Черни връх - нощна гонкаМного, много рано тази сутрин (на работа сме все пак), когато сигурно повечето от вас са сънували каки, или пък точно са си лягали, с Райко се метнахме към Черни връх.
Аз исках да изтествам близо 17 килограмовото животно нагоре/надолу, а Райко ми се върза на акъла и като лека кошута, с грациозни подскоци репетираше карането отляво,
отдясно, отпред и отзад.
Целта беше точна и конкретна:
При точно копиране трасето на велоралито (Ч. връх), да се качим за максимум 3 часа и да се спуснем за максимум 1 час.
В сладки приказки, шеги и закачки, за точно 3 часа борнахме Черньо!
Уточнявам, че Райко го прави спокойно за 2ч. 30 мин. (ако не и по-малко), но щедро реши да ми прави компания.
Аз пък исках да се натоваря хубаво, за да може след това (във Враца, например) с по-лекото животно да летя.
Хапнахме кой каквото можа и след 5 мин. се метнахме надолу.
Очевидно бях позабравил тънкостите на трасето, защото изгубих ценно време в борба с камънаци, вместо да "напипам" по-бързата дясна линия.
Както и да е, Райко показа завидни умения и надолу (с пълен твърдак, вкл. вилката), въпреки "трамвайната" му задна спирачка,
която прекъсна сутрешната дрямка на не един животин...
Почти се събрахме в предварителните цели:
- нагоре 3.00
- надоле 1.03 (Великов), 1.08 (Райко).
Защо пиша всичко това?
Защото в събооота, събота вечер, ще повторим начинанието, но този път на фарове.
Условията и целите ще са същите:
- макс. 3.00 ч. нагоре
- макс. 1.00 ч. надоле
Всеки, който иска да си пробва възможностите, може да заповяда, като С ГОЛЕМИ букви ДЕБЕЛО подчертавам (по желание мое, на Боби Бомбата и Райко):
- нека това да е вид race, надпревара със себе си
- няма да се чакаме, бъбриме и целуваме в храстите
- ще се мери време (всеки за себе си и общо), за да може да си видим възможностите
- НЯМА да се състезаваме един с друг, но при спукани гуми и дребни технически проблеми НЕ молете Райко или Боби да ви оправят велосипедите - те ще си гонят времето
- на върха ще похапнем по някое хранително вещество, но за не повече от 5-10 мин., докато слагаме протекцията (за да е макс. близо до условията в ралито)
- след финала ще пием бира в някой OMV (на България, примерно).
Никой не е длъжен да се събира в предварително зададеното време - то е пожелателно.
Ако има веселяци и С.К.А.калци, които нямат какво да правят в събота вечер, да заповядат.
За да не пускам нова тема, пиша тук, защото много от вас бяха позитивно настроени към идеята за нощен Черньо.
Просто всеки ще носи сам отговорността за себе си, защото това не е организирано каране.
Часът на старта ще го обявим допълнително, но ще е около 20.00 - 21.00 от Бояна.