На някого да му е изчезвал велосипеда от пред ТУ?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

На някого да му е изчезвал велосипеда от пред ТУ?

Мнениеот Vorac » Чет Май 12, 2011 11:52 am

Здравейте!
Уча/учех в ТУ-София. Там има една чудесна забрана да се внасят велосипеди в учебните блокове, навън камери няма, а портиерите са слепи и незаинтересовани старци. Иска ми се да променя това. По съвет на един преподавател пиша в момента молба към чудесния чичко-ректор :( да си преразгледа тъпото решение или барем камери да сложи.

Та молбата ми - ако на вас, или ваш познат, е изчезвало или е било повреждано колело, докато е било оставено вързано до ТУ, да пише. Така ще мога да сложа в молбата редче че при нужда мога да предоставя лист с имена и подписи на пострадали.

:peace:
Vorac

Рейтинг: 1513

Re: На някого да му е изчезвал велосипеда от пред ТУ?

Мнениеот kraz » Чет Май 12, 2011 4:09 pm

Предлагам да се съберете 3ма човека и да отделите 2 дена за наблюдение, да вържете няколко колела където ги връзвате сега, да фиксирате една камера и да снимате подозрителните субекти и техните действия спрямо колелата
след това към мобата добави и диска със записа и така мисля че ще има доста по-голямо въздействие
kraz

Рейтинг: 1180

Мнениеот lostrider@ » Чет Май 12, 2011 4:38 pm

В секцията за откраднати велосипеди, някой скоро писа за изчезнал Drag Hacker пред ТУ, ако не се лъжа - може да се включи. Дано инициативата ти даде резултат.

@kraz Дай да сложим твоето колело там, за да го наблудават. Ако изчезне, поне ще имаш запис на крадеца ;). Не мисля, че идеята с експерименти е особено добра.
Щом байковете изчезват, значи трябва да се предприемат действия. Няма какво да се доказва на ректора. Той и малко мозък да имаше, може би щеше сам да даде разрешение за вкарване на колела.
Разбирам да е Холандия и всеки втори студент да идва с колело на лекции, та да няма място, а то..сигурно за 5 колела не могат местенце да отделят.
Успех :beer:
Аватар
lostrider@

Рейтинг: 2000

Мнениеот kraz » Чет Май 12, 2011 5:03 pm

e мисля близко е до ума че като видиш някой да тараши колело няма да седиш със скръстени раце и да чакаш да го освободи и да си тръгне с него
kraz

Мнениеот Vorac » Чет Май 12, 2011 5:43 pm

kraz, oт лекционните зала няма как се виждат колелата. Занятията/почивките се знае точно кога са (от крадеца), пък и някак да видиш от прозореца, няколко етажа по стълбите са много време.

Намерих случая. Мерси lostrider
Vorac

Мнениеот SenDog » Чет Май 12, 2011 6:59 pm

Свържи се и говори със студентският съвет, те за кво са тия там, ако не заемат твоята страна.Трябва да се стимулира колоезденето, а в Т.У. има достатъчно пространство и помещения където да се паркират велосипеди.Абе всичко може да се направи, въпроса е че сме в БГ. :)
Аватар
SenDog

Рейтинг: 1365

Мнениеот феромагнитен » Чет Май 12, 2011 7:27 pm

И аз да дам малко предложения...Хубаво е когато се отиде при ректора да има предложение, т.е. план. Например предложение за клетки за колела с покрив и видео наблюдение. В 4ти блок, в гигантското фоайе има място за десетина велосипеда (може и повече да се намери).
Съветвам да подходите сериозно, за да гледат и на вас сериозно.
Дано да съм бил полезен.
феромагнитен

Рейтинг: 1287

Мнениеот Vorac » Пет Май 13, 2011 10:51 am

Чудесна идея. Помагайте, тогава, да съставим няколко плана. Или поне един.

-Камера - някъде около твоя пост в "Откраднати колела", Феромагнитен, някакъв пич беше пуснал снимки от охранителна камера как му крадат колелото. Камерите може и да плашат някои, но май не предоставят особена сигурност.

-Клетки - супер, но как ще се ограничава достъпа до тях? Регистриране на колоездачите в ТУ и всеки получава по ключе? Като ги знам как непрекъснато вдигат вдигат наемите на кафетата на територията на ТУ и за това последните все фалират ме съмнява да ни го направят това без такса.

-В четвърти блок или пред четвърти все тая. Пред четвърти "колевръзът" е баш под прозореца на портиера. А за там съм чувал най-много случаи на изчезване. Включително веднъж ми беше заяла веригата и си я отрязах със счупена ръждива ножовка, после си тръгнах с колелото ми.

-Да се вкарват колелата в лекционните зали. Това го правят във ФМИ. В ТУ залите са достатъчно големи за да се подпират зад най-задните столове 1-2-5 колела.

Какво трябва да се направи?
Vorac

Мнениеот vvbiker » Пет Май 13, 2011 12:37 pm

k87 написа:И мен ме сефтосаха на вчера (12.05.11) в 18 ч пред 4ти блок на ТУ-София и ми откраднаха колелото барабар със заключалката. :bawling:

Колелото е различно и лесно би се познало. Сега е без никакви лепенки.

Бяла рамка РАМ HT1
червена вилка Rock Shox SID Race 2002 г модел
монтаж СРАМ
Седалка Селе

Предполагам, че е откраднато от някой от Студентски град. Ще се радвам на информация и ще почерпя.

IMG_0001a.JPG

В темата за откраднати велосипеди! :V: Прясно, прясно.. :eek3:
Аватар
vvbiker

Мнениеот феромагнитен » Съб Май 14, 2011 3:36 pm

Да...камерите служат по-скоро за отчет, но въпреки това не мисля, че са излишни. Реалистичен и добър вариант е този, в който велосипедите са вкарани в някоя сграда. Така е направено например в хим. фак. на СУ, където велостойката е вътре във фоайето, до кабинката на охраната. По този начин те винаги са пред очите на охраната, защитени са от атмосферни условия и не ги виждат евентуални престъпни лица.
Нека се натисне студентският съвет, явно има отношение към колездачния спорт (взимам предвид организираният наскоро тяхно вело събитие).
феромагнитен

Рейтинг: 1287

Назад към Общ форум