Велосипед за човек с наднормено тегло

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед за човек с наднормено тегло

Мнениеот stoycho89 » Чет Май 12, 2011 9:40 am

Темата е от името на един колега от VW club BG forum :beer:

Човекът е приживял инсулт,сега се възстановява,но след дългото заседяване е качил кг. и лекарите са му казали да кара велосипед.

Висок е 190см. и тежи близо 180кг.

Ще кара предимно в градски условия по асфалт!

Бюджета му е ограничен,получава инвалидна пенсия и има дъщеря ученичка,може да отдели някъде към 200-250лв.,може и малко повече.

Помогнете да избере велосипед който да му помогне :beer:
29 CUBE ANALOG black´n´flashyellow 2020
Аватар
stoycho89

Рейтинг: 1175

Re: Велосипед за човек с наднормено тегло

Мнениеот Admin » Чет Май 12, 2011 9:58 am

Трудна работа при тоя бюджет.
Ще трябва да търси твърд велосипед, даже без амортисьорна вилка, тъй като при такава цена най-много да счупи някоя боклукчива, ако е сложена на велосипеда.
Още при покупката ще трябва да смени седалката, предполагам. Не знам как е с такова тегло, но повечето едри хора с наднормено тегло като цяло предпочитат по-широки, големи и меки седалки, особено ако ще се кара само из парковете.
При такова тегло най-бързо ще сдадат багажа колелата (особено задното) - най-вече каплите, но също и главините може да не издържат дълго. Оттам нататък ще трябва да направи надграждане на колелото с по-добри компоненти, което вероятно ще му глътне още поне 100-150 лв. Кажи му го, за да си знае.
Другият вариант е подобно надграждане да бъде направено още при покупката, но това ще оскъпи малко велосипеда. Като цяло за мен този подход е по-удачен и най-добре ще е твоят приятел просто да отиде в някой магазин и да потърси съвет там - все пак велосипедът там ще бъде обслужван и гаранционно, така че продавачът ще има причина да препоръча нещо, дето ще издържи килограмите на човека.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот stoycho89 » Чет Май 12, 2011 1:51 pm

До колкото знам за тези кг. Гранд Канион Про,то е ясно,че с ограничения бюджет даже и главини на шлици няма да може да вземе,но двойностенни шини има.

Сега аз му казах да види Драг Хакер пълен твърдак,но дали ще издържи.Предложете нещо като марка и модел,а и аз да питам няма ли някой здрав велосипед,дори без скорости за тези пари!?

Опция да си сглоби нещо как е според вас?
29 CUBE ANALOG black´n´flashyellow 2020
Аватар
stoycho89

Рейтинг: 1175

Мнениеот geco » Пет Май 13, 2011 7:07 am

Т.к аз бях преди бях 120кг и мога да ви кажа че главина на резба въобще няма да върши работа на човека дори за кротко градско каране.Според мен Драг Хакер е добро предложение за 250лв.Размера на рамката трябва да е ХЛ за да не се изважда колчето прекалено.Каплите са двустенни и ако евентуално се говори с продавача ,да се смени главината и венците с някоя формула с капсуловани лагери за около 50лв и венци на шлиц 30 са 80лв,а да се приспаднат парите от оригинаалните части мисля че може д а се вмести в 300лв.
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот Rammstein1994 » Сря Юни 01, 2011 10:42 pm

а не можем ли хората от форума да съберем някакви пари и да му помогнем финансово до известна степен... така ще може да си закупи хубаво и здраво колело... каква мислите?
Rammstein1994

Рейтинг: 1200

Мнениеот deevanio » Пет Юни 03, 2011 1:39 pm

Лекарите да не са имали в предвид велоергометър под колело?Понеже работя в такава сфера за такова наднормено текло(до колкото ми е ясно) се препоръчва специален велоергометър.
http://www.technopolis.bg/b2c/details/b ... RT-TS-2100 Това представлява.
deevanio

Рейтинг: 1210

Мнениеот freebiker » Пет Юни 03, 2011 11:41 pm

deevanio написа:.
''МАКСИМАЛНО ТЕГЛО НА ТРЕНИРАЩИЯ - 120 КГ ''
Не е подходящо за човека,не заблуждавай хората,даже и най-скъпите ВЕЛОЕРГОМЕТРИ не издържат над 130 кг натоварване

Само да добавя следното: Каквото и колело да закупите,важно е главината да е на шлици,ако не е,трябва задължително да се подмени,просто такава на резба не би могла да издържи. Каплите и рамката са подложени на най-голямо натоварване,имайте го впредвид :)

Успех с избора :)
Аватар
freebiker

Рейтинг: 1101

Мнениеот jamie » Вто Окт 25, 2011 11:59 pm

А може би триколка?
jamie

Рейтинг: 1220

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти