Аами! Не съм само аз правия, тука има много хора, с които сме на едно мнение. Някои обаче предпочитат да се правят на интересни, вместо да назовават нещата с истинските им имена. Какво правя за да се подобри положението ли? Ами това, което уж трябва, според корифеите тук - учих, сега работя (участвам в изработката на множество материали свързани с природата - карти/календари на природните паркове, защитените местности, определители с растения и животни, редки защитени видове, помагала, маркировки/табелки и др. в планините като Витоша и Пирин например и др.) и предполагам съм бил полезен малко или много, плащам данъци, гласувах. Всичко, което налага системата и стадото за да вървим напред. Само че още много хора ги правят тези неща години наред, но не вървим напред. Даже напротив.
Извън рутинните задължения иначе съм готов по всяко време да се включа в структура с обществен характер като гражданско движение, организация или дори партия, но в случай, че видя, че там реално се работи и има полза за обществото. Сравнително редовно участвам в протести дори отнасящи се за неща, които не ме засягат пряко, но имам отношение като гражданин от чиста солидарност. Бих участвал и в метеж/преврат срещу правителството дори като цяло ако видя, че има достойна алтернатива (все по-малко вярвам, че въобще има такава) и че не съм сам. Бих се бил с полицията както гърците по улиците в стремежа си да извоюват исканията си. Но това един човек не може да го направи, трябва колективното съзнание на българите да се промени, да станат единни. Което няма да стане, поне не скоро, защото както казах българина е много, ама много търпелива овца, която има още да бъде стригана явно.
И в тази връзка групата "сини" критици тук, да вземат да призовават за по-голяма гражданска активност (както съм чувал да говорят и "сините" лидери), а не да плюят всеки, който е недоволен от управлението на България. Както казах, все едно държавата няма грешка и процъфтява икономика и всичко, а само най-големите мързеливци и некадърници искат всичко наготово. Не става така пичове!
ПС: И не, не съм недоволен от моя живот - общо взето винаги съм имал възможност да си позволя нещо, което искам (къде с повече, къде с по-малко зор). Но това не ми пречи да възроптавам срещу мизерията и несправедливостите в България и да гледам само от собствената си кула, било тя добра или лоша.