Прахово боядисване на вилка.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Прахово боядисване на вилка.

Мнениеот Geronimo » Съб Май 21, 2011 8:59 pm

Здравейте, първо моля това че темата се отнася за външния вид на велосипеда да не ви подтиква към несериозно и заядливо отношение.

Притежавам вилка Marzocchi 888 RCV 08.
Искам да боядисам ботушите бели. Притеснява ме дали частите по тях ще издържат температурата. Прашниците и семерингите мога да ги сваля , но до колкото знам за бушингите трябва специален инструмент, с който не разполагам, а най-близкия сервиз с такъв е на над 100км.
Прочетох темите които намерих с търсачката и в ЧЗВ + някои други форуми, но мненията са противоречиви.
За тефлона от свойствата му като диелектрик знам че издържа на температура от 250 градуса и за кратко време може да издържи до 600 градуса.
Не зная дали тези свойства се отнасят и за тефлона по втулките.
За магнезия(материала от който са направени ботушите) прочетох че се обработва на температура над 300 градуса, някои производители предупреждават че температурата може да повлияе на здравината. Но нали все пак веднъж вече е боядисана прахово?
Праховото боядисване се извършва при температури 160-210 градуса в зависимост от производителя.
Общо взето събраната информация не е достатъчна за да реша, даже е доста объркваща.
Не съм първия тръгнал да прави това, моля хора които са минали праз това или имат мнение "с покритие" да споделят.
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Re: Прахово боядисване на вилка.

Мнениеот Ozzie » Нед Май 22, 2011 11:45 am

Общо взето... веднъж като "избиеш" втулките... После по- добре да сложиш нови.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик