Дерайльор за АМ/Fr Shimano/Sram?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дерайльор за АМ/Fr Shimano/Sram?

Мнениеот zafirovp » Пон Май 02, 2011 11:52 am

Здравейте,
трябва ми дерайльор от среден/висок клас. Немога да реша дали искам да се насоча към Sram или Shimano. Касетата и веригата са ми на Sram за 8 скорости. Плочите са ми Shimano, но скоро ще карам с плочи на Hussefelt или Е13. За комадни съм си харесал Sram Attack (2:1 ratio), но за дерайльор съм си харесал Shimano Deore XT Shadow. Притеснява ме да не стане ''манджа с грозде'', понеже комбинирам движение от два конкурентни производителя. Попринцип съм проверил и се водят съвместими, но ако е по-добре да се насочва изцяло към Sram мисля да избера дерайльор X5/7. Притеснява ме само, че за разлика от Xt-то ми изглежа, че има повече пластмаса и ролките не са с лагери. Ако може да ми помогнете ще съм благодарен.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Дерайльор за АМ/Fr Shimano/Sram?

Мнениеот stamen » Пон Май 02, 2011 12:00 pm

При Х7 с късо рамо ролките са с лагери.Щом си харесал команда срам значи ще ти трябва и дерайльор срам.Двата компонента на различни марки като срам и шимано са несъвместими.
Аватар
stamen

Рейтинг: 1142

Мнениеот joropc » Пон Май 02, 2011 12:05 pm

http://www.youtube.com/watch?v=AZQf1bduGYs
Аз съм със Shimano XT Shadow, де.Нищо, че се "мята" повече. :)
SRAM не съм карал никога.
stamen написа:Двата компонента на различни марки като срам и шимано са несъвместими.

А т'ва,... дали е така..? :magnify:
Последна промяна joropc на Пон Май 02, 2011 12:16 pm, променена общо 1 път
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Пон Май 02, 2011 12:15 pm

stamen написа:При Х7 с късо рамо ролките са с лагери.Щом си харесал команда срам значи ще ти трябва и дерайльор срам.Двата компонента на различни марки като срам и шимано са несъвместими.

Благодаря за мнението, но компонентите Sram Attack са съвместими със Shimano. Затова написах 2:1 ratio.
Аватар
zafirovp

Мнениеот EmZo » Пон Май 02, 2011 3:27 pm

Няма база за стравнение на X7 и XT Shadow! :) Шиманото е друг клас. По здравина определено ще е по-добре от X7-цата, казвам го от личен опит. На X7-цата рамото се огъва много лесно. Пружината му е много стегната и не се отпуска никак лесно. Влизал ми е между спиците откъсвайки ухо с 40 км/ч. Смених ухото и си продължих карането без никакви проблеми. Събирал е клечки и като цяло е ял много бой, не съм му отварял за профилактика бронята и жилото блзио два сезона и към момента превключва безупречно! Освен това XT-то е с доста по-прибран профил, което си е от значение особено при преминаване на технични участъци покрай камъни и т.н. При XT-то горната водеща ролка също е с лагер. Тялото е изцяло алуминиево.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот zafirovp » Пон Май 02, 2011 4:25 pm

Благодаря за разяснението. Предлагат ми нов Xt Shadow SGS за 70 лв, но все си мисля че има някаква уловка. А линка, който даде joropc не е ли малко притеснителен? Наистина Xt-то доста се мята.
Аватар
zafirovp

Мнениеот EmZo » Пон Май 02, 2011 4:39 pm

На линка който ти е пуснал Жоро се вижда дерейльор XTR по-стар модел. Той не е по технологията Shadow. При тази технология освен по-прибрания профил е елиминиранио именно това движение по вертикала. :)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот psixopat » Пон Май 02, 2011 6:50 pm

http://www.youtube.com/watch?v=MgK6VjsXSPc Eто видео на актуалната ХТ серия.За 2012 ще бъде обновена изцяло, а тази от клипа е от 2008 до сега :agree:
П.П шиманото е по-добрият избор.Сравним е с Х9, като цена и тегло.Х7 е един клас надолу.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот stamen » Пон Май 02, 2011 9:45 pm

А т'ва,... дали е така..? :magnify:

Ми поне аз имах проблем с това,след като сложих и команда на срам всичко си стана както трябва. :agree:
Аватар
stamen

Рейтинг: 1142

Назад към All Mountain/Ендуро продукти