Brunox?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Brunox?

Мнениеот darkavenger » Вто Май 17, 2011 6:43 am

Здравейте ... в сайта на sr suntour видях клипове за подръжка на вилки, в които използват BRUNOX.
Въпросът ми е дали мога да си го използвам след като почистя добре за задните дерайльори и предните деклашори?
They say that lifes a carousel. Spinning fast, you`ve got to ride it well.
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dreams.
darkavenger

Рейтинг: 1240

Re: Brunox?

Мнениеот Admin » Вто Май 17, 2011 8:33 am

Имаш предвид, дали можеш да ползваш спрея за вилки на Brunox за дерайльорите ли? За можене, можеш - тези компоненти не са най-капризните, но едва ли ще е ефективно, защото смазката за вилки е предназначена за въздействие върху праховите уплътнения и горните тръби, даже от моя гл.т. си е чиста загуба да се ползва специализираната смазка за подобна "обща" употреба.
Brunox правят и универсална лека смазка , която именно е приложима за твоя случай. Двете доста си приличат като опаковка, така че може да си се объркал, че са еднакви, но не са.
Това е спреят за вилки: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 767&lang=2
А това е универсалният спрей, който е подходящ и за желаното от теб приложение: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 767&lang=2
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот darkavenger » Вто Май 17, 2011 8:50 am

Привет!
Явно ще си ги взема - объркал съм - да.
Вилката ми е Suntour XCM-M-LO 120mm и ми казаха, че не е от хуабвите, така че да не се притеснявам за поддръжка и тн., но все пак колкото и евтина да е - все ще трябва някаква минимална поддръжка - поне да впръсквам 1-2 пъти в месеца в гумените уплътнения и да почиствам тръбите.
Относно универсалния спрей, след почистване на дерайльорите мога да ги напръскам спокойно с него, нали така?
Трябва ли да пазя някои от компонентите да не попадна смазка там или?
They say that lifes a carousel. Spinning fast, you`ve got to ride it well.
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dreams.
darkavenger

Рейтинг: 1240

Мнениеот Admin » Вто Май 17, 2011 8:54 am

Трябва да пазиш дисковете, ако си с дискови спирачки. Ако си с V-образни, трябва да пазиш спирачната повърхност на каплите и накладките, естествено. Тръбичката, която идва към спрея не е случайна - тя ти позволява да пръсваш по малко и само там, където е необходимо. При дерайльорите това са движещите се части - няма смисъл да напръскаш целия дерайльор, само ще налепи прах и мръсотия.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик