UST гуми ?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

UST гуми ?

Мнениеот argon » Съб Май 07, 2011 11:45 pm

Здравейте:) След последните карания при които всеки път помпам гуми, поради какви ли не простотии..мисля да мина на безкамерни гуми. UST- гумите изглеждат добър вариант, но са доста по-тежки от нормалните, по скъпи са, а и на БГ пазара няма много голям избор. Чувал съм, че може да се докара приблизително същия ефект с нормални гуми и самоделно направени бандажи. Не знам само дали в тези случаи е задължително шината да бъде за UST гума или не? Карам шина DT X455 ( в каталога на DT има Tubeless kit, който става за тази шина), и гуми Continental Speed King и Schwalbe Raceing Ralph. При тези условия уместно ли е да се пробвам да направя някаква безкамерна система, или ще е само омазване с боза съпроводено с гръмогласна нецензурна реч :) Ако някой е имал подобни терзания и е минал по "Пътя на Бозата", ще се радвам да сподели :) Благодаря предварително :beer:
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Рейтинг: 2000

Re: UST гуми ?

Мнениеот Pr3d4t0R » Нед Май 08, 2011 8:23 am

Възползвах се от бозата на Стан notubes.com (има я в CRC), като моите шини са DT 4.2d, а гумите Nobby Nic и Racing Ralph 2.25 Evo (т.е. най-леките и тънки от серията). Следвайки инструкциите цялата процедура бе лесна, като използвах крачна помпа. От октомври миналата година само проверявам налягането преди каране : - )

Налягането, на които ги карам е около 2 бар-а предна и 2.5 задна. Тъй като и двете гуми са с тънък борд съм внимателен по каманаци. Опасността е да срежеш външната гума, но тя винаги е на лице и също е доста неприятна - за целта си нося винаги две вътрешни и патч-кит за външна (трябва да добавя и игла и конец, че не винаги съм с тийм-шивачът tauris13 : - ) Този риск би се намалил с гуми с по-здрав борд.

Ефектът по моите субективни усещания е много положителен - твърдака вози значително по-комфортно и нагоре и надолу, също така се усети лекота при въртене.

Когато избираш tubeless-kit-a съобрази ширината на шините ти ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот argon » Нед Май 08, 2011 10:09 am

E, Пламене, супер :beer: Значи безпроблемно може де стане "номерът" и с обикновени гуми :) Защото да сложа USТ гуми тежащи по около 700гр. ми се вижда тегава работа.А с какви бандажни ленти караш? Със оригинални Tubless-kit-ове на DT или друга марка, или с приспособените от 24 цолови гуми.
Аватар
argon

Мнениеот Pr3d4t0R » Нед Май 08, 2011 11:50 am

Ето това е комплекта - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=38835

Вътре има всичко. За моите шини се наложи да подложа от жълтата лента както бе описано на сайта - http://www.notubes.com/

По-евтин вариант е да вземеш само бозата и да използваш срязана 20" вътрешна. Аз лично препоръчвам целия комплект - спестява време, усилия (не е необходим компресор) и нерви ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот massada » Нед Май 08, 2011 4:27 pm

има ли някав начин old school капли Araya 26х1.50 да се превърнат в безкамерни?
massada

Рейтинг: 995

Мнениеот argon » Пон Май 09, 2011 9:11 am

И аз да попитам :) Всъщност по-обобщено : обикновени шини (не пригодени за UST гуми) възможно ли е да се превърнат в такива, или вече нахалството става безгранично ( хем с обикновени шини хем с обикновени гуми)? Или поне единия фактор трябва да е налице :)
Аватар
argon

Мнениеот rarekin » Пон Май 09, 2011 9:42 am

argon написа:И аз да попитам :) Всъщност по-обобщено : обикновени шини (не пригодени за UST гуми) възможно ли е да се превърнат в такива, или вече нахалството става безгранично ( хем с обикновени шини хем с обикновени гуми)? Или поне единия фактор трябва да е налице :)

Асенеее :D

Какво значи да "превърнеш" обикновени шини в UST? Обикновени шини и гуми са ОК (Pr3d4t0R го е написал). 20'' вътрешна.
Последна промяна rarekin на Пон Май 09, 2011 9:44 am, променена общо 1 път
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот bio » Пон Май 09, 2011 9:44 am

Stan's tubeless system converts your existing wheel set to tubeless. Allows you to use either standard or tubeless tyres. Saving hundreds of pounds and weight over purchasing other Tubeless Systems.

