:47 pm

crossenduro2 написа:Да бе! И някой ще тръгне да го прави с клещи :crazy: . С една ножица за ламарина просто правиш: "щрак" и е на 2 части :agree:

Ножицата за ламарина е предвидена да реже листи, не тел. Особено пък оплетена такава. За подобни кражби се ползват резци/ножица за верига с голямо рамо. Например http://www.cascadefire.com/index.php?ma ... =17_66_302 (рандъм линк от гуугъл)... Ползват ги и пожарникарите изглежда.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот outfaced » Вто Май 03, 2011 5:55 pm

IVO Jordanov написа:Не знам, пичове, но аз от както видях за кво крадене става въпрос тук, на нещо по-паянтово от това не бих си поверил колелото. Друг е въпроса, че у нас няма (почти) никакви специализирани стойки за заключване на велосипеди, за каквото е проектирано това и често ще се среща трудност в намирането на масивен, статичен и в същото време подходящ предмет, за който да се заключи байка. Предполагам това е и причината, почти никой да не внася такъв вид "катинари" у нас.
Ако е кабел да е поне това

http://www.youtube.com/watch?v=LahDQ2ZQ3e0
и тоя е аматьор ... няма ключалка, която да не може да се отвори за под 5 сек. от спец ;)
Малко по добро ... http://www.youtube.com/watch?v=Fvjp0qGP ... re=related
В града просто не бива да се кара нещо, което си струва да се краде. Уви у нас това ознавача да караш 20 годишна Украйна. :(!: :xx(:
Последна промяна outfaced на Вто Май 03, 2011 5:59 pm, променена общо 1 път
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Вто Май 03, 2011 5:58 pm

Gasolin написа:
crossenduro2 написа:Да бе! И някой ще тръгне да го прави с клещи :crazy: . С една ножица за ламарина просто правиш: "щрак" и е на 2 части :agree:

Ножицата за ламарина е предвидена да реже листи, не тел. Особено пък оплетена такава. За подобни кражби се ползват резци/ножица за верига с голямо рамо. Например http://www.cascadefire.com/index.php?ma ... =17_66_302 (рандъм линк от гуугъл)... Ползват ги и пожарникарите изглежда.

Ползват ги и всички арматуристи по строежите и режат всичко до диаметър 1-2 см с лекота за 3 секунди.

Колкото до предложението на IVO Jordanov : http://www.youtube.com/watch?v=o-LWGJzg ... re=related

Упс... изпреварен съм :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Вто Май 03, 2011 6:03 pm

Е, у-локовете са принципно държеливи на рязане http://www.youtube.com/watch?v=BOhnvwu2ugw&NR=1
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Вто Май 03, 2011 6:12 pm

Е, защо да ги режат, като се отключват с химикалка :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот IVO Jordanov » Вто Май 03, 2011 6:38 pm

outfaced написа:http://www.youtube.com/watch?v=LahDQ2ZQ3e0
и тоя е аматьор ... няма ключалка, която да не може да се отвори за под 5 сек. от спец ;)
Малко по добро ... http://www.youtube.com/watch?v=Fvjp0qGP ... re=related
В града просто не бива да се кара нещо, което си струва да се краде. Уви у нас това ознавача да караш 20 годишна Украйна. :(!: :xx(:

И ти си прав... :crap: Все пак този тип цилиндрични ключалки вече са излезнали от употреба от водещите марки (Kryptonite, Masterlock има и други), не че тези новите не могат да се отключат от специалист за секунди, но има и друг момент. Колко от крадците на велосипеди са специалисти по ключалките и колко действат просто с елементарни резачки. В крайна сметка всеки си носи глава на раменете къде по-пълна, къде по-празна и си решава за себе си.
Не казвам, разбира се, да караме колела за по 2-3 хил лв. в града и да разчитаме на ключалки. Но за някое градско непретенциозно колелце, все пак си трябва. Така мисля аз :)
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот IVO Jordanov » Вто Май 03, 2011 7:40 pm

Колкото до рязането, ако се загледате на всички клипчета веригите/катинарите са на земята. Има едно златно правило, което гласи да не оставяш кабела/катинара на земята, а да виси във въздуха. Земята е опорна точка, която дава голямо предимство. Искам да видя кой точно херкулес ще успее да среже D-lock-a от клипчето с тази резачка, ако не е на земята...
Не ме разбирайте погрешно, на едно мнение сме, но все пак мисля, че си заслужава да се вложи малко повече от 10-20 лв., когато се купува "заключвачка".
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот pachu35 » Чет Юни 07, 2012 8:37 am

купих си същата от немските магазини за 9лв ,много е удобна но колелцето не го изпускам от поглед все пак .за сядане на кафе става
pachu35

Мнениеот barcode_hc » Пет Юни 08, 2012 2:01 pm

IVO Jordanov написа:Искам да видя кой точно херкулес ще успее да среже D-lock-a от клипчето с тази резачка, ако не е на земята...
Не ме разбирайте погрешно, на едно мнение сме, но все пак мисля, че си заслужава да се вложи малко повече от 10-20 лв., когато се купува "заключвачка".

По строежите най-масово използваните клещи за рязане на армировка режат 16 мм стомана като масло и са една идея над тея от клипчетата по-горе. ;) На едното дори успяха да срежат U-lock-a за 30 секунди, което смятам, че за крадците е предостатъчно време. Така че няма смисъл да се влагат някакви баснословни суми за катинари - за 10-20 лева могат да се намерят прилични катинари. Просто трябва да се влага малко мисъл и превенция, че да няма после "колелото е откраднато между 8:00 и 19:30 часа".
Аватар
barcode_hc

Рейтинг: 1202

Назад към Общ форум