Гуми за кал и киша.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гуми за кал и киша.

Мнениеот zafirovp » Чет Май 05, 2011 5:33 pm

Здравейте,
можете ли да ми препоръчате гуми до 40-50 лв за спускане в кално време. Ще се карат предимно през зимата. Насочил съм се към Minion DHF от 35 лв 2.5 като предна и задна, но незнам дали ще ми свърши работа?

ПС: Знам, че е доста неподходящо време за да си търся гуми за киша. Просто ще мога да карам чак след Ноември и искам от сега да се подготвя.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Гуми за кал и киша.

Мнениеот Stancho » Чет Май 05, 2011 7:09 pm

Единственото, което ще ти свърши много добра работа е Wet Scream, но той е по - скъп. Ако ще караш по много каменисти терени, както е Витоша например, Minion DHF би трябвало да ти свърши добра работа, поне аз карам с такова. За отзад може да се замислиш за High Roller, защото е с по - рядък грайфер и се пълни по - трудно, а в това време поне аз съм доволен от представянето и за задна гума (60А, която е търка сравнително бавно и пак държи). Това са мойте впечатления и препоръки. :)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот zafirovp » Чет Май 05, 2011 7:48 pm

Аз съм голям фен на Wetscream, но на камъни и асфалт доста трябва да внимавам, да не ми блокира задната гума. Бих ги използвал само на сняг. И аз си мислих да сложа DHF 42a като предна и High Roller 60а като задна.

:agree:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Stancho » Чет Май 05, 2011 9:20 pm

Аз никога не съм карал и нямам намерение да карам Wet Scream отзад. High Roller-а е достатъчно добър и на сняг, ако можеш да си владееш задницата, а в същия момент с натискане на спирачката можеш да поднесеш на сняг и да си правиш кефа. Иначе ако терена е каменист и няма как да се забие гумата Wet Scream-a губи сцепление. Също така с нея лягане в завойте няма, защото при нея страничен грайфер много много няма. Аз си карам с Minion DHF 40А отпред и High Roller 60A отзад на сухо и кално време, а при сняг и наистина много кал слагам отпред Wet Scream.

П.П. Не знам ако сложиш 2 Wet Scream-a как ще въртиш. Аз само с 1 отпред изплезвам език, пък с два... :xx(:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот BRAMBARA » Чет Май 05, 2011 10:20 pm

Тази зима забих 2х Wet scream 2,5 F42/R60a и ги карах в града на сухо, кално и сняг на състезанието в Боровец, държаха се прилично. Карах и Kenda Nevegal 2,5 на сняг, но не става за нищо при такива условия, също карах и Maxxis Minion 2,5 DHF 40a (говорим за отпред) която се държа в пъти по-добре от Nevegal-а. Има едни други Michelin подобни по шарка на Wet scream, но за цена не мога да ти кажа каква е но сигурно колкото Maxxis-а. :agree:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд