Проблем с шина RemerX jumbo.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с шина RemerX jumbo.

Мнениеот Evgeni » Пет Май 20, 2011 7:39 pm

Добър вечер на всички съфорумници.Онзи ден си купих задна капла с венци на шлиц, шината бе лоша(слаба) и реших да си закупя Remerx Jumbo.Закупих и нови спици.Наплитам я по мой начин, центровам я.Стана идеално права.Когато повторно я завъртях, забелязах, че е като подбита.А няма как да е, след като е закупена чисто нова от Байк центъра в Лозенец.Казах си-нещо плетката съм объркал.После ползвах търсачката и открих това http://hasenchik.net/?page_id=127 изпълних всяка стъпка старателно, като после проверих и точките под всяка операция.Всичко беше идеално.Центровам я и пак като подбита изгледа.Някакви идеи от какво може да се получи?Ако има значение подбивката е на вентила.Също забелязах, че края на някои спици се подава твърде много от ниплата, но не чак да опира във вътрешната гума.Иначе като натегнатост са добре.
ЕДИТ:забравих да кажа, че след първото плетенене не е карана, така, че се съмнявам от това да е така,
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Re: Проблем с шина RemerX jumbo.

Мнениеот Ozzie » Пет Май 20, 2011 9:13 pm

Кофти наплитане. Като цяло, не е работа за всяка ръка, особено пък ако нямаш всичките необходими инструменти.
А че са кофти наплетени сочи точно това, че едните се показват повече от ниплите, а другите не.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Evgeni » Пет Май 20, 2011 9:43 pm

Това за показването над ниплите-на лице е при мен.Добре, а какво не й е в ред на тази плетка от интернет?С какво трябва да се коригира и т.н, защото ми писна да давам по 15лв за наплитане.Спиците са купени от Вело 2009(магазинът на Пацо).Всичките 36 са с еднаква дължина.Всичко е спазено от линка.Къде греша?? :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Друга плетка ли ми трябва или?
Едит:а щом и с 2-те плетки каплата мята радиално, възможно ли е все пак да е от шината?
Evgeni

Мнениеот vpravov » Пет Май 20, 2011 10:08 pm

Ozzie написа:А че са кофти наплетени сочи точно това, че едните се показват повече от ниплите, а другите не.

Хъммм.....! Не всички производители на главини се стараят да прецизират пропорциите на главините си, че дължината на спиците да съвпада до милиметър. Последния ми нагледен пример е с тази. Разликата е от 1мм, което е достатъчно да създаде грешно впечатление, без да е извън "прилични граници"!

@Evgeni - отиди при свестен сервиз да погледнат!

Понеже на компа, от който пиша в момента, няма програми за редактиране на изображения, не мога да смаля Print Screen-а на резултата от тук. Ако някой се съмнява в твърдението ми - ще трябва да си го сметне сам.
Изображение
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот Evgeni » Пет Май 20, 2011 11:21 pm

Точно това искам да избегна.Защото ще ми кажат-имаш нужда от центровка, а това струва еди си колко.И все навсякъде пари искат....Набавил съм си нужните инструменти, само това е, че не знам от къде идва проблемът. :V: И все пак изключваме възможността причината да е в шината, нали?
Evgeni

Мнениеот webster1102 » Пет Май 20, 2011 11:54 pm

Щом ниплите излизат, значи не си пресметнал правилно размера на спиците, или си я наплел грешно.Според мен няма смисъл да се стискаш за 15 лева, като можеш да отидеш в сервиз свестен и да ти направят 10 пъти по-хубава плетка.

...И на стенд...
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот Bik3raa » Съб Май 21, 2011 12:38 am

А, шината може да си я изкривил и ти ?! :dontknow: По невнимание. При натягането на спиците.....
Живей, докато не е излязло на мода да се мре!!
Аватар
Bik3raa

Рейтинг: 1200

Мнениеот Evgeni » Съб Май 21, 2011 10:06 am

Bik3raa написа:...може да си я изкривил....

Тя изглецда подбита, не крива.За аксиално отклонение-правя я идеално права.
Evgeni

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Май 21, 2011 6:46 pm

Раплети я, наплети я. Повтори предните действия няколко* пъти и ще се научиш да плетеш /качествено/ ;).

*няколко=много
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Evgeni » Съб Май 21, 2011 7:44 pm

TeDo_BaPHa написа:Раплети я, наплети я. Повтори предните действия няколко* пъти и ще се научиш да плетеш /качествено/ ;).

*няколко=много

:agree: А мислиш ли, че плетката от първия ми пост в темата е правилната?
Evgeni

Мнениеот Ozzie » Нед Май 22, 2011 11:40 am

Evgeni написа:Набавил съм си нужните инструменти...

Нужните инструменти казваш?
А шаблон, а стенд?
Ако наистина си си набавил всички инструменти които са нужни за наплитане и центроване на едно колело, само за да наплетеш и центроваш някое друго колело (или май само едно такова)... Е май е по- изгодно от финансова гледна точка да дадеш 15 лв. за наплитане и центровка? :D

P.S. Под "колело" да се разбира широко разпространения термин "капла".
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Evgeni » Вто Май 24, 2011 10:44 pm

Evgeni написа:Набавил съм си нужните инструменти...

Добре де.Имам рулетка, ключ за спици, рамка(служеща за стенд :D ) и права отвертка за ниплите.Както и да е.Темата е за ключ.Проблемът е бил в неравномерно натегнати нипли и съответни спици. :agree: Вече е идеална като за 1-ви път. :agree:
Evgeni

Назад към Веломеханик