Customer93 написа:Здравейте,
Нов съм във форума и не разбирам много от професионални байкове. Наскоро се реших (+ препоръки от приятели) да сменя стария, малък, обикновен байк с нов. Това, на което съм се спрял е
Leader Screwy, като главно ще го ползвам за любителски пресичания из София+ паркове,градини и малки скокове. Въпросът ми е: Защото аз карам доста интензивно, дали е подходящо? Мнения и предложения са добре дошли!

Добре дошъл във форума,
Customer93Смятам, че всеки нов потребител заслужава топло посрещане и малко разяснения в началото, особено ако пише грамотно и се държи учтиво, както ти. Надявам се да помогна.
Колко съм компетентен не знам, но поне малко опит имам, та смятам мога да изкажа мнение. И то е по-насочено към това как можеш да ползваш огромния ресурс от информация, който предлага mtb-bg.com, за да ти е полезен. Това е препоръчително за всеки нов потребител, казвал съм и го и ще продължавам да го казвам - преди да публикува каквито и да било въпроси във форума първо трябва да се запознае със структурата на сайта и да провери многото статии и да види дали те могат да отговорят на въпроса. Следващата стъпка е да се провери секцията с
често задавани въпроси, ако не се намира отговор и там идва ред на търсачката. Казвам всичко това, защото въпросът ти е обсъждан много пъти. Темата е за раздела
Начален клас велосипеди и ако се разровиш там ще откриеш доста подобни теми.
Така, след тази дълга прелюдия да мина малко по-конкретно към въпроса ти. Както и mover по-рано ти подсказа, а и в темата е обяснено, не е целесъобразно да се купува евтино колело със заден амортесьор, защото ще ти създава повече проблеми, а и не работи както трябва (то фактически си е само пружина). Още повече в града не ти трябва велосипед с двойно окачване. За парите, които си заделил можеш да си купиш съвсем сносен велосипед с твърда рамка, който ще ти върши чудесна работа в града, та и за малки скокове даже.
Прочети на първо място тези две задължителни статии -
Устройство на планинския велосипед и
"Недъзите" на евтините велосипеди после премини през стъпките по-горе и ако все още имаш въпроси без отговори питай

Още веднъж моя съвет - насочи се към "твъдо" колело и отдели повече внимание на монтажа (компонентите), защото те ще са много по определящи и важни, отколкото един неработещ "амортесьор" и калпав монтаж. Трябва да си и помислиш над въпроса дали ще го караш предимно в града или е възможно и по-активно да го подкараш в планината, защото има значение. Разликата между качествения планински велосипед (не е нужно да струва ХХХХ, за да е качествен) и евтинджос подобията на планински велосипеди е огромна и като се качиш на по-качествен байк ще видиш, че ще почне да си те тегли към планината. Ако пък си твърдо обеден, че ще го караш само градско се насочи към градски, а защо не шосеен велосипед

Ако скоро не намираш темата в този раздел я потърси където и е мястото

Надявам се да съм помогнал.