Благодаря, определено този стълб е доста заблуждаващ, защото трябва да е достатъчен за много повече от лек дъждец, т.е. за моренце говорим, не за планина. В по-предни постове в темата трябва да съм споменал, но в последния определено съм забравил да подчертая че става дума за море и само заради това ме интересуват килограмите да не са много, защото това са си над 1000км все пак и моите килограми са напълно достатъчни за да превиша всякакви норми за допустим излишен товар :] Та ще послушам съвета за найлона, щом не носи никак на влага, но това си е допълнителен багаж, не знам колко ще тежи такъв голям найлон. Също се надявам да не е прекалено скъпо просто едно голямо парче найлон, което ще го направи идеално решение, ако мога да го купя на място и ако е мокър няма да се прибира с мен, ако не може да изсъхне, от друга страна и място много ще заема и въобще... Абе виждам как ще го прежаля като аксесоар за еднократна употреба. Но пък ми решава и един друг проблем, а именно как да вкарам и колелото и себе си в тази палатка. Да определено съм едър, може вече да имам 130кг, също съм 1,80 висок. Колстрофобия нямам почти никаква, да не кажа никаква, няма да е проблем това, по-скоро е проблем че съм тежък и много се въртя докато спя, което значи че е много вероятно да се будя увит в палатката като спален чувал... а от там не е добре да е колелото вътре, но така пък силно се притеснявам да не се събудя без него...
От друга страна стои и проблема, мога ли спокойно да си спя на пода в тази палатка, или пък само с една голяма кърпа? Защото на последното море не знам настинка ли беше или бабунки в пясъка, но само от плажа, за няколко дни, после ме болеше гръдната кост доста време като натъртена... А може и от климатика в колата с която се прибрах, тъй като се оказа че е бил в гърдите ми през целия път и то докато спя... Но все пак ме заболя още на плажа, след последното печене по корем. Т.е. има вариант и пясъка да е бил мокър, следователно стигаме до въпроса щом стените не могат да пазят от никаква влага, значи и пода е същия, а там май няма да мина само с найлон-нали?
Понеже смятам да постоя поне 1-2 седмици...Мързелив съм само от гледна точка поддръжка, не и откъм употреба :] Пък и понякога, даже винаги мързела надделява над ината и тогава обръщам мързела на 180 градуса и всичко е точно... Например на 6-ти ме хвана дъжда на 1/4 от пътя ми и беше много по-разумно да се върна или да се скрия да чакам някакъв градски транспорт, защото си личеше че ще е порой... Аз обаче се заинатих и реших че точно този път ще ме "домързи" да се върна или да чакам доста по-бавния градски транспорт :] Така да се каже - нямам задна скорост :] Да не говорим че бях и без калници и ме блъсна един гълъб... Като се прибрах, ест. и колелото с мен в банята още от вратата (това пак от мързел, да не го мокря два пъти). Там само отвих слушалката на подвижния душ за да има все пак някакво налягане поне за гумите и останалото отгоре отгоре, колкото да не е повече от поливане от дъжда и да свали пясъка и разна друга гняс, след това го оставих да изсъхне и утре се надявам да му е останала някаква смазка по веригата, поне да стигна до сервиза :] Но още по-добре ако не карам на дъжд, на сняг дори не го мия, а за сухо да не говорим... Всъщност ако съм с калници за какво да го мия, все пак говорим за градско.
И за да е още по-ясно. Ако в планината ме завали дъжд, защо да си съсипвам обувките и чорапите. Ако не са съсипани вече, по-добре да ги прибера сухи във водоустойчива раница и да шляпам бос, което напълно осъзнавам че е по-трудно от това после да си изпера чорапите и да чакам да изсъхнат заедно с обувките. Но някак едното е просто по-висока степен като трудност на едно и също нещо, а другото е допълнително занимание, което ще ми краде излишно от почивката, досадно е и т.н. Нещо такова е моят мързел...
Така и с палатчицата, като приключа с употребата и, само ще я изчакам да изсъхне и ще я поизтупам от пясъка, но ще гледам да не ми се налага нито едното, нито другото... И то просто за да не тежи излишно по пътя, а като се прибера ще си я изпера ако трябва... някой ден когато нямам какво друго да правя :]
Само още не съм решил черно или бяло море. За второто не знам нищо, освен че ми изглежда малко по-близо.
П.П. Да взема да отида до лидъл още тази вечер, преди да съм се отказал въобще от палатка и да съм само с найлон