имаше и тема за ghetto tubeless разгледай я и нея ....
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот crib » Пон Май 09, 2011 10:45 am

при всички положения ползвай бозата на Stan, тя уплътнява обикновените гуми най-добре. Пък самата шина с една 20" вътрешна лесно се прави tubeless.

Aко искаш, може някой (дъждовен) уикенд да ги направим. Само шините ти със автомобилен или френски винтил ли са, погледни?
crib

Мнениеот airborneone » Пон Май 09, 2011 12:01 pm

crib написа: Само шините ти със автомобилен или френски винтил ли са, погледни?

Ако шините му приемат само френски винтил, то е 99% сигурно че са УСТ шини ;)
Ако гумите са Континентал и не са за УСТ (изрично написано на гумата) то те няма да станат на УСТ,
ако ще и 1 литър стан да сложиш! От личен опит говоря :D
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот argon » Пон Май 09, 2011 12:39 pm

Ех, Тоше право пророкуваш :) Едната шина е с разпробит "френски" вентил, и сега приема гуми със Shtadler. Не знам дали това не я прави негодна за замислената манипулация . Другата шина е в магазина още, и не е пробита:) А що се отнася до гумите ти се оказа, ама много прав Continental Speed King 2,3 - Mount only on hooked rims... Ще ги напълня с цимент и ще направя пясъчник от тах да си играят децата от квартала. Благодаря ви много за споделеното :beer:
Аватар
argon

Мнениеот rarekin » Пон Май 09, 2011 12:40 pm

airborneone написа:

Е, той май спада баш към тоя 1%. :D Както и Pr3d4t0R.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Май 09, 2011 12:43 pm

Моите гуми са с доста тънки стени (направо като лист по-дебела хартия) и се оплътниха доста бързо, като следвах инструкциите. В сайта има списък на гуми, които не са подходящи.

И само да допълня - отвора за вентила в шината от към бандажа трябва да е по-широк от колкото този към спиците, за да може да легне бандажа достатъчно добре. При мен едната шина е също разпробита за автомобилен като твоята - всичко е ОК ; - ) Интересното на другата шина е (пак за френски вентил), че отворите бяха фабрично точно както чичко Стан препоръчва : - ) И двете шини са 4.2d
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот airborneone » Пон Май 09, 2011 12:46 pm

argon написа:. Не знам дали това не я прави негодна за замислената манипулация .

За да направиш гето тюблес, обикновенно се слага вътрешна от х, както казаха колегите по-горе, така че точно това няма да попречи.
Остава да си намериш 'нормални' външни гуми и си готов.
Аватар
airborneone

Мнениеот argon » Пон Май 09, 2011 12:51 pm

rarekin написа:
airborneone написа:

Е, той май спада баш към тоя 1%. :D Както и Pr3d4t0R.

Ама стига разочарования за днес, много те моля.... :D
Мерси, Тоше :) Това значи, че Tubless kit вентил няма да стане на разпробитата шина ?
Аватар
argon

Мнениеот airborneone » Пон Май 09, 2011 1:01 pm

argon написа: Мерси, Тоше :) Това значи, че Tubless kit вентил няма да стане на разпробитата шина ?

Френския винтил, който е за тюблес шини има малко уширение от силикон или гума, така че да уплътни добре.
Ако е нормално разпробита може и да стане,
но аз лично до момента не съм тествал с шина за авто винтил и френски тюблес винтил.
Не пречи да се тества. Имам няколко разлини (мавик, но тюбс и тн) може да тестваш
Аватар
airborneone

Мнениеот Ozzie » Нед Май 22, 2011 12:34 pm

Pr3d4t0R написа:Възползвах се от бозата на Стан notubes.com (има я в CRC), като моите шини са DT 4.2d, а гумите Nobby Nic и Racing Ralph 2.25 Evo (т.е. най-леките и тънки от серията). Следвайки инструкциите цялата процедура бе лесна, като използвах крачна помпа. От октомври миналата година само проверявам налягането преди каране : - )

А доливаш ли "бозичка" периодично?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Pr3d4t0R » Нед Май 22, 2011 6:02 pm

Долях преди две седмици, че вече не се чуваше джвак джвак : - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Ozzie » Нед Май 22, 2011 6:47 pm

хммм... че по колко милилитра сипваш, че да се чува "джвак - джвак"? :eek:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Pr3d4t0R » Нед Май 22, 2011 8:58 pm

Колкото е купичката от комплекта - колко 50. Гумите ми са с доста тънки бордове и може би за това се чува.
Аватар
Pr3d4t0R

Назад към Продукти за крос-кънтри