Първи велосипед за начинаеща дама :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Първи велосипед за начинаеща дама :)

Мнениеот veskoz » Сря Апр 27, 2011 4:27 pm

Браво. Още една спасена душа. :angel2:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Galia » Сря Май 18, 2011 9:12 am

Привет на всички!
Съвсем новичка съм във форума и много се радвам, че мога да задам, а и да получа компетентен отговор на едно въпросче.
Първо да кажа, че съм абсолютен лаик по отношение на велосипедите, но все пак мога да карам и не съм съвсем начинаеща.
Търся си колело, все още не съм обикаляла магазините и честно казано не подозирах за многообразието на параметрите, които трябва да се изследват преди да предприемеш покупката. Мислех да се отбия в „Спорт Депо“ и за взема нещо, което ме устройва на външен вид… но явно не се прави така.
Сега - какво в общи линии търся:
1. Дамско колело (за ръст 162 см., 50 кг.), като основното ми условие е да няма рамка по средата, или според изгледа да е V-образна. По-скоро ми харесват типовете: Drag Caprice (с кошничката) или Drag Fancy, както и подобните на Cross (Тиара, Арена, Галатеа).
2. Само за градска среда – няма да го клатушкам по планините.
3. Да е лекичко и сравнително лесноуправляемо.
4. Удобна мека седалка и приятна мека возия (мисля, че това е термина).
5. Пари – може би до 500-600 лв. + още малко, ако пък много ми хареса.
6. Би ми се искало по възможност да е българско – все пак трябва да насърчаваме родното производство.
В идеалният случай, колелото за което мечтая е елегантно - сякаш извадено от стар френски филм с леко осъвременен дизайн и технологии.
Ще съм благодарна, ако ме насочите правилно ))
Galia

Рейтинг: 1220

Мнениеот eternal_cycle » Сря Май 18, 2011 10:53 pm

Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот bio » Чет Май 19, 2011 12:33 pm

Galia написа:Привет на всички!
...

не си казала какъв цвят искаш да е колелото ... ?!?
виж сега, не е нужно да даваш 500-600 лв за градски велосипед ... в случая правилно си се ориентирала ... според мен в града и велосипед с една скорост (с контра) би ти свършил перфектна работа .... стига да намериш такъв ... разгледай ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Galia » Чет Май 19, 2011 1:31 pm

:)))) Не ми се искаше поста да звучи сякаш го е писала някоя префърцунена фукла, но явно точно това направих :nuts:

Придобих някакви впечатления, но моля кажете коя е по-добрата марка - Драг, Спринт или Крос!

Мерси
Galia

Мнениеот bio » Чет Май 19, 2011 1:40 pm

Galia написа::)))) Не ми се искаше поста да звучи сякаш го е писала някоя префърцунена фукла, но явно точно това направих :nuts:

Придобих някакви впечатления, но моля кажете коя е по-добрата марка - Драг, Спринт или Крос!

Мерси

в този ценови клас огромна разлика няма да има ...
Drag - изградиха име и завишиха цените.
Sprint - до скоро не им пукаше за BG пазара ... или поне аз съм останал с такова впечатление. тази година отриват два големи магазина в София и Варна.
Cross - до скоро с тази марка произвеждаха главно ширпотреба велосипеди, тази година ... малко по-агресивна политика насочена към XC колелата и хубави промоции.
... най-добре ... си харесай няколко велосипеда ... и да ти ги сравним евентуално.
.. но е най-добре ... да ги пробваш ако имаш възможност. едно кръгче около магазина ... дори да се качиш на него пак е +.
хайде жива и здрава бъди.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Galia » Съб Май 21, 2011 5:58 pm

Днес си купих това:
http://www.shockblaze.com/scheda.asp?co ... ,0,01.html

Скоро ще пиша отзиви!
Galia

Мнениеот Galia » Съб Май 21, 2011 7:07 pm

Направих една обиколка с Шокблейз-а. Мога да кажа, че съм много доволна, но имам и 1-2 збележки:
1. Като мина през дупка, оставам с впечатление, че ще си остана в нея - адски твърдо вози - дайте идеи за ъпгрейт;
2. Седалката ми е леко твърда, но това не е болка за умиране.
3. Забравих да си взема и огледала за задно виждане, но и това е поправимо.
Иначе всичко друго си е ОК, ако има и начин да вози по-меко ще съм максимално удовлетворена.
Galia

Мнениеот Ozzie » Нед Май 22, 2011 12:27 pm

1. Научи се да ползваш тялото си като амортисьор (пружинка). Като минаваш през дупка просто леко надигни д*-то от седалката. :D
2. Свиква се.
3. Ако си сигурна, че ще са ти от полза... Ти държиш парата. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот rarekin » Нед Май 22, 2011 1:38 pm

Galia написа:Направих една обиколка с Шокблейз-а. Мога да кажа, че съм много доволна, но имам и 1-2 збележки:
1. Като мина през дупка, оставам с впечатление, че ще си остана в нея - адски твърдо вози - дайте идеи за ъпгрейт;
2. Седалката ми е леко твърда, но това не е болка за умиране.

1. Гуми с по-голям балон (по-широки) и, по възможност, да се карат с по-ниско налягане.
2. Клин/бельо за колоездене ( с памперс ) + седалка, която е напасната към женската анатомия там. Ама от истинските.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот darki » Нед Май 22, 2011 3:28 pm

Галя, честит ти байк ;-) Послушай съвета на Ozzie и първа точка от съвета на rarekin.

Иначе:
rarekin написа: 2. Клин/бельо за колоездене ( с памперс ) + седалка, която е напасната към женската анатомия там. Ама от истинските.

Това е малко пресилено - клин с памперс за "градско" ! ;-) Не, че не е невъзможно ама чак пък толкоз ! ;-)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот Galia » Сря Май 25, 2011 8:42 am

Благодаря ви, хора. Тренирам усилено и най-важното е, че съм доволна от избора си.
Много съм доволна и от магазина, от който си го взех - много коректни хора. :peace:
Galia

Мнениеот BlueBerry » Пон Май 30, 2011 3:34 pm

Препоръчвам Ви да си купите Драг Гризли. Един много добър, сравнително лек и удоволетворяващ потребностите Ви велосипед за парите, който имате. :peace:
Продавам Ръкавици - http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=133758
Продавам Курбели + Средно - http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=133759
Аватар
BlueBerry

Рейтинг: 1218

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